Αρχαία ελληνικά αντικείμενα σε δημοπρασία

Σπάνιο αρχαίο ελληνικό χρυσό στεφάνι μυρτιάς, αγνώστου προελεύσεως, θα δημοπρατηθεί - μαζί με πολλά αρχαία ελληνικά και βυζαντινά χρυσά κοσμήματα- στο Λονδίνο, στις 26 Απριλίου από τον οίκο «Κρίστις».

Σπάνιο αρχαίο ελληνικό χρυσό στεφάνι μυρτιάς, αγνώστου προελεύσεως, θα δημοπρατηθεί – μαζί με πολλά αρχαία ελληνικά και βυζαντινά χρυσά κοσμήματα- στο Λονδίνο, στις 26 Απριλίου από τον οίκο «Κρίστις».

Το στεφάνι – που χρονολογείται στην ελληνιστική εποχή (3ος – 2ος π. Χ. αιώνας)-, έχει διάμετρο 21 εκατοστά και αποτελείται από τέσσερα μέρη, ενώ τα φύλλα και οι καρποί μυρτιάς στερεώνονται σε λεπτεπίλεπτα στελέχη. Eπίσης φέρει σύγχρονες επεμβάσεις πάνω του, όπως για παράδειγμα το κούμπωμα στο άκρο του. Η τιμή πώλησής του στην επικείμενη δημοπρασία υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τις 150.000 λίρες (περίπου 180.000 ευρώ).

Ο οίκος δημοπρασιών – σύμφωνα με το ιστορικό που παραθέτει- αγόρασε το χρυσό στεφάνι το 1987 από κάποιον Bρετανό αριστοκράτη στο Hever Castle στην Αγγλία, αντί του ποσού των 15.400 λιρών.

397 αντικείμενα υψηλού ενδιαφέροντος

Στην δημοπρασία αρχαιοτήτων και αντικειμένων – η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Απριλίου στην αίθουσα του οίκου «Κρίστις», στο Κένσινγκτον- αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και τα περίτεχνα χρυσά βραχιόλια της ελληνιστικής και της βυζαντινής περιόδου, τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στα κομμάτια που θα βγουν επίσης στο σφυρί. Συνολικά θα διατεθούν προς πώληση 397 αντικείμενα, τα οποία οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας υπολογίζουν ότι θα συγκεντρώσουν συνολικά έως και 8.600.000 λίρες (περίπου 10.000.000 ευρώ).

Συλλογή Groppi

Κεντρικό ρόλο στη δημοπρασία αναμένεται να έχει, επίσης, και η ιδιωτική συλλογή Groppi – μια οικογενειακή συλλογή αρχαίων αντικειμένων, κυρίως αιγυπτιακών, την οποία συγκρότησε ο Ακίλε Γκρόπι κατά το μεσοπόλεμο-, η οποία περιλαμβάνει 107 αντικείμενα, κυρίως σπάνια αιγυπτιακά γυάλινα πλακίδια. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει γύρω στις 1.100.000 λίρες (περίπου 1.350.000 ευρώ).

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.