Αναστήθηκε ο Γουέλμπεκ σκοτώνοντας τη Λέστερ

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ μπήκε στον αγωνιστικό για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2015 και στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στην Αρσεναλ΄(2-1) κόντρα στη Λέστερ που λίγο ήθελε για να κάνει ένα ακόμα θαύμα.

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ μπήκε στον αγωνιστικό για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2015 και στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στην Αρσεναλ΄(2-1) κόντρα στη Λέστερ που λίγο ήθελε για να κάνει ένα ακόμα θαύμα. 

Αυτή τη φορά το παραμύθι δεν είχε… δράκο. Κι όμως… Η Λέστερ που προηγήθηκε με πέναλτι από αυτά που αν δίνονταν στην Ελλάδα θα είχαν βγει στους δρόμους ακόμα και οι συμπαθείς καλόγριες, κατέρρευσε όταν έμεινε με δέκα παίκτες. Ακόμα κι έτσι, όμως, άντεξε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, όταν η Αρσεναλ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο σκορ.

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς σαν να παίζουν στην έδρα τους, ενώ ο Αρσένα Βενγκέρ χρησιμοποίησε τακτική, αλά “Καραϊσκάκη”. Ηλεγχε το ρυθμό και περίμενε να βρει τη σωστή στιγμή για να χτυπήσει. Γιατί; Γιατί παρά τα όσα λέγονται από τους αδαείς, είναι ένας μεγάλος προπονητής. Αυτός ήταν ο τρόπος που σκέφθηκε για να μετριάσει την ταχύτητα αλλαγής θέσεων της Λέστερ, αλλά και την ευχέρεια με την οποία εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις.

Τελικά, δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μάρτιν Ατκινσον, να υποδεικνύει πέναλτι σε δήθεν ανατροπή του Μονρεάλ πάνω στον Βάρντι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο παθών ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έστειλε τον Tσεχ στην αντίθετη πλευρά σημειώνοντας το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τον Σίμπσον να δέχεται δυο κίτρινες κάρτες και κατ’ επέκταση κόκκινη σε διάστημα πέντε λεπτών (στο 49′ και στο 54′). Κάπου εκεί τελειώνουν όλα για τη Λέστερ. Η Αρσεναλ εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αριθμητική της υπεροχή και καταφέρνει να φτάσει στην ανατροπή πολύ αργότερα από όσο θα έπρεπε. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο Κάσπερ Σμάιχελ με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του θύμισε σε αρκετές περιπτώσεις τον πατέρα του που διέπρεψε στο παγκόσμιο στερέωμα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γουόλκοτ με πλασέ ισοφάρισε στο 70′, ενώ στο 95′ ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που φέρνει τους κανονιέρηδες στο -2 από τη σημερινή τους αντίπαλο.

Το αποτέλεσμα
Αρσεναλ – Λέστερ 2-1
0-1 Βάρντι πέναλτι (45)
1-1 (70) Γουόλκοτ
2-1 (90+5) Γουέλμπεκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.