Έδειξε χαρακτήρα στην πλατεία (video)

Ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς στη Νέα Σμύρνη (2-1) και παρέμεινε σε τροχιά πρωτιάς στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο τους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Σκέμπρι στο 9'.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς στη Νέα Σμύρνη (2-1) και παρέμεινε σε τροχιά πρωτιάς στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο τους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Σκέμπρι στο 9′.
 
Οι Λέτο στο 62′ και Κατσουράνης στο 74′ γύρισαν το ματς για τους «πράσινους» του Ζοσέ Γκόμες, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πάλεψε το ματς παρά τα προβλήματά της, η ομάδα της Νέας Σμύρνης και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, έως το τέλος του αγώνα.
 
Αυτή ήταν η όγδοη εφετινή νίκη για τους «πράσινους» και τέταρτη εκτός έδρας. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος γνώρισε την έκτη εφετινή του ήττα και Πέμπτη εντός έδρας. Στους 26 βαθμούς και στη δεύτερη θέση οι «πράσινοι» μετά από δέκα αναμετρήσεις στο εφετινό πρωτάθλημα. Στους 13 βαθμούς έμεινε ο Πανιώνιος και στην ένατη θέση.
 
Η σκακιέρα των προπονητών

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Τσότσαλιτς και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Οι Πετκάκης και Κβιρκβέλια αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Ρόκας και Κουμόρτζι ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Γουνδουλάκης, Σάμαρης και Σκέμπρι ήταν οι τρεις επιτελικοί μέσοι, με τον Κούτσι στην κορυφή της επίθεσης.
 
Αιφνιδίασαν οι Νεοσμυρνιώτες

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-4-1-1 και τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπουμσόνγκ και Καντέ ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Μαρίνο στα δεξιά και τον Σπυρόπουλο στα δεξιά. Οι Κατσουράνης και Σιμάο ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Κουίνσι και Ζέκα ήταν οι δυο παίκτες στα άκρα της άμυνας. Ο Κλέιτον αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, με τον Λέτο στην κορυφή της επίθεσης.
 
Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και πίεσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Απόστολου Μάντζιου μετέφεραν το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Καπίνο και πίεσε τους «πράσινους», προσπαθώντας να τους οδηγήσει στο λάθος. Τελικά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να φτάσει στο γκολ, με τον Σκέμπρι να εκμεταλλεύεται την απομάκρυνση της μπάλας του Καπίνο, μετά από την κεφαλιά του Κούτσι, ανοίγοντας το σκορ για τους «κυανέρυθρους». Αυτό ήταν το τρίτο γκολ για τον επιθετικό του Πανιωνίου στο εφετινό πρωτάθλημα.
 
Προσπάθησε να αντιδράσει

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Στην πρώτη καλή στιγμή των «πράσινων», ο Κουίνσι σούταρε δυνατά στο 18′, όμως η μπάλα κόντραρε στον Σιόβα. Τρία λεπτά αργότερα ο Λέτο σούταρε με δύναμη, όμως ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με γροθιές. Χωρίς αποτέλεσμα και η προσπάθεια του Ζέκα στο 27′, όπως και το σουτ του Λέτο στο 33′.
 
Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο τέταρτο, όμως δεν έδειχνε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης. Οι «πράσινοι» φάνηκαν να κυριαρχούν στο ματς, όμως έδειχναν να μην έχουν «καθαρό μυαλό» στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους «πράσινους» και προσπάθησαν να χτυπήσουν για δεύτερη φορά στις αντεπιθέσεις και περίμεναν κάποιο λάθος της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων.
 
Μονοδιάστατος ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» δοκίμασαν να παραβιάσουν την εστία του Ελευθερόπουλου, με μακρινά σουτ και ατομικές ενέργειες από τα άκρα, την ίδια στιγμή που έδειχναν να έχουν προβλήματα στη μεσαία γραμμή και στην ανασταλτική λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τα δεξιά, με τους Μαρίνο και Ζέκα, ενώ και ο Λέτο έβγαινε στην ίδια πτέρυγα για να δώσει βοήθειες.
 
Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ και τους «πράσινους» να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν τις ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια, όμως φάνηκαν νευρικοί στην τελική προσπάθεια και με αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
 
Στο ίδιο μοτίβο στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και στο ίδιο μοτίβο, που τελείωσε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να φτάσει νωρίς στην ισοφάριση του σκορ, ώστε να κυνηγήσει στην συνέχεια τη νίκη. Ο Πανιώνιος φαίνονταν να μην είχε δυνάμεις ώστε να κρατήσει μπάλα και να «παγώσει» τον ρυθμό της αναμέτρησης.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Απόστολου Μάντζιου προσπαθούσαν να πιέσουν τους φιλοξενούμενους, κάτω από τη μεσαία γραμμή, έτσι ώστε να κλέψουν μπάλα και να βγουν στην κόντρα. Μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στην αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να βρει λύση στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Οι «πράσινοι» έπαιζαν παράλληλο ποδόσφαιρο και δεν περνούσαν κάθετες μπαλιές, προς τη μεγάλη περιοχή του Ελευθερόπουλου.
 
Έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» ο Λέτο

Ο Λέτο ανέλαβε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων και με μια ατομική προσπάθεια κέρδισε το πέναλτι από τον Κβιρκβέλια. Ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα στο 61′ και έφερε το ματς στα ίσια για τους φιλοξενούμενους, διώχνοντας το άγχος από το «τριφύλλι». Αυτό ήταν το δωδέκατο γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο στο εφετινό πρωτάθλημα.
 
Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σκέμπρι δεν κατάφερε να πιάσει γεμάτο το σουτ, που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής και να απειλήσει την εστία του Καπίνο, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στην επανάληψη. Ο Ζοσέ Γκόμες πέρασε στο ματς τον Ρούντολφ στη θέση του υποτονικού Κουίνσι, σε μια προσπάθεια για να δώσει επιθετική πνοή στους «πράσινους».
 
Λύτρωση με Κατσουράνη

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει το ματς, με το τρίτο εφετινό γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο εφετινό πρωτάθλημα. Μετά από φάση διαρκείας και εκπληκτική επέμβαση του Ελευθερόπουλου, ο διεθνής Έλληνας μέσος έστειλε με σουτ από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» γύρισαν για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, ματς στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ.
 
Στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις, που οι «πράσινοι» είχαν μείνει πίσω στο σκορ, είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ είχαν γνωρίσει την ήττα 3-1 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
 
Έψαξε την ισοφάριση ο Πανιώνιος

Τα προβλήματα στα μετόπισθεν δεν έλειψαν και στην συνέχεια της αναμέτρησης για τους «πράσινους». Στο 79′ ο Κούτσι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Καπίνο με το στήθος, με τον Σκέμπρι να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.
 
Ο Ρούντολφ είχε κλασσική ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς για τους «πράσινους», λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Πανιώνιος έψαξε το γκολ της ισοφάρισης με ανορθόδοξο τρόπο, όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1 και να πανηγυρίσουν τη νίκη.
 
Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 13η
Αγώνας: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Κασιώτης, Τάτσης


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμόρτζι, Κβιρκβέλια, Σκέμπρι, Σάμαρης, Κούτσι, Γουνδουλάκης, Ρόκας, Πετκάκης.


Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Σταματής του Πανιωνίου και Ταμπάκης του Παναθηναϊκού.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.