Νίκος Ηλιάδης: «Όταν καταστρέφεις ανθρώπους...»

26/01/2017 • 19:10
Τζούντο
  • shares
Έλυσε τη σιωπή του ο Νίκος Ηλιάδης, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ομοσπονδία του τζούντο. Ο προπονητής των «χρυσών» στιγμών του ελληνικού τζούντο, με ανάρτησή του στο facebook λίγες ώρες μετά την απόλυσή του από την προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας, κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και εις βάρος της διοίκησης του Γιάννη Καφενταράκ. Καταλήγει δε στέλνοντας το μήνυμα πως «όσοι τραβήξουν το σκοινί στα άκρα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για τις συνέπειες». Η ανάρτηση του Νίκου Ηλιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με μεγάλη στενοχώρια, απογοήτευση και ανησυχία παρακολουθώ όλα όσα συμβαίνουν στο άθλημα που υπηρετώ τα τελευταία 20 χρόνια. Το τζούντο, που έχει χαρίσει στη χώρα μας τεράστιες επιτυχίες και πρωτιές, ολυμπιακά μετάλλια, κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από το 2004 -που διοργανώσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες- μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, η αγάπη, η αφοσίωση, το πάθος, οι θυσίες, η σκληρή καθημερινή δουλειά και προπόνηση, με έχουν καθορίσει και ένα και μοναδικό είναι το μέλημά μου: Πώς, μαζί με τους αθλητές μας, θα φέρουμε μετάλλια, πώς θα κάνουμε τον ελληνικό ύμνο να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου, πώς θα σηκώσουμε την ελληνική σημαία στον ιστό ! Δεν θέλω να απαριθμήσω επιτυχίες και θριάμβους, της εθνικής μας ομάδας -γι αυτούς έχουν μιλήσει άλλοι- αλλά έχουν καταγραφεί στην ιστορία και θα μείνουν να μας θυμίζουν τι καταφέραμε κάνοντας την υπέρβαση.

Για τον εαυτό μου δεν έχω μιλήσει ποτέ, αλλά οι καταστάσεις ντροπής με αναγκάζουν να το κάνω τώρα. Με μια απόφαση εξευτελιστική από μια νέα-προσωρινή διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας, απολύομαι, παύομαι από τα καθήκοντά μου, από τη δουλειά μου, από τις προπονήσεις με τους αθλητές μας, Γιατί ; Μόνο αυτοί ξέρουν. Αυτοί που για λόγους που όλοι μας υποψιαζόμαστε "έριξαν" μια διοίκηση-επί της οποίας σημειώθηκαν αγωνιστικοί θρίαμβοι- και εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς. Αλλά ήμουν αφελής ! Δεν πίστευα ποτέ ότι συμφέροντα, διαπλοκές, εκδικητικότητα μπορούν να τιμωρήσουν έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του -με τα γνωστά λαμπρά αποτελέσματα-και να παρασύρουν ΚΑΙ τους αθλητές μας που τιμούν τα ελληνικά χρώματα.

Αθλητές-θύματα, που έμαθαν ότι τους κόβονται τα οδοιπορικά, αλλά και οι προγραμματισμένες "δυνατότητες" να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις, διεκδικώντας βαθμούς για τη νέα τετραετία που άνοιξε ενόψει ολυμπιακών αγώνων.

Διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Πριν τον Νίκο Ηλιάδη, πολύ απλά δεν ΥΠHΡΧΕ ελληνικό τζούντο"... Δεν θέλω να καρπωθώ τις ελληνικές επιτυχίες και να περιαυτολογήσω, αλλά αν τα κριτήρια δεν είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ και τα ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ του προπονητή, τότε ποια είναι; O γιος μου, ο Oλυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης έγραψε για "κατάφωρη αδικία". Αυτό ακριβώς νιώθω.

Τα προβλήματά σας κύριοι που θέλετε να λέγεστε "του αθλητισμού" να τα λύσετε μακριά από προπονητές και αθλητές και όχι "στην πλάτη" τους. Και κάτι τελευταίο: Όταν τραβάς το σχοινί στα άκρα θα σπάσει...και όταν καταστρέφεις ανθρώπους, την τιμή και την υπόληψη τους πρέπει να είσαι έτοιμος και για τις συνέπειες».

Γράψτε το σχόλιο σας...
24/07/2019 • 07:03

"Πληρώνουν" καλά τα γκολ των αουτσάϊντερ σε Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Σκωτία

Ο Ερυθρός Αστέρας και η Φερενσβάρος είναι τα φαβορί για την νίκη στις έδρες τους με τα γκολ των φιλοξενούμενων να "αξίζουν" πολλά σε στοιχηματικό επίπεδο. Πολύ πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι περιμένουμε στη Λευκορωσία ενώ στο Λιγκ καπ Σκωτίας και πάλι οι καλές τιμές έρχονται από τα αουτσάίντερ