Κρέσιτς: Ξέρω τι σημαίνει το ματς της Κυριακής (vid)

Ο εκ των θετικών πρωταγωνιστών της χτεσινής, εκτός έδρας αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε, Ντάριο Κρέσιτς μίλησε στη NOVA και τον Κωστή Μπότσαρη για το πως έζησε τον πρώτο αγώνα με την ιταλική ομάδα.

Ο εκ των θετικών πρωταγωνιστών της χτεσινής, εκτός έδρας αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε, Ντάριο Κρέσιτς μίλησε στη NOVA και τον Κωστή Μπότσαρη για το πως έζησε τον πρώτο αγώνα με την ιταλική ομάδα.

«Η αίσθηση που έχω σήμερα, λίγες ώρες μετά τον αγώνα είναι πως … εντάξει, αναδειχτήκαμε ισόπαλοι μηδέν – μηδέν αλλά δε νομίζω πως εξασφαλίσαμε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Επειδή γνωρίζουμε πως στον επαναληπτικό αν δεχτούμε γκολ θα πρέπει να πετύχουμε δυο. Γι’ αυτό ξαναλέω πως δεν πετύχαμε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο αποτελεσματικά, με τον ίδιο τρόπο στην Τούμπα. Μπορούμε να το κάνουμε επειδή στην έδρα μας είμαστε ισχυροί, όμως θα πρέπει να σκοράρουμε για να προκριθούμε».

– Ο αντίπαλος εμφανίστηκε όπως τον περιμένατε, μήπως τον υποτιμήσατε επειδή έλειπαν δυο σημαντικότατοι ποδοσφαιριστές τους;
«Γνωρίζαμε πως επρόