Προειδοποίηση ΕΟΚ σε ΑΕΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε, με έμμεσο προορισμό αναφοράς την ΑΕΚ, ότι θα επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις αν σύλλογος συνάψει συμφωνία με μη αναγνωρισμένη διοργάνωση από τη FIBA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε, με έμμεσο προορισμό αναφοράς την ΑΕΚ, ότι θα επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις αν σύλλογος συνάψει συμφωνία με μη αναγνωρισμένη διοργάνωση από τη FIBA.

Η Ένωση, ως γνωστόν, επιθυμεί να μετάσχει στο Eurocup. Αν επιμείνει τότε θ΄ αποβληθεί από τις διοργανώσεις την επόμενη σεζόν. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΚ, η οποία κάνει λόγο φωτογραφικά στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με αφορμή τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές.

Υπ’ όψην των μελών τέθηκε η επιστολή που εστάλη προς την ΕΟΚ από την FIBA στις 15/4/2016 και σύμφωνα με την οποία, η δήλωση συμμετοχής της ΑΕΚ στη διοργάνωση Eurocup, θα αναγκάσει την Παγκόσμια ομοσπονδία να αποβάλει τις Εθνικές ομάδες από κάθε διεθνή διοργάνωση και να θέσει σε περιθωριοποίηση και απομόνωση το ελληνικό μπάσκετ σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίδραση. Συμφωνήθηκε ομόφωνα η στήριξη προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τις ενέργειές της, με δεδομένο ότι αυτή είναι ο επίσημα θεσμοθετημένος φορέας του αθλήματος παγκοσμίως και είναι υποχρέωση κάθε εθνικής ομοσπονδίας μέλους της να ακολουθεί τους νόμους και τους κανόνες της, βάσει και των προβλεπόμενων από την Ολυμπιακή Χάρτα της ΔΟΕ.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε δημοσίως και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΟΚ στις 20/4/2016. Συμφωνήθηκε ομόφωνα και ως αυτονόητο, ότι ο ρόλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι να προασπίζεται το συμφέρον και την πρόοδο του αθλήματος στη χώρα και να αποτρέπει κάθε κίνδυνο για το μέλλον των Εθνικών ομάδων και της διεθνούς εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ. Κατόπιν των ανωτέρω, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει οριστική και αμετάκλητη συμφωνία συλλόγου για συμμετοχή σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, τους κανονισμούς και από το ισχύον καταστατικό της FIBA, όπως συμβαίνει και με το σύνολο των Ευρωπαϊκών ομοσπονδιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο σοβαρό ζήτημα.

Όποιος συνειδητά και εν γνώσει των συνεπειών παραβαίνει τις αρχές, τους νόμους και τους κανονισμούς, θέτει εκουσίως εαυτόν εκτός Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος και πρέπει να αναλαμβάνει το βάρος των πράξεών του και τις ευθύνες του έναντι τρίτων και της κοινής γνώμης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.