Αιματηρή επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στην Αυστρία

Ένας 26χρονος Αυστριακός επιτέθηκε με μαχαίρι σήμερα τα ξημερώματα εναντίον στρατιώτη, που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη.

Ένας 26χρονος Αυστριακός επιτέθηκε με μαχαίρι σήμερα τα ξημερώματα εναντίον στρατιώτη, που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη.

Ο στρατιώτης σκότωσε τον δράστη χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00:35 ώρα Ελλάδας στη συνοικία της Βιέννης όπου βρίσκεται η κατοικία του πρεσβευτή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων APA, ο δράστης ήταν κάτοικος Βιέννης και καταγόταν από την επαρχία του Τιρόλο. Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Ο στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή, τραυματίστηκε στο μπράτσο. «Αρχικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού» για να απωθήσει τον δράστη, πριν αναγκαστεί να πυροβολήσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, ο στρατιώτης «ενήργησε τηρώντας τους κανόνες» κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η αστυνομία της Βιέννης διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες μετά την επίθεση.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.