“Αυτή είναι η διαφορά του Μαρίνου από τον Μανόλο” (video)

Ο Έλντερ Λόπες μίλησε από το Κίελτσε για τα νέα δεδομένα στην ομάδα με την άφιξη του Ουζουνίδη στη θέση του Χιμένεθ, για τα σχόλια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου και για τον πρώτο μεγάλο στόχο της ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Ο Έλντερ Λόπες αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην προσπάθεια που έκανε πέρυσι η ΑΕΚ να φτάσει στην κορυφή και να κατακτήσει τον τίτλο έπειτα από 24 χρόνια. Ο Πορτογάλος άσος βοήθησε τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και πιο δημιουργικά, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά με την αγωνιστική του παρουσία. Φέτος στη δεύτερη κατά σειρά προετοιμασία του με την Ένωση εμφανίζεται πιο ήρεμος και σίγουρος για τον εαυτό του. Από το Κίελτσε της Πολωνίας που βρίσκεται αυτές τις μέρες μίλησε για την αλλαγή προπονητή, για τα σχόλια που συνεχίζουν να κάνουν στον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους. Δείτε το βίντεο και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

-Πως είναι να μπαίνεις στη δεύτερη σεζόν στην ΑΕΚ, με το βάρος της πρωταθλήτριας;

“Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος στην ομάδα εδώ και έναν χρόνο. Είμαι χαρούμενος και με τους συμπαίκτες μου, οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές κι ελπίζω να έχουμε μια χρονιά παρόμοια με την περσινή”.

-Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ από την περσινή σεζόν και ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;

“Σε προσωπικό επίπεδο η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν τραυματίστηκα κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου και υποχρεωτικά έπρεπε να χάσω μερικά παιχνίδια, ένα από αυτά ήταν και απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Από τις αξέχαστες στιγμές μπορώ να πω ότι ήταν η κατάκτηση του τίτλου, όταν παίξαμε μέσα στο ΟΑΚΑ με 75.000 κόσμο. Ήταν κάτι το απίστευτο και έδειξε το μεγαλείο αυτής της ομάδας”.

-Από το βασικό ανταγωνιστή που τελικά ήταν ο ΠΑΟΚ ακούσατε πολλά. Πόσο σας έχει επηρεάσει κι αν θεωρείς ότι έχετε κάτι να απαντήσετε στο ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν το πήρατε δίκαια.

“Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν πολλά σχόλια κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και από τον ΠΑΟΚ και από τον Ολυμπιακό, κυρίως όμως από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι να δείχνουμε κάθε φορά ότι είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Αυτό κάναμε την περασμένη χρονιά, κάθε παιχνίδι το βλέπαμε ξεχωριστά, θέλαμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο αλλά δεν τα καταφέραμε. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πάντως αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και πήραμε το πρωτάθλημα”.

Ο Έλντερ Λόπες

-Αν και είναι νωρίς ακόμα, μπορείς να μας πεις ποιες διαφορές εντοπίζεις ανάμεσα στην φιλοσοφία του Χιμένεθ και του Μαρίνου;

“Αν και είναι ακόμα νωρίς, από αυτό που έχω δει, είναι πως μια διαφορά ανάμεσα στους δύο προπονητές είναι πως στον Μανόλο Χιμένεθ άρεσε περισσότερο το να έχει η ομάδα στο μυαλό της να μην δεχτεί γκολ, να κάνει μια ασφυκτική άμυνα έτσι ώστε να μπορεί να βγαίνει σε αντεπιθέσεις. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αυτό που μας ζητάει είναι να έχουμε περισσότερο κατοχή της μπάλας. Στους ποδοσφαιριστές αρέσει επίσης να παίζουν με την μπάλα στα πόδια, οπότε αυτή θα μπορούσα να πω ότι είναι μια διαφορά, αν και είναι ακόμα νωρίς. Αυτή όμως είναι η διαφορά ανάμεσα στους δύο, κατοχή και ασφυκτική πίεση με αντεπιθέσεις.

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος εν όψει της νέας σεζόν και πως είναι η συνύπαρξη σου με τον Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας;

“Σε προσωπικό επίπεδο οι στόχοι μου είναι να κάνω μια παρόμοια και ακόμα καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά την συνύπαρξη με τον Νίκλας, έχουμε μια υγιή σχέση, γνωρίζω ότι είμαστε δύο καλοί παίκτες που μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Εγώ προσωπικά μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο στην θέση του μπακ όσο και στην θέση του εξτρέμ αλλά φυσικά την τελική απόφαση την παίρνει ο προπονητής. Εγώ βρίσκομαι εδώ να βοηθήσω την ομάδα για το καλύτερο”.

-Βρίσκεσαι ουσιαστικά στον τελικό χρόνο του συμβολαίου σου με την ΑΕΚ. Είναι ένα θέμα που σε απασχολεί ή είναι κάτι που το έχεις αφήσει και θα το δεις στο μέλλον;

“Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να αφομοιώσω τις προπονητικές μεθόδους του προπονητή και να είμαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι μπαίνω στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου, δεν μπορώ να πω ότι ανησυχώ γιατί νιώθω πάρα πολύ καλά στην ομάδα, νιώθω ότι η διοίκηση με έχει αγκαλιάσει, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, αλλά είναι ένα θέμα που αφορά και τη διοίκηση και εμένα. Προς το παρών δεν με απασχολεί”.

Ο Έλντερ Λόπες

-Πέρυσι έζησες ένα όμορφο ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά στο Europa League. Το καλοκαίρι η ομάδα δεν μπόρεσε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Φέτος θεωρείς ότι η ευκαιρία είναι μεγαλύτερη με δεδομένο ότι είναι διαφορετική η προοπτική της κλήρωσης;

“Είναι αλήθεια ότι ο πιο κοντινός στόχος και ο πιο άμεσος λόγω των παιχνιδιών είναι να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να μπούμε στη φάση των ομίλων του Champions League. Δεν είναι κάτι εύκολο γιατί υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρουμε. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε κάτι παρόμοιο με πέρυσι, με μια πολύ καλή χρονιά στο Europa League.

– Nιώθεις πίεση εσύ και οι συμπαίκτες σου ή είστε πιο απελευθερωμένοι, με δεδομένο πως προέρχεστε από μια χρονιά που βρήκε την ομάδα πρωταθλήτρια, φιναλίστ του Κυπέλλου και με μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη;

“Πέρυσι κάναμε μια πάρα πολύ καλή αρχή, μας βοήθησαν και τα αποτελέσματα ώστε να πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε και το κύπελλο που ήταν ακόμα ένας στόχος μας η κατάκτηση του νταμπλ. Αυτή την στιγμή όμως είμαι χαρούμενος και με τους συμπαίκτες μου και με το υπάρχον ρόστερ που υπάρχει και νομίζω ότι με την άφιξη κάποιων νέων ποδοσφαιριστών θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.