Γλυκό φινάλε (vid)

Μετά από μία ψυχωμένη εμφάνιση, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-1 της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία, πήρε τους πρώτους βαθμούς στο Europa League και αποχωρεί από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά! Μανωλάς, Μπέρνς και Κλωναρίδης οι σκόρερ για την "Ένωση".

Μετά από μία ψυχωμένη εμφάνιση η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-1 της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία, πήρε τους πρώτους βαθμούς στο Europa League και αποχωρεί από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά!

Μία Ενωση βγαλμένη από τα παλιά, με παίκτες που ήξεραν τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως ήξεραν και πως να πάρουν το αποτέλεσμα, που μπορεί να μην σημαίνει τίποτα βαθμολογικά, καθώς η πρόκριση είχε χαθεί από τα προηγούμενα παιχνίδια, όμως όπως και να χει, βελτίωσε το πρεστίζ της ομάδας, όπως άλλωστε κάθε εκτός έδρας νίκη στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Παράλληλα σίγουρα έδωσε και στους παίκτες που αγωνίστηκαν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, προκειμένου να μπορέσουν στις εγχώριες πλέον διοργανώσεις να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Και κακά τα ψέμματα, αυτή η ΑΕΚ, όπως εμφανίστηκε στην Αυστρία, έδειξε ότι μπορεί να πάει μακριά και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο κωστένογλου, μπόρεσε να παρατάξει ένα άκρως αξιοπρεπές σύνολο, παρά τις απουσίες βασικών και έμπειρων παικτών του. Ετσι και χωρίς να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του, καθώς επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1, παρέταξε την ΑΕΚ με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα από δεξιά ήταν οι: Κοντοές,Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Εγγλέζου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος, Κάλα, στην τριάδα μπροστά τους οι Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μπερνς. Μοναδικός προωθημένος ο Σιαλμάς.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, φάνηκε πως οι παίκτες του Κωστένογλου μπήκαν στο γήπεδο προκειμένου να χαρούν την τελευταία τους συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Με το άγχος απλά να απουσιάζει από τις τάξεις της ομάδας, η Ενωση κατάφερε ουσιαστικά από το ξεκίνημα να επιβάλλει τον ρυθμό της και να αρχίσει να απειλεί την αντίπαλη εστία.

Το γεγονός και μόνο πως το παιχνίδι ξεκίνησε με δοκάρι σε κεφαλιά του Σιαλμά, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, ουσιαστικά έδειξε και  το ποια θα ήταν η κατάληξη της βραδιάς. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, γρήγορα κατέστησαν σαφές πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να φύγουν νικητές από το παιχνίδι, ικανοποιώντας αρχικά το γόητρό τους, αλλά και κρατώντας ψηλά την αξιοπρέπεια της ομάδας.

Τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα στο 10′ όταν ο Μανωλάς άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα. Πλέον η κιτρινόμαυρη κυριαρχία είχε εδραιωθεί στο παιχνίδι και οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν διαδοχικές, μπροστά από την αντίπαλη εστία. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντόπουλος έμοιαζε απλώς θεατής στην αναμέτρηση και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου.

Λίγο πριν την λήξη, ένα πανέμορφο γκολ του Μπερνς, με το στήθος μετά από εξαιρετική σέντρα του Γκερέιρο, έδειξε σε όλους πως μπορεί η βραδιά να ήταν ιδιαίτερα κρύα λόγω ψύχους, αλλά και βαθμολογικού ενδιαφέροντος, αλλά ήταν εξαιρετική αναφορικά με την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ για το καλύτερο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης μάλιστα, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν πως δεν είχαν επαναπαφτεί στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, αλλά έψαχναν και άλλα γκολ, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν με θρίαμβο από την Αυστρία. Η αίσθηση αυτή δεν άλλαξε ούτε και όταν οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να μειώσουν σε 2-1 με τον Κάιντζ στο 59′.

Τελικά το παιχνίδι έκλεισε με μία εντυπωσιακή ενέργεια του νεαρού Κλωναρίδη. Πήρε την μπάλα λίγο κάτω από την σέντρα και πλάγια, όμως δεν σταμάτησε πουθενά, στην επέλαση που ξεκίνησε προς την αντίπαλη εστία, παρά μόνο όταν σούταρε και την παραβίασε. Το τελικό 3-1 έδωσε την νίκη στην ΑΕΚ, όμως παράλληλα άφησε με μία πικρία τον κόσμο της, καθώς έδειξε πως αν η Ενωση είχε προσέξει λίγο περισσότερο τον όμιλο, ίσως και να ήταν αυτή τώρα που θα πανηγύριζε την πρόκριση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.