«Άδικη κι αυστηρή απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ»

Τη δική τους θέση παρουσίασαν με ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλονίκης για τα τελευταία γεγονότα στο ποδόσφαιρο και την τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Τη δική τους θέση παρουσίασαν με ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλονίκης για τα τελευταία γεγονότα στο ποδόσφαιρο και την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Όπως αναφέρουν: «Αν και αρχή μας είναι να μην σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς όταν βλέπουμε να αδικούνται κατάφωρα και για ακόμα μια φορά ομάδες της Θεσσαλονίκης, από αποφάσεις των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων.

Πρόσφατο παράδειγμα η άδικη και αυστηρή απόφαση τιμωρίας της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, λόγω της καταδικαστέας πράξης αυθορμητισμού και απερισκεψίας ενός φιλάθλου του ΠΑΟΚ, πριν την έναρξη του αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, πέρα από το ότι κρίνεται σχεδόν, νομικά αστήρικτη, δημιουργεί και επικίνδυνο δεδικασμένο, καθώς με αυτόν τον τρόπο και με την αυστηρότητα που θα κρίνονται παρόμοια ασήμαντα περιστατικά, θα διακόπτονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, θα αφαιρούνται από τις ομάδες κερδισμένοι βαθμοί και θα κρίνονται αποτελέσματα ή ακόμα και πρωταθλήματα.

Δυστυχώς, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ανέκαθεν αντιμετωπίζονταν ως “αποπαίδια”, αφού ανάλογες αδικίες υπέστησαν στο παρελθόν και τα αθλητικά σωματεία του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και του ΑΡΗ. Δεν αντιμετωπίζονται όμως με την ίδια σπουδή και αυστηρότητα, πολύ σοβαρότερα περιστατικά που συμβαίνουν στις ομάδες της πρωτεύουσας, κάνοντας εμφανή τον άδικο και μη αντικειμενικό τρόπο κατά την απονομή δικαιοσύνης.

Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να επέλθει η πολυπόθητη εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε καταπολεμάται η βία στα γήπεδα, αντιθέτως τείνει αυξανόμενη, ειδικότερα μάλιστα όταν αφήνονται ατιμώρητες προκλητικές συμπεριφορές παικτών, καθώς επίσης απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων δεν είναι εξ’ ορισμού δεδομένος από όλους. Είναι όμως πολύ πιο εύκολο να κερδηθεί, όταν εξασφαλίζεται η αδιάβλητη διαδικασία της απονομής δικαιοσύνης και η αδέκαστη κρίση των οργάνων της».    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.