Η κυρίαρχη κονσόλα αυτής της γενιάς είναι αδιαμφισβήτητα το PlayStation 4 της Sony

Διαφωνείτε;Με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 87 εκατομμύρια τεμάχια (πηγή VGChartz), το PlayStation 4...

Διαφωνείτε;

Με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 87 εκατομμύρια τεμάχια (πηγή VGChartz), το PlayStation 4 είναι η πρώτη σε πωλήσεις κονσόλα παγκοσμίως. Η Sony πάτησε πάνω στην επιτυχία του PlayStation 3 και έφερε έναν άξιο διάδοχο ο οποίος έφερε μαζί του νέους τίτλους όπως τα Horizon Zero Dawn, Detroit: Become Human, αλλά και παλιά αγαπημένα όπως τα The Last of Us Remastered και Beyond Two Souls Remastered. Οι παραπάνω τίτλοι είναι μερικές αναφορές στην μεγάλη “βιβλιοθήκη” από exclusive τίτλους που διαθέτει το PlayStation 4, χωρίς καν να αναφέρουμε το νικητή των Game Awards 2018 – God Of War. Η κονσόλα της Sony πέραν των αποκλειστικών τίτλων, διαθέτει και μία μεγάλη γκάμα από third-party τίτλους όπως Minecraft, Fortnite, PUBG, Call of Duty, Battlefield V, με την λίστα να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Γιατί να επιλέξεις το PlayStation 4 Πέραν της μεγάλης γκάμας παιχνιδιών, το PlayStation 4 διαθέτει υποστήριξη τεχνολογίας VR (μέσω του PlayStation VR) σε παιχνίδια αλλά και ταινίες μέσω των PS VR experiences. Η Sony γνωρίζοντας τι σημαίνει ο όρος ψυχαγωγία, δίνει στους κατόχους PlayStation 4 την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους σειρές μέσω Netflix ή τους αγαπημένους τους streamers/YouTubers μέσω των εφαρμογών YouTube και Twitch.

Οι υπηρεσίες της Sony δεν σταματούν εδώ. Για κάθε νέο κάτοχο PlayStation 4, η Ιαπωνική εταρεία προσφέρει 14 ημέρες δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία PlayStation Plus. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει στους παίκτες την δυνατότητα να παίξουν διαδικτυακά με άλλους παίκτες σε online τίτλους. Εκτός από την δυνατότητα για online gaming, το PlayStation Plus προσφέρει στους συνδρομητές αποκλειστικές εκπτώσεις και δωρεάν τίτλους κάθε μήνα, τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε για πάντα, αν κι εφόσον εξακολουθείτε να είστε συνδρομητής. Η υπηρεσία του PlayStation Plus είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους θέλουν ειδικά προνόμια και online εμπειρία gaming.

Η επιλογή του σωστού bundle Στα καταστήματα Media Markt μπορείτε να βρείτε αυτή την στιγμή 10 διαφορετικά bundles της κονσόλας, τα οποία είναι υπεραρκετά για να καλύψουν όλα τα γούστα και όλες τις προτιμήσεις. Τα δύο βασικά bundles της κονσόλας είναι το Nintendo Switch Grey και το Nintendo Switch Red- Blue, αμφότερα κοστίζουν 339€ και η μόνη διαφορά τους έγκειται στον χρώμα των δύο Joy-Con. Στην πρώτη περίπτωση συναντάμε ένα σετ δύο γκρίζων Joy-Con, ενώ στην δεύτερη έχουμε ένα κόκκινο και ένα γαλάζιο Joy-Con. Μια value for money επιλογή είναι να συνδυάσετε την αγορά της κονσόλας με αυτήν ενός παιχνιδιού, επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω bundles, Nintendo Switch Crash N Sane Trilogy bundle (359€), Nintendo Switch Mario & Rabbids Kingdom Battle (369€), Nintendo Switch Grey μαζί με NBA 2K19 (379€), Nintendo Switch Red-Blue μαζί με NBA 2K19 (379€).

