Βαρέλα: «Ακόμη πιο δυνατοί» (video)

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε από την Ολλανδία, για τις προσδοκίες του, τους στόχους του, τον ΠΑΟΚ και τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικάμε τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν Φερνάντο Βαρέλα μίλησε στους απεσταλμένους των Μ.Μ.Ε στην Ολλανδία αμέσως μετά το τέλος της χτεσινής, φιλικής αναμέτρησης, για τον εαυτό του, τις προσδοκίες του, τους στόχους του, την ομάδα του και τη μέχρι τώρα πορεία της στην προετοιμασία, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικά με όλα όσα του είπαν από την πρώην ομάδα του οι Ρουμάνοι της Στεάου Βουκουρεστίου. Αναλυτικά όλα όσα είπε ξεκινώντας από την εμφάνιση του «Δικεφάλου»: «Ημασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε την κατοχή, πιέσαμε τον αντίπαλο, βγήκαμε μπροστά, ήμασταν συμπαγείς, σκοράραμε δύο γκολ. Αυτή είναι η ομάδα μας, είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και έτσι πρέπει να παίξουμε και κόντρα στη Βασιλεία.
– Η εικόνα όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική. Πού την αποδίδεις;
«Είναι φυσιολογικό όταν βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας, να είσαι περισσότερο κουρασμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλεις να είσαι συγκεντρωμένος, αλλά τα πόδια είναι βαριά. Είναι καλό να συμβαίνουν τώρα τα λάθη, να τα δούμε και να τα διορθώσουμε στην προπόνηση, γιατί η Βασιλεία είναι πολύ καλή ομάδα και στα παιχνίδια μαζί της πρέπει είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε τα λάθη».
– Πόσο σημαντικό είναι για σένα πως στη θέση που αγωνίζεσαι υπήρξαν απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις στους συμπαίκτες σου;
«Είναι περισσότερο εύκολο για εμάς. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, ξέρω τις κινήσεις του Λέο Μάτος, του Κρέσπο, του Βιεϊρίνια και για παράδειγμα όταν αυτοί πάνε δεξιά, εγώ ξέρω ότι πρέπει να πάω αριστερά. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, βελτιωνόμαστε μέσα από αυτές και όταν είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα με κάποιους, είναι πιο εύκολο να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να κρατάς το μηδέν στην άμυνα».
– Η ομάδα έχει αλλαγές, έχει όμως τον ίδιο προπονητή που φέτος ήταν και στην προετοιμασία. Ο συνδυασμός αυτών αρκεί για να παρουσιαστείτε έτοιμοι στην πρώτη επίσημη αγωνιστική σας υποχρέωση;
«Οταν είσαι καιρό μαζί με τον προπονητή και τους συμπαίκτες σου, είναι πιο εύκολα τα πράγματα όπως είπα και πριν. Μιλάς την ίδια γλώσσα με τον άλλον, ξέρουμε καλύτερα τον προπονητή, ο προπονητής μας γνωρίζει πολύ καλά. Η σεζόν θα είναι μεγάλη, θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί με τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και όταν προσαρμοστούν τα παιδιά που έχουν έρθει μέχρι τώρα, χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Το σημαντικό για εμάς είναι να πετύχουμε τους στόχους μας. Να μπούμε στο Champions League και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».
– Τί εντυπώσεις σου έχει αφήσει ο Εβγέν Χατσερίντι ως τώρα;
«Τί μπορώ να πω … Είναι ένας καλός παίκτης, προέρχεται από μια μεγάλη ομάδα, έχει παίξει πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και τώρα πρέπει να δείξει και εδώ την ποιότητά του. Μας βοηθάει πολύ και θα μας βοηθήσει μέσα στη σεζόν, γιατί ελπίζω να έχουμε πολλά παιχνίδια».
– Ποιό είναι το προσωπικό σου κίνητρο για τη φετινή σεζόν κι οι αντίστοιχοι στόχοι σου;
«Θέλω να γίνω καλύτερος. Εφτασα πέρσι σε ένα υψηλό επίπεδο και αν πέσω φέτος, πολλοί μπορούν να πουν πως η περσινή μου εικόνα ήταν και προϊόν τύχης. Η φιλοσοφία μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς, μπορώ πιστεύω για 2-3 χρόνια ακόμα να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να είμαι το ίδιο καλός με πέρσι, γιατί όχι και καλύτερος».
– Τί σχόλια εισέπραξες από την πρώην ομάδα σου για τον ΠΑΟΚ;
«Μου είπαν πως παρακολούθησαν πέρσι το πρωτάθλημα και ήταν αναστατωμένοι γιατί δεν κερδίσαμε τον τίτλο. Με ρώτησαν τι συνέβη και τους απάντησα. Μου είπαν επίσης πως φέτος θα έχουμε καλύτερη ομάδα γιατί είμαστε όλοι μαζί έναν ακόμα χρόνο και εμφανίστηκαν σίγουροι πως φέτος θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.