Σύγγαρης: “Θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα”

Ο Θάνος Σύγγαρης υπογράμμισε πως η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος χάντμπολ.

Ο Θάνος Σύγγαρης υπογράμμισε πως η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος χάντμπολ. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα του έκανε το 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα τελικά. Ο Σύγγαρης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”. Αναλυτικά δήλωσε:

Για την έφεσή του στα πέναλτι: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ο τερματοφύλακας δεν έχει να χάσει κάτι σε ένα πέναλτι, γιατί δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Μέσα από την προπόνηση και το βίντεο βλέπεις κάποιες συνήθειες ενός παίκτη και προσπαθείς να τον οδηγήσεις να σουτάρει κάπου. Αγωνίζομαι χρόνια στο πρωτάθλημα και ξέρω καλά τους αντιπάλους. Χθες το ματς είχε φτάσει σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Δεν θέλαμε να δεχτούμε την ισοφάριση και να πάμε στα πέναλτι. Είχαμε τη βοήθεια του κόσμου μας, προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος και να αντιδράσω σωστά». 

Για το πώς διαχειρίζεται ότι δεν ξεκίνησε βασικός: «Είναι κάτι που προσπαθείς να διαχειριστείς. Χρειάζεται δουλειά στην προπόνηση και στην ψυχολογία σου. Το χάντμπολ έχει συχνές εναλλαγές στο σκορ κι όταν ο συναγωνιστής σου για τη θέση τύχει να μην είναι σε καλή μέρα, πρέπει να είσαι έτοιμος να μπεις μέσα να βοηθήσεις την ομάδα σου». 

Για το αν πείσμωσε που η ΑΕΚ πήρε τρίτο τερματοφύλακα μέσα στη σεζόν: «Σίγουρα πεισμώνεις. Είχαμε κάποια καλά παιχνίδια, αλλά ίσως η ομάδα να μην ήταν απόλυτα ικανοποιημένη με την παρουσία μας. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα όμως και αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει και να μας ανεβάσει επίπεδο». 

Για τη νίκη-θρίλερ επί του ΠΑΟΚ: Κάναμε κάποια τακτικά λάθη και θα τα δούμε στο βίντεο. Χάσαμε αρκετά σουτ και νομίζω πως ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Πάντως η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο και δεν χάσαμε στην έδρα μας, παρά το άγχος και την πίεση. Τώρα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να κερδίσουμε και να πάμε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε το πρωτάθλημα, είναι ο βασικός μας στόχος από την αρχή της χρονιάς». 

Για τι πρέπει να βελτιώσει η ΑΕΚ στη συνέχεια: «Είχαμε κάποιες απουσίες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μας, γιατί έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να το δείξουμε όμως μέσα στο γήπεδο κι όχι να φτάνουμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να κερδίζουμε. Θα πρέπει να εμφανιστούμε πιο συγκεντρωμένοι». 

Για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ: «Θα θέλαμε να ξεχάσουμε την εμφάνιση στον τελικό και τα δύο τελευταία ματς στην Ευρώπη. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κάποιες καλές εμφανίσεις, θέλουμε ένα τρόπαιο. Στην Ευρώπη είχαμε μια καλή πορεία, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά πλέον το αφήνουμε πίσω. Στον τελικό Κυπέλλου κάναμε μια κακή εμφάνιση που κουβαλάμε μέχρι σήμερα και έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.