Μάντζιος: “Υπάρχει διάθεση να συνεχίσουμε”

Την Παρασκευή θα έχει συζήτηση ο Ακης Μάντζιος με τη διοίκηση της ομάδας για να συζητήσουν οι δύο πλευρές το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και την επόμενη σεζόν, όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Την Παρασκευή θα έχει συζήτηση ο Ακης Μάντζιος με τη διοίκηση της ομάδας για να συζητήσουν οι δύο πλευρές το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και την επόμενη σεζόν, όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ο Μάντζιος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 για τον Πανιώνιο, για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Για τον Πανιώνιο: «Έγινε τεράστια προσπάθεια να σώσουμε την παρτίδα, έστω και την προτελευταία αγωνιστική. Θα μπορούσαμε, βέβαια, βάση της εικόνας και των αποτελεσμάτων της ομάδας να σωθούμε γρηγορότερα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο μοναδικός στόχος και τον πετύχαμε. Έδωσα πολυήμερο ρεπό στα παιδιά γιατί το άξιζαν, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα είχαμε προπόνηση. Τη Δευτέρα γυρίζουμε, έχουμε πρόγραμμα ως τις 20-22 Μαΐου που θα είναι εξειδικευμένο, ανεξάρτητα ποιος θα είναι στη συνέχεια, γιατί πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι, γιατί είναι επαγγελματίες.
Το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να βγάλουμε τη λέξη πρόβλημα από το λεξιλόγιό μας, να δείξουμε ότι η ομάδα δεν είναι υπό διάλυση και να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε. Προσπαθήσαμε να λύσουμε εσωτερικά τα προβλήματα που είχαμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από τη λέξη πρόβλημα σε κάθε αποτυχία».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Την Παρασκευή θα υπάρχει συζήτηση για την επόμενη μέρα και θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση και από δύο πλευρές να συνεχίσουμε τη συνεργασία».

Για το πλάνο που θα ακολουθηθεί τη νέα χρονιά: «Θα το δούμε την Παρασκευή. Υπάρχει πλάνο με νέα παιδιά, αφού αυτή η τακτική είναι μονόδρομος. Πρέπει να γίνει, αλλά με σωστή διαχείριση και σωστό τρόπο».

Για τη γεύση που του άφησε το φετινό πρωτάθλημα: «Υπήρξε γενικά η άποψη ότι ήταν θετικό. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα, όπου πολλές ομάδες αντιμετώπιζαν προβλήματα διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά. Κάποιες άρχισαν να παίζουν αργά και έπαιζαν Τετάρτη Κυριακή. Από εκεί και πέρα, είχε ενδιαφέρον μέχρι πέντε αγωνιστικές για τον πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός έκανε έναν πολύ καλό γύρο, αλλά δεν είχε διάρκεια, γιατί του έλειπε το βάθος στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ είχε καλή πορεία στο Europa League, ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ο Άρης το ίδιο. Στη μάχη της ουράς η αγωνία διατηρήθηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, με το ενδιαφέρον να παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα.
Από εκεί και πέρα, είναι θετικό ότι μέσα στα προβλήματα και την κρίση δόθηκε η  δυνατότητα σε Έλληνες προπονητές να δείξουν ότι αξίζουν εμπιστοσύνης και σε νέα παιδιά να καθιερωθούν στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα ξένοι με το επίπεδο και το ήθος του Βαλβέρδε είναι χαρά και ευχή να έρχονται στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να δοθεί βάση και στους Έλληνες».

Για το αν θα έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα: «Με τα σημερινά δεδομένα το βλέπω μάλλον δύσκολο. Έτσι όπως είναι κατάσταση, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Παναθηναϊκός ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης, θεωρώ ότι θα παίζει μόνος του. Φαντάζομαι ούτε οι ίδιοι θέλουν να μην έχουν ανταγωνιστές, αλλά κάνει κακό στο ποδόσφαιρο».
Για τον ρόλο της ψυχολογίας στο ποδόσφαιρο: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μια ομάδα βρίσκεται μέσα σε πολλά προβλήματα».

Για τον τρόπο που παρέταξε την Τσέλσι ο Ντι Ματέο: «Κάθε ομάδα έχει τη φιλοσοφία της, ανάλογα με το συγκεκριμένο παιχνίδι και πάντα με σκοπό να πάρει αποτέλεσμα. Η Τσέλσι ίσως διαφορετικά να μην μπορούσε να σταθεί αντάξια απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Θα διαφωνήσω με κάποιους που λένε ότι η Μπαρτσελόνα έχει τελειώσει. Έκανε αυτά που έπρεπε, έκανε τις φάσεις, αλλά της έλειψε το γκολ για να πάρει την πρόκριση. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, αφού ακόμη και όταν έπαιζε με έντεκα, όλοι οι παίκτες της Τσέλσι ήταν έξω από την περιοχή και ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις φάσεις και να βρεις διαδρόμους».

Για το αν το γκολ του Ραμίρες ήταν… όλο το παιχνίδι: «Δεν ξέρω αν ήταν όλο το παιχνίδι, αλλά το χρονικό σημείο ήταν τέτοιο που ανέβασε τις ελπίδες της Τσέλσι. Υπήρχε, βέβαια, και η ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα να ξαναπάρει τα ηνία με το πέναλτι και το δοκάρι, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε».

Για τον αποψινό ημιτελικό του Μονάχου: «Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσει η Ρεάλ. Είναι τέτοιο το σκορ του πρώτου παιχνιδιού που μπορεί να το ανατρέψει. Από την άλλη, η Μπάγερν είναι ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεπερνιούνται σε τέτοιο επίπεδο, αφού το κίνητρο της συμμετοχής στον τελικό είναι μεγάλο. Άλλωστε, παντού γίνονται τέτοια πράγματα και σε ομάδες επιπέδου Μπάγερν. Το θέμα είναι να μην έχει διάρκεια και να τελειώνει άμεσα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.