Άνοιξε η αυλαία για ΑΟΞ

Πρώτη προπόνηση σήμερα (5/7) για τους παίκτες της Ξάνθης εν όψει της σεζόν 2018-2019 – Πρώτες οδηγίες από τον μουντιαλικό Ράσταβατς

Ο καιρός πέρασε, το κουβάρι μάζεψε και οι παίκτες του ΑΟΞ βρέθηκαν και πάλι σήμερα (5/7) στο γήπεδο της ομάδας, στα Πηγάδια, για την πρώτη προπόνηση της σεζόν 2018-2019. Ήταν η πρεμιέρα της 30ής διαδοχικής αγωνιστικής χρονιάς της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος!
Το απόγευμα της Πέμπτης, λοιπόν, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΑΟΞ. Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, και τον καθιερωμένο αγιασμό, που τελέστηκε το απόγευμα, πριν την προπόνηση, στα Πηγάδια, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, η ξανθιώτικη ομάδα με αισιοδοξία και όρεξη μπήκε στο γήπεδό της για τις πρώτες ασκήσεις.
Στο νέο αυτό ξεκίνημα, το «παρών» έδωσε η Διοίκηση, αλλά και φίλαθλοι, που χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αναλυτικά, τις οδηγίες του προπονητή Μίλαν Ράσταβατς και του επιτελείου του (Βέλεμπιτ, Νεντίδης, Σιδερίδης, Μαλαδένης) ακολούθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Σταθάκης, Τζελέπης, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Κασάδο, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Φλίσκας, Λισγάρας, Θυμιάνης, Τζουρίτσκοβιτς, Σουλεϊμάν Οκάν, Ντε Λούκας, Καμαρά, Κίκε, Ορφανίδης, Φασίδης, Γέντρισεκ, καθώς και το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, Τζέφρι Σαρπόνγκ, που μαζί με τον Ραφαήλ Μελισσόπουλο (επέστρεψε από το δανεισμό του) και τον Γιάννη Φάκη (προωθήθηκε από την Ακαδημία) ήταν τα νέα πρόσωπα στην πρώτη προπόνηση.
Νέα πρόσωπα, επίσης, ήταν οι συνεργάτες του Ράσταβατς, Μίλος Βέλεμπιτ και Νίκος Νεντίδης (η επιστροφή του στα Πηγάδια ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΑΟΞ). Δικαιολογημένα απουσίαζαν οι Ματίας Κάστρο και Μπρίτο, που ειδοποίησαν έγκαιρα για το πρόβλημα που αντιμετώπισε η πτήση τους, με αποτέλεσμα η έλευσή τους να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (6/7).
Στις καθιερωμένες δηλώσεις ο προπονητής Μίλαν Ράσταβατς αναφερόμενος στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά τόνισε: «Κάθε νέα ποδοσφαιρική σεζόν είναι μία νέα ευκαιρία. Για την Ξάνθη είναι πιο εύκολα τα πράγματα φέτος καθώς ξέρουμε το σημείο εκκίνησής μας από την στιγμή που δουλέψαμε πέρσι και στόχος μας είναι ανέβουμε επίπεδο. Έχουμε ένα μεταγραφικό πλάνο και κάποιες ιδέες για το πως θα κινηθούμε».
Στη συνέχεια, απάντησε σε ερώτηση για το παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετείχε στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Σερβίας, υπογραμμίζοντας ότι… «οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν μοναδικές, σε μία υψηλότατου βαθμού επιπέδου διοργάνωση».
Ο Έρικ Γέντρισεκ από την πλευρά του, υποσχέθηκε… «δουλειά και ότι θα προσπαθήσει όλη η ομάδα μαζί σαν μια μονάδα, να παλέψει για μία καλύτερη σεζόν από την περασμένη».
Ο Τζέφρι Σαρπόνγκ, στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, την χαρακτήρισε… «σοβαρή και οργανωμένη ομάδα», λέγοντας πως… «είμαι σίγουρος για την επιλογή μου».
Ο Βασίλης Φασίδης αναφέρθηκε στον κορμό της ομάδας και τη χημεία που υπάρχει μεταξύ των παικτών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τα στοιχεία αυτά θα παίξουν τον ρόλο τους… «σε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».
Ο αρχηγός, Δήμος Μπαξεβανίδης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, στάθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε ο Μίλαν Ράσταβατς από το Μουντιάλ και τόνισε ότι… «κάποιες νέες ιδέες μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα». Εξέφρασε τη στήριξη και του ίδιου και των συμπαικτών του στους νεαρούς ηλικιακά παίκτες, που έχουν ενσωματωθεί στην Ξάνθη, ενώ χαρακτήρισε… «θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το ρόστερ της ομάδας δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την περσασμένη αγωνιστική περίοδο».
Τελευταίος μίλησε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΞ, Άρης Πιαλόγλου, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την επόμενη μέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο κοινό της περιοχής εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. «Για 30ή διαδοχική χρονιά, η Ξάνθη με αξιοπρέπεια έχει πετύχει κατορθώματα που καμία άλλη επαρχιακή ομάδα δεν έχει καταφέρει. Μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ είναι η μοναδική που βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία μας για τόσα πολλά χρόνια κι αυτό από μόνο του φανερώνει το μέγεθος αυτής της ομάδας. Ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις να σταθούμε όλοι κοντά στην ομάδα, να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας στη νέα τους προσπάθεια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.