Δίδυμοι Πύργοι! (video)

Ο Παναθηναϊκός, με κορυφαίους τους Καλάθη και Σίνγκλετον κατάφερε να πάρει άνετη νίκη με 91-71 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τέταρτης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός, με κορυφαίους τους Καλάθη και Σίνγκλετον κατάφερε να πάρει άνετη νίκη με 91-71 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τέταρτης θέσης. 

Ο αρχηγός του τριφυλλιού ήταν φανταστικός αφού τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, έξι κλεψίματα και 10 ασίστ ενώ ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ σκόραρε 21 πόντους με 4/5 τρίποντα. 

Βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πιέσει στην άμυνα προκειμένου να βρει ενέργεια από αυτό και να βγάλει ρυθμό στην επίθεση. 

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν με αρκετή ενέργεια στο παρκέ του ΟΑΚΑ θέλοντας να τρέξουν και να σκοράρουν στο τρανζίσιον. 

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Καλάθη ανάγκασε τον Αλιμπίγεβιτς να τραβήξει στον πάγκο τον Ρότσεστι, ο οποίος αμυντικά ήταν αρκετά κακός και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αρχηγού του Παναθηναϊκού. 

Οι «πράσινοι», για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, ξεκίνησαν πολύ εντυπωσιακά το ματς μετρώντας 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/3 βολές κρατώντας τον Ερυθρό Αστέρα στους δύο πόντους μετά από πέντε λεπτά αγώνα. 

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε στροφές και κατάφερε να τρέξει ένα σερί 7-0 και να μειώσει στο σκορ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν σημάδια χαλάρωσης και το σκορ στο τέλος της περιόδου να διαμορφώνεται στο 24-15. 

Λίγο γκάζι για να το «κλειδώσει»

Στην ανάπαυλα του πρώτου δεκαλέπτου ο Τσάβι Πασκουάλ έβαλε τις φωνές στους παίκτες του διότι είδε σημάδια χαλάρωσης με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να μπουν φουριώζοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και να πιέσουν τον Ερυθρό Αστέρα. 

Ο Σίνγκλετον ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πέτυχε το δεύτερο τρίποντό του φτάνοντας γρήγορα στους εννιά πόντους έχοντας το απόλυτο σε δίποντα – τρίποντα. 

Μετά το πρώτο τετράλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και έτρεξε ένα σερί 11-4 μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, με τον Πασκουάλ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. 

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 5-0 και πήγαν ξανά τη διαφορά σε απόσταση «ασφαλείας» χωρίς ωστόσο αυτή να φτάσει σε διψήφια νούμερα. 

Καλάθης και Σίνγκλετον από άλλο πλανήτη! 

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυναμικά, βγάζοντας την ίδια ενέργεια που είχε και στο ξεκίνημα του αγώνα. 

Οι γηπεδούχοι, ξεκινώντας από την πιεστική άμυνα με μπροστάρη τον Αντετοκούνμπο, κατάφεραν να «χτίσουν» μια διαφορά και από το +9 του ημιχρόνου να φτάσουν ακόμα και στο +17 (57-40). 

Ο Αλιμπίγεβιτς σε εκείνο το σημείο κάλεσε τάιμ άουτ για να μην ξεφύγει η κατάσταση και στην επιστροφή η ομάδα του έβγαλε αντίδραση τρέχοντας ένα σερί 5-0, μειώνοντας έτσι στους δώδεκα πόντους (57-45). 

Ο Καλάθης βρισκόταν σε εκπληκτικό βράδυ και όταν συμβαίνει αυτό ο Παναθηναϊκός δεν χάνει ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σίνγκλετον που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. 

Έτσι, ο Παναθηναϊκός σε αυτή την περίοδο με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, έφτασε τη διαφορά σε απαγορευτικά επίπεδα για τον Ερυθρό Αστέρα (72-50) και ουσιαστικά η τελευταία περίοδος ήταν μία τυπική διαδικασία. 

Το τυπικόν της υπόθεσης… 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια χαλάρωσης στο πρώτο τετράλεπτο με τον Ερυθρό Αστέρα να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει τη διαφορά στο σκορ, από 72-50 στο 80-68 με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ για να τονίσει στους παίκτες του πως το παιχνίδι δεν είχε σε καμία περίπτωση τελειώσει. 

Σε αυτή την περίοδο ο Τσάβι Πασκουάλ, σκεπτόμενος το γεγονός ότι η ομάδα είχε ταξίδι σε μερικές ώρες για το Τελ Αβίβ απέσυρε στον πάγκο τους Καλάθη, Σίνγκλετον, Γκιστ, Ρίβερς προκειμένου να πάρουν ανάσες με τον Παναθηναϊκό να κλειδώνει τη 16η νίκη του στη σεζόν.

Δείτε εδώ το match center του αγώνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.