ΟΦΗ από τα παλιά… (video)

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού και πέτυχε την δεύτερη νίκη του στη σεζόν, υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην δεύτερη δική τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Βουό στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και τον Κυριακίδη σε πολυσύνθετο ρόλο για μία ακόμη φορά με βοήθεια σε άμυνα και επίθεση. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά στο γήπεδο σε πολλές στιγμές από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2 και τον Χατζηγιοβάνη να καλύπτει όλη την δεξιά πτέρυγα, ενώ με τα αμυντικά προβλήματα άλλαξε και είχε τέσσερις στην άμυνά του μετά τα μισά του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» βρήκαν χώρους και δημιούργησαν ευκαιρίες πέρα από το γκολ στο πρώτο μέρος όμως ήταν ευάλωτοι στην άμυνά τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να απειλούν. Στο 5ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ποτουρίδης πήρε κεφαλιά και ο ξεχασμένος Δεληγιαννίδης νίκησε με σουτ στην κίνηση τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους. Έξι λεπτά αργότερα,  κεφαλιά του Μακέντα στην αγκαλιά του Στρέζου και στο 13′ καλό σουτ από τον Μπουζούκη από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή η μπάλα κόντραρε σε δύο παίκτες του ΟΦΗ και κατέληξε κόρνερ σε μία ακόμη καλή στιγμή για τον παναθηναϊκό.
Στο 15’ ο ΟΦΗ βγήκε σε αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις και ο Σασί έκανε κακό σουτ αν και ανενόχλητος μέσα από την περιοχή. Άμεση απάντηση των φιλοξενούμενων ένα λεπτό αργότερα με δοκάρι για τον Παναθηναϊκό.  Εξαιρετική σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Δώνης στο δεύτερο δοκάρι έκανε σουτ στην κίνηση σημαδεύοντας το δοκάρι του Στρέζου!!!
Στο 23’ ατομική προσπάθεια και καλό σουτ απλό τον Κυριακίδη στην κλειστή γωνία του Διούδη, η μπάλα έφυγε εκατοστά έξω από το δοκάρι και στο 36′ καταπληκτική σέντρα του Ινσούα από αριστερά και εκπληκτική εκτέλεση με κεφαλιά-ψαράκι του Κάτσε για την ισοφάριση του Παναθηναϊκού.
Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου στο 40΄ όταν ο Πλατέλας εκτελεί έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Μαυρομάτη και αλλάζει πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Διούδη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ανάλογο ρυθμό με αυτόν τον πρώτου ημιχρόνου.
Το «τριφύλλι» είχε την πρώτη ενδιαφέρουσα στιγμή με ατομική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν είχε δύναμη και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στρέζου.
Στην πρώτη καλή στιγμή του στην επανάληψη ο ΟΦΗ ευτύχησε να σκοράρει με τον Κοροβέση στο 60′. Ο Σασί επιχείρησε να βρει τον Πλατέλα, η μπάλα κότραρε και στρώθηκε στον Κοροβέση ο οποίος γλιστρώντας τη στιγμή του σουτ, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στη γωνία του Διούδη για το 3-1 του ΟΦΗ.
Στο 75′ φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ με κατάληξη ένα σουτ του Πούγγουρα στην αγκαλιά του Στρέζου.

Πρώτη φορά που ο ΟΦΗ πετυχαίνει περισσότερα από ένα τέρματα σε εφετινό του παιχνίδι στο πρωτάθλημα και δεύτερη νίκη του, μετά από εκείνη με τον Ολυμπιακό. 

Πρώτη φορά στη σεζόν που ο Παναθηναϊκός δέχεται τρία γκολ και δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη στην Τούμπα.

Η προηγούμενη νίκη του ΟΦΗ απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν τον Απρίλιο 2008 στο Παγκρήτιο Στάδιο με σκορ 4-1

ΟΦΗ : Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (90+2 Μιχόγεβιτς), Ναστος, Κυριακίδης, Πλατέλας (85’ Κουτσιανικούλης), Σασί (73 Παπαστεριανός), Βουό

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (83’ Στάικος), Πούγγουρας, Χατζηγιοβάνης, Ινσούα (Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (67’ καμπετσής), Μποζούκης, Μακέδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.