Πλέον οι κονσόλες έρχονται σε διάφορα πακέτα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των gamers. Στα Media Markt μπορείτε να βρείτε το bundle που ταιριάζει στα μέτρα σας, αρκεί να έχετε την απάντηση στος εξής ερώτημα PlayStation 4 Slim ή PlayStation 4 Pro; Πέραν της κατασκευής και της διαφοράς των 100 ευρώ στην τιμή (Slim 309€ – Pro 409€), το PlayStation 4 Pro έρχεται με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ 4,2 Teraflops στην κάρτα γραφικών έναντι των 1,84 Teraflops του “μικρόσωμου” αδερφού του. Πιο απλά το PlayStation 4 Pro διαθέτει την δυνατότητα για 4K υποστήριξη (σε 4Κ τηλεοράσεις). Άλλη μία διαφορά που θα συναντήσετε είναι στον αποθηκευτικό χώρο, καθώς το PlayStation 4 Pro έρχεται με 1TB σκληρό δίσκο, ενώ το PlayStation 4 Slim διαθέτει δυνατότητα επιλογής μεταξύ 500GB ή 1TB HDD. Για όσους ψάχνουν μία οικονομική πρόταση, τότε το Sony PS4 1TB + PS Plus Voucher + FIFA 19 + 2ο χειριστήριο στα 389€ είναι μια δυνατή επιλογή καθώς πέραν της μεγάλης χωρητικότητας στο 1TB, το πακέτο περιλαμβάνει 2ο χειριστήριο (59.90€) καθώς και το FIFA 19 (69.90€). Το πακέτο αυτό υπό άλλες συνθήκες θα είχε κόστος περίπου τα 439€. Για αυτούς που θέλουν το PlayStation 4 Pro, υπάρχουν αξιόλογα πακέτα στα 489€ τα οποία περιλαμβάνουν το Sony PS4 Pro 1TB Marvels Spiderman ST Edition καθώς κι ένα δεύτερο παιχνίδι της επιλογής σας μεταξύ των Pro Evolution Soccer 2019, NBA 2K19, Call of Duty: Black Ops IV και Assassin’s Creed: Odyssey.

Η επιλογή του σωστού bundle έγκειται στην δική σας ευχέρεια, αλλά και στις προτιμήσεις σας. Αν θες δε να προστατεύσεις την κονσόλα σου από οποιοδήποτε συμπτωματικό ατύχημα (κρούση, πτώση, υγρά) για 2 έτη δεν έχεις παρά να προμηθευτείς την υπηρεσία επέκτασης εγγύησης της Media Markt έναντι 84€.

Τα games Το PlayStation 4 διαθέτει μία τεράστια γκάμα από video games τόσο σε digital, όσο και physical μορφή. Για όσους προτιμούν τα ψηφιακά αντίτυπα, μπορούν να τα προμηθευτούν μέσω του PS Store είτε μέσω πιστωτικής κάρτας, είτε με τις ειδικές προπληρωμένες κάρτες PlayStation (20€ & 50€) που θα βρουν στα Media Markt. Για όσους προτιμούν τα physical αντίτυπα μπορούν να βρουν τα πάντα, παιδικούς τίτλους όπως τα Paw Patrol, Little Big Planet και LEGO Ninjago, racing τίτλους όπως το Gran Turismo Sport με τα εξωπραγματικά γραφικά, καθώς και πολλά ακόμα παιχνίδια τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Το PlayStation 4 αναμένει και νέους τίτλους με την πάροδο του χρόνου, όπως το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος της σειρας The Last of Us, The Last of Us Part II, αλλά και τα hot Death Stranding και Ghost of Tsushima. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά παιχνιδιών σε οποιαδήποτε κονσόλα είναι ο έλεγχος καταλληλότητας ηλικίας (PEGI), το οποίο βρίσκεται στην κάτω αριστερά γωνία του εξώφυλλου και χαρακτηρίζει για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλο το παιχνίδι που επιλέξατε.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ

Τα καταστήματα Media Markt πέραν από τις κονσόλες και τα games είναι εξοπλισμένα και με ένα σωρό αξεσουάρ για το PlayStation 4. Από τα βασικά σε όλους μας χειριστήρια DualShock 4, μέχρι και τα ειδικά grips τα οποία μπορούν να τα συνοδεύσουν. Ένα ακόμα σημαντικό αξεσουάρ για τους gamers είναι και τα headsets αφού εκτός ότι ενισχύουν τον ήχο, δεν θα μας βάλουν ποτέ στην δύσκολη θέση του να μετατραπεί το σαλόνι ή το δωμάτιο σε Βιετνάμ από τη διαπασών ένταση της τηλεόρασης. Last but not least και κατά την άποψη μας must have, είναι ένας εξωτερικός HDD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου ειδικά για όσους έχουν ή επιλέξουν την κονσόλα των 500GB. Απαραίτητη προϋπόθεση για το δίσκο είναι να υποστηρίζει σύνδεση USB 3.0.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.