Δακτύλιος στον.. Βόλο, λόγω νέφους!


Δακτύλιος, περιορισμοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μονά ζυγά όπως και στην Αθήνα, είναι τα μέτρα που λαμβάνονται από τον δήμο Βόλου, για να περιορισθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση πάνω από την πόλη, τον μητροπολιτικό Βόλο.

Τα μέτρα αυτά προτίθεται να υιοθετήσει ο δήμος Βόλου, κάθε φορά που ο δείκτης μέτρησης αιωρούμενων μικροσωματιδίων θα «χτυπάει… κόκκινο», με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων.

Ο δακτύλιος θα αφορά ολόκληρο το ιστορικό – εμπορικό κέντρο του Βόλου και θα περικλείεται από τις οδούς Κοραή, Αναλήψεως, Φιλελλήνων και Αργοναυτών.

Σε ολόκληρο το κέντρο του Βόλου που περικλείεται από τον δακτύλιο, όταν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι θα ξεπερνούν τα όρια του συναγερμού, θα εφαρμόζεται περιορισμός της κυκλοφορίας των ιδιωτικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με το σύστημα “μονά ζυγά” όπως και στην πρωτεύουσα.

Ο περιορισμός θα ισχύει για τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το μέτρο θα ισχύει με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις καθημερινές μετρήσεις που πραγματοποιούνται στον Βόλο, για την ατμοσφαιρική ρύπανση, κύριος ρυπαντής αναδεικνύονται τα νοικοκυριά και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ρυπαντές. Στην δεύτερη θέση των ρυπαντών είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον Βόλο και που υπολογίζονται στις 112.000 σε ημερήσια βάση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.