«Κλείνει» σήμερα η συμφωνία για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Μετά την χθεσινή επικοινωνία, Ζάεφ και Τσίπρας θα επικοινωνήσουν και σήμερα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το ζήτημα των Σκοπίων, θα έχουν σήμερα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όπως έκανε γνωστό ο τελευταίος χθες.

Ο Ζόραν Ζάεφ «βλέπει» οριστική συμφωνία σήμερα Τρίτη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του, επισημαίνοντας ότι ήταν από την αρχή αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης. Απομένει -πρόσθεσε- να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα, ώστε σήμερα μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακοινώσουν την ευχάριστη είδηση. Χθες οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μίας ώρας και πραγγ,ατοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα.

Από ελληνικής πλευράς, το Μαξίμου τόνισε, ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία σε όλα ή δεν θα υπάρξει συμφωνία. «Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση την Τρίτη, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία οι επιλογές για τον Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Νίκος Κοτζιάς. «Η ελληνική πλευρά θέλει μια συμφωνία, που να έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στον χρόνο και να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές, πρόσθεσε ο Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που ξεκαθαρίζονται είναι αυτό του αλυτρωτισμού.

Όπως ανέφερε, στο περιεχόμενο της συμφωνίας θα υπάρχει πρόβλεψη, να καταγράφεται ότι τόσο η γλώσσα, όσο και η εθνότητα των κατοίκων της ΠΔΓΜ, έχουν σλαβικές καταβολές.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.