Το plan B του Μαρτίνς

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη αλλάζει τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να εξετάζει το plan B.

Ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη είναι ένα τρανό παράδειγμα ατυχίας, καθώς προκλήθηκε στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, απέναντι στο Αμβούργο και σε μια ανύποπτη φάση, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν γλιτώσει τα χειρότερα σε προηγούμενα παιχνίδια, κόντρα σε σαφώς πιο σκληρές ομάδες. 

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο ούτε να… μουδιάσει από το σοκ. Μόλις έχασε τον παίκτη – μαρκίζα της περασμένης σεζόν, λίγες εβδομάδες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Ένα συμβάν που έρχεται πριν τα κρίσιμα ματς με τη Βικτόρια Πλζεν για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήδη καταστρώνει έναν νέο σχεδιασμό με βάση την πλειάδα επιλογών στη μεσαία γραμμή. Ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε αρκετά με τον Κώστα Φορτούνη στον άξονα επί πολωνικού εδάφους, όμως σταδιακά φρόντισε να δει και άλλες επιλογές στην ίδια θέση. 

Το plan B του Μαρτίνς περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του Ματιέ Βαλμπουενά πίσω από τον φορ, μεταθέτοντας τον Γάλλο μέσο από την αριστερή πτέρυγα στον άξονα. Ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε κατά διαστήματα σε αυτή τη θέση στις φιλικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στην Αυστρία και ήταν θετικός. Μάλιστα ο Πέδρο Μαρτίνς στη μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports.gr, μετά το τέλος της προετοιμασίας υπογράμμισε την ανάγκη να συγκλίνει στον άξονα ο Βαλμπουενά, όταν θα λείπει ο Φορτούνης.

Ένα άλλο σενάριο είναι εκείνο του Μπρούνο ως επιτελικού χαφ. Ο Βραζιλιάνος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τον Ατρόμητο πίσω από τον αρχισκόρερ της Super League, Ευθύμη Κουλούρη. Ο ιδιος μετά το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου στο Σβατς είχε εκφράσει τη διάθεση του να δουλέψει και από αυτή τη θέση στην κάμερα των καναλιών Novasports. 

Οι συγκεκριμένες μετακινήσεις αφήνουν περισσότερο χώρο στους Χιλάλ Σουντανί, Γιώργο Μασούρα, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, με δεδομένη και την επιστροφή μετά τον Σεπτέμβριο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από τον δικό του σοβαρό τραυματισμό. 

O Κώστας Φορτούνης ο οποίος δεν έχει παρελθόν σε σοβαρούς τραυματισμούς, θα πρέπει να διαβεί με μεγάλη προσοχή και συνέπεια την περίοδο της αποθεραπείας. Ο Έλληνας μέσος δεν αποτελεί κεφάλαιο μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την εθνική ομάδα, όντας ο πλέον ποιοτικός μέσος της γενιάς του. Όλοι τον περιμένουν! Ο προπονητής ο οποίος πιστεύει πολύ στα προσόντα του και ενορχήστρωσε γύρω από αυτά μια ολόκληρη ομάδα, η διοίκηση που επιβαίωσε με εκκωφαντικό οικονομικά τρόπο τη θέληση της να τον κρατήσει στο λιμάνι, ο κόσμος που βλέπει εδώ και χρόνια στο σουλούπι του, έναν σύγχρονο “ερυθρόλευκο” ηγέτη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.