Αγαπούλα (Γιάννη), πούλα! ‘Η πλήρωσε…

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το τι πρέπει να κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Είναι ο Παναθηναϊκός πιο εμπορική ομάδα από τον Ηρακλή; Ναι, είναι…

Έχει διαφορετικό ειδικό βάρος από πολλές άλλες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ναι, έχει… 

Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας επάξια στην Ευρώπη και περισσότερες φορές από το “Γηραιό”; Ναι, έχει…

Έχει γίνει το… πειραματόζωο της εκάστοτε Πειθαρχικής Επιτροπής κάθε φορά που αλλάζουν οι κανονισμοί επί το αυστηρότερο; Ναι, έχει… 

Έχει το ηθικό δικαίωμα να ζητά την αλλαγή των κανονισμών στη μέση της περιόδου ώστε (λόγω των οικονομικών του προβλημάτων) να αποφύγει τον υποβιασμό στη Football League την ώρα που ο Ηρακλής έχει πιει ήδη αυτό το πικρό ποτήρι; Συγγνώμη, αλλά ΔΕΝ το έχει!

Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε καμία από τις 4-5 ΠΑΕ που ακούγεται ευρέως ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ή να διακανονίσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου τις οφειλές που είχαν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 προς τρίτους.

Η ΕΠΟ ξεκαθάρισε χθες στη Λίγκα ότι το περίφημο άρθρο 57 της UEFA που θα μπορούσε να βάλει τον Παναθηναϊκό και κάποιες άλλες ΠΑΕ σε περίοδο τριετούς επιτήρησης, χωρίς να υποβιβαστούν, ΔΕΝ μπορεί να μπει στον κανονισμό αδειοδότησης μεσούσης της περιόδου. 

‘Αλλωστε το άρθρο 57 προυπήρχε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον Ηρακλή που κέρδισε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ -όπως όλοι οι παράγοντές μας ευαγγελίζονται- την παραμονή του στην κατηγορία! Αλλά τον υποβίβασαν χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Επιπλέον ο Ηρακλής είχε για αφεντικό του κάποιον Παπαθανασάκη (αγνώστων λοιπών στοιχείων, που παρίστανε τον πρόεδρο με την απόλυτη ευθύνη των αρχών της Πολιτείας, της ΕΠΟ και της Λίγκας) ενώ ο Παναθηναϊκός έχει για αφεντικό τον Γιάννη Αλαφούζο. Τον γόνο μιας από τις πλέον ισχυρές φαμίλιες του τόπου στο επιχειρείν. 

Αν δηλαδή δεν έχει ο Αλαφούζος 4-5 εκ ευρώ για να διακανονίσει τις οφειλές της ΔΙΚΗΣ του εταιρείας μέχρι 31-12-2017 και να πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός, τότε ποιος έχει; Ο κυρ Θάνος ο καστανάς στη Σταδίου, που του έβαλαν πρόστιμο επειδή είχε λήξει για δύο μέρες η άδεια της γωνίας που ξεχειμωνιάζει;  

Μην τρελαθούμε κι όλας. Διανύουμε τον 8ο χρόνο των μνημονίων. Και αυτό το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγγαλου μας στοιχειώνει. 

Όπως μας στοιχειώνει κι η… αδιαπραγμάτευτη κυβερνητική υπόσχεση ότι “θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες”, για τους οποίους οφείλουμε να θυμηθούμε ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι των θαλασσοδανείων των τραπεζών που οι Έλληνες πολίτες ανακεφαλαιοποιήσαμε με 40 δισ ευρώ. 

Μεταξύ αυτών και οι φίλοι του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού! 

Η Λίγκα κι ο Βασίλης Γκαγκάτσης κάνουν τη δουλειά τους και θέλουν και το brand name του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Και ζήτησαν να πάρουν από την ΕΠΟ μια παράταση 15 ημερών. Ως τις 15 Απριλίου.

Νομίζω ότι είναι αρκετές για να κοιτάξει ο Γιάννης Αλαφούζος τους λογαριασμούς του και να δει από ποιους μπορεί να αντλήσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αδειοδότηση της εταιρείας του. 

Το ίδιο αρκετές φαντάζουν και για την απόφασή του να πουλήσει τον Παναθηναϊκό στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους διεθνείς συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά πάνω στο project του Athens Alive. 

Αλλιώς το κρίμα στο λαιμό του! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.