Ηλιάδης: «Αφιερωμένο στην Ελλάδα»

Θωμάς Ναλμπάντης
28/06/2015 • 10:09
Ηλιάδης: «Αφιερωμένο στην Ελλάδα»
  • shares
Ο Ηλίας Ηλιάδης αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος μετά τον αγώνα, ενώ τόνισε πως με την πάροδο των ετών, έχει αποκτήσει και την κατάλληλη εμπειρία.

Αρχικά, ο Ηλιάδης τόνισε: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη από Ελλάδα και αυτό μου δίνει τη δύναμη να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο και να φτάνω στις επιτυχίες. Γι’ αυτό και το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες που περνούν πάρα πολύ δύσκολα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αυτό είναι το τζούντο. Απλά με αυτά τα προβλήματα δεν μπορούσα να ρισκάρω και επιδίωξα να πάω λίγο πιο εμπειρικά. Νομίζω μετά από μια 15ετία σχεδόν, μάλλον ένα κομματάκι εμπειρίας την έχω αποκτήσει».

Σχετικά με την παρουσία του με δυο μετάλλια στη συνέντευξη Τύπου, ο Ηλιάδης υπογράμμισε: «Ναι, διότι εφέτος θα γινόταν και το σύνηθες Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο όμως τελικά ενσωματώθηκε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και τα μετάλλια είχαν ήδη κοπεί. Άρα, έχουμε διπλή απονομή, ή μάλλον τριπλή για μένα, αφού πριν λίγες μέρες με τίμησαν και στην εκδήλωση που έκανε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τζούντο εδώ στον Μπακού, με τον τίτλο της κορυφαίας προσωπικότητας της χρονιάς για το άθλημά μας. Άρα τρία μετάλλια για την Ελλάδα μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης τόνισε: «Προσωπικά, θεωρώ ότι με βάση τις συνθήκες προετοιμασίας, καθώς ο μεγάλος μας στόχος είναι το Παγκόσμιο τον Αύγουστο, αλλά και τους τραυματισμούς που είχε και του προέκυψαν και νέοι, αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα μετάλλια της καριέρας του».

Τέλος, ο Ηλιάδης δήλωσε: «Ξέρω ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα και δοκιμάζεται, τι να ζητήσω γιατρό; Τα αυτονόητα θα λέμε; Είπαμε, το βασικό είναι να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και εγώ θα παλεύω πάντα γι‘ αυτήν. Αντί να συζητάμε με τα παιδιά για το πώς θα παλέψουμε, λέγαμε το τι θα ψηφίσουμε. Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν μπορούν να σε αφήσουν ανεπηρέαστο. Άνθρωποι του λαού είμαστε και εμείς».

Γράψτε το σχόλιο σας...
18/07/2019 • 07:45

Ματς για γκολ σε Μπακού, Σκόπια και νησιά Φερόε

Περισσότερο αξίζει απόψε στα προκριματικά του Europa League να δούμε τα παιχνίδια όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή και σαφώς μπορεί να μετρήσει η έδρα, η αγωνιστική ετοιμότητα και η εμπειρία. Τις μικρές εκπλήξεις ας τις ψάξουμε εκεί όπου η πρόκριση έχει κριθεί!