Πήρε το classico και πάει για πλεονέκτημα η Μπάρτσα (video)

Με 72-65 επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα που μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Τι σημαίνει αυτό για Ολυμπιακό.

Με 72-65 επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα που μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Τι σημαίνει αυτό για Ολυμπιακό.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν και έκλεισαν ιδανικά τον αγώνα, με τα δύο ενδιάμεσα δεκάλεπτα να ανήκουν στη Ρεάλ, που δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό μέχρι το φινάλε. 

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 25-4 και λίγο πιο μετά προηγήθηκε 31-6! Το +25 ήταν το μέγιστο προβάδισμα των «μπλαουγκράνα» με τη Ρεάλ πάντως να ξεκινά από εκείνο το σημείο και μετά την αντεπίθεσή της, μειώνοντας 40-28 στο ημίχρονο. 

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 16 (46-30) αλλά οι Μαδριλένοι είχαν ανάψει τις μηχανές φέρνοντας το ματς στο 52-51 στο 30ο λεπτό. Με τους παίκτες του Πασκουάλ να μπλοκάρουν επιθετικά, η Ρεάλ προηγήθηκε με έξι (52-58) αλλά η Μπάρτσα απάντησε με άμυνα. Δεχόμενη μόλις επτά πόντους στα τελευταία οκτώ λεπτά, η ομάδα της Καταλωνίας γύρισε το παιχνίδι «τούμπα» και κατάφερε να φτάσει στο 72-65. 

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Σατοράνσκι βοήθησε πολύ με 17. Αγιόν με 16 πόντους και Ρέγες με 11 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Λάσο. 

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στο 6-5 αλλά οι Καταλανοί έχουν το πάνω χέρι με δύο νίκες κόντρα στη Ρεάλ. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζονται στη Βιτόρια από τη Λαμποράλ και με νίκη μπορούν να περάσουν δεύτεροι.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση, φέρνει τον Ολυμπιακό να «κυνηγά» τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να καλύψει στο μεταξύ τους παιχνίδι το -12 της Μαδρίτης. 

Το σενάριο που θέλει τους ερυθρόλευκους να περνούν με δικό τους 4/4 και δύο ήττες της Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να υφίσταται, ωστόσο το ενδεχόμενο να χάσουν δύο φορές οι «μπλαουγκράνα» στα εναπομείναντα τρία ματς, είναι πια αρκετά μικρό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.