Βαλβέρδε: «Ήρθαμε για να παίξουμε» (vid)

Αποστολή-Μόσχα: Νίκος Γαβαλάς
Έτοιμος να αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν Καζάν όταν διεξαχθεί η αναμέτρηση του Europa League είναι ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αποστολή-Μόσχα: Νίκος Γαβαλάς
Έτοιμος να αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν Καζάν όταν διεξαχθεί η αναμέτρηση του Europa League είναι ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Βάσκος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο της ρωσικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του.

Αρχικά δήλωσε για τις καιρικές συνθήκες: «Δεν μπορούμε να παραπονούμαστε συνεχώς για το κρύο. Πρέπει να σκεφτόμαστε αποκλειστικά την Ρούμπιν Καζάν. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε και αυτό θέλουμε να γίνει. Όποιες και να είναι οι συνθήκες, δεν αλλάζουν και αυτές θα αντιμετωπίσουμε. Γι αυτό καλύτερα είναι να αρχίσουμε όλοι (εννοώντας τους δημοσιογράφους περισσότερο) να μας απασχολεί η Ρούμπιν Καζάν. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, δυνατή στην άμυνα. Είναι συμπαγής και με επιθετικές αρετές στις αντεπιθέσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε, γιατί στην κόντρα οι αντίπαλοί μας είναι πολύ καλοί».

Στην συνέχεια τόνισε για τα αγωνιστικά του πλάνα: «Σε ότι έχει να κάνει με την θέση του Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας, δεν έχω αποφασίσει ακόμα με ποιόν θα τον αντικαταστήσω. Έτσι κι αλλιώς θα παίξουν οι πιό έτοιμοι και οι πιό δυνατοί. Το θέμα είναι να διατηρήσω το πνεύμα της ομάδας των τελευταίων αγώνων. Άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί που θα αγωνιστούν, αλλά αυτοί που θα μείνουν μαζί μου στον πάγκο και θα κρυώνουν.»

Τέλος, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Δεν υπήρξα ποτέ θρήσκος, αλλά και γενικότερα δεν είμαι προληπτικός. Ωστόσο απο τότε που ήρθα στην Ελλάδα μπορώ να πω ότι έγινα προληπτικός».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε εν όψει της αναμέτρησης του Europa League: «Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Περιμένουμε την απόφαση της UEFA αν θα γίνει το παιχνίδι και αν αποφασιστεί ότι θα γίνει, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στην συνέχεια τόνισε για τη Ρούμπιν Καζάν: «Πιστεύω ότι ο προπονητής μας και οι συνεργάτες του έχουν δει πολλές φορές τη Ρούμπιν. Περιμένουμε να μας την αναλύσει και να μας δείξει το βίντεο. Είναι καλό για εμάς ότι δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Πιστεύω ότι και αυτοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με αυτές τις θερμοκρασίες γιατί άνθρωποι είναι. Βέβαια είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς σε αυτές τις θερμοκρασίες».

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόνισε: «Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοιες συνθήκες αγώνα και πολλοί από τους συμπαίκτες μου. Η κατάσταση μου είναι καλή δεν έπαθα κάτι σημαντικό με την ΑΕΚ είχα κάτι κράμπες, ένιωσα ένα σφίξιμο, αλλά τώρα είμαι καλά».

Επίσης, ο Έλληνας παίκτης τόνισε για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού: «Σίγουρα αυτή την στιγμή πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Europa League. Η ομάδα μας θα διεκδικήσει και το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ με αρκετούς και ποιοτικούς παίκτες. Όλη η ομάδα είναι πολύ συγκεντρωμένη στους στόχους της ειδικά από το παιχνίδι της Τούμπας και μετά και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Ο Μανιάτης αναφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι»: «Είναι κάτι καινούριο αυτό. Βέβαια όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα, αλλά απ’ όσο γνωρίζω είναι έβδομης γενιάς και είναι πολύ καλό το χορτάρι και παίζει και η Εθνική Ρωσίας σε αυτό το γήπεδο και δεν νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Τέλος, ο Μανιάτης τόνισε για το πώς σκοπεύουν να προστατευτούν οι παίκτες του Ολυμπιακού από το κρύο: «Οι ποδοσφαιριστές επιτρέπεται να φοράνε ισοθερμικά στα χρώματα της ομάδας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.