Έγραψε ιστορία ο Παναιτωλικός στο “Κλ. Βικελίδης”! (video)

Ιστορική νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός στο "Κλ. Βικελίδης", καθώς η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 2-1 του Άρη με γκολ του Μαλή (63') και του Λουσέρο (75') με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 71΄, χαμένο πέναλτι είχαν τα "καναρίνια" στο 31, με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι από το 30' εξαιτίας της αποβολής του Κουέστα.

Ιστορική νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός στο “Κλ. Βικελίδης”, καθώς η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 2-1 του Άρη με γκολ του Μαλή (63′) και του Λουσέρο (75′) με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 71΄, χαμένο πέναλτι είχαν τα “καναρίνια” στο 31ο λεπτό, με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι από το 30′ εξαιτίας της αποβολής του Κουέστα. 

Η ομάδα του Αγρινίου πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο “Κλ. Βικελίδης” και την τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο Άρης γνώρισε την τρίτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν! 

Τα πλάνα των προπονητών

Σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε ο Σάββας Παντελίδης για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Κουέστα υπερασπίστηκε την εστία του Άρη, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Βαλεριάνος (αριστέρα), Δεληζήσης (στόπερ), Βέλεθ (στόπερ) και Κωνσταντινίδης (δεξιά), ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Ματίγια και Σιώπης. 

Στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής βρέθηκαν οι Γκαρσία, Ντιγκινί, Γκάμα και ο Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης. 

Για την ομάδα του Παναιτωλικού, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολποστ ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα οι Λιάβας (δεξιά), Άργκους (στόπερ), Μαλής (στόπερ), Τσοκάνης (δεξιά) και αμυντικά χαφ ήταν οι Ντίας και Λουσέρο. Ο Καμαρά άρχισε στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του ήταν οι Μοράρ, Μάζουρεκ και Μπαρμπόσα.

Κόκκινη, πέναλτι και …άουτ

Με διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο μπήκε ο Άρης στο γήπεδο και έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 5ο λεπτό με κεφαλιά του Δεληζήση, ενώ στο 10ο λεπτό ο Καμαρά του Παναιτωλικού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και ο Δέλλας αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Μανά. 

Οι γηπεδούχοι πίεσαν τα “καναρίνια” και είχαν δοκάρι στο 13ο λεπτό με τον Γιουνές, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 16′ με κεφαλιά του Μοράρ. 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός είχε νέα – διπλή – ευκαιρία με τους Μανά και Μάζουρεκ, ενώ στο 23ο λεπτό ο Μανά βγήκε -σχεδόν – μόνος του απέναντι στον Κουέστα, όμως ο Βαλεριάνος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και με “σωτήριο” τάκλιν έκοψε τον παίκτη των “καναρινιών”. 

Στο 28ο λεπτό, έγινε η φάση του αγώνα, όταν ο Μοράρ εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα και προσπάθησε να περάσει και τον τερματοφύλακα του Άρη για να σκοράρει. Ο γκολκίπερ των “κίτρινων” ανέτρεξε τον επιθετικό του Παναιτωλικού, ο Ευαγγέλου έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κουέστα και έδωσε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. 

Ο Παντελίδης αναγκάστηκε να βγάλει από το ματς τον Γιουνές για να μπει στο γήπεδο ο δεύτερος τερματοφύλακας του Άρη, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος και στο 31ο λεπτό ο πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα γκολκίπερ είδε τον Μάζουρεκ να αστοχεί από τη “άσπρη βούλα”. 


Ο Άρης έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Γκαρσία στο 39ο λεπτό και τον Κυριακίδη να στερεί με εντυπωσιακή επέμβαση το γκολ από τον παίκτη των “κίτρινων” και το δυναμικό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες. 

Ένα λάθος ήταν αρκετό! 

Οι “κίτρινοι” προσπάθησαν να διαχειριστούν σωστά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, πήραν επιθετικά ρίσκα παρά το γεγονός ότι είχαν παίκτη λιγότερο στο γήπεδο και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 50ο λεπτό με τον Ντιγκινί. 

Στο 53′ ο Παναιτωλικός είχε τη δική του καλή στιγμή με τον Λουσέρο, όμως ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. 

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 63ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαλής εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Άρη και με προβολή έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό. 

Οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεση απάντηση, καθώς στο 71′ ο Μενέντεθ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ντιγκινί και ο Γάλλος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 με πλασέ μέσα από την περιοχή. 

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και απείλησε με τον Μάζουρεκ στο 73′, ενώ δύο λεπτά αργότερα πήρε ξανά “κεφάλι” στο σκορ. 

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σιώπης μπερδεύτηκε και δεν απομάκρυνε, ο Αναγνωστόπουλος αιφνιδιάστηκε και με αυτόν τον αρκετά περίεργο τρόπο έγινε το 2-1 στο “Κλ. Βικελίδης”!  

 Οι “κίτρινοι” δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε επικίνδυνη αντεπίθεση του Ντιγκινί στο 82ο λεπτό και στο 86ο λεπτό με κεφαλιά του Βέλεθ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης) και το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου βρήκε τους παίκτες του Παναιτωλικού να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη. 

Χλιαρές αποδοκιμασίες στο τέλος από τους απογοητευμένους φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο “Κλ. Βικελίδης”.

Άρης – Παναιτωλικός 1-2 

Σκόρερ: 71′ Ντιγκινί – 63′ Μαλής, 75′ Λουσέρο
Κίτρινες κάρτες: 56′ Κωνσταντινίδης, 79′ Ντιγκινί – 58′ Μαλής, 59′ Λιάβας, 78′ Γουίλιαν, 93′ Κυριακίδης, 94′ Τσιγγάρας
Κόκκινη κάρτα: 28′ Κουέστα

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί Διαιτητές: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
Τέταρτος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κούεστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος (55′ Μενέντεθ), Ματίγια, Σιώπης, Ματέο Γκαρσία (82′ Ναζλίδης), Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (30′ Αναγνωστόπουλος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):
Κυριακίδης, Λιάβας, Τσοκάνης, Μαλής, Άργκους, Ντίας (87′ Χαντάκιας), Λουσέρο, Καμαρά (13′ Μανά), Μάζουρεκ (83′ Τσιγγάρας), Μπαρμπόσα, Μοράρ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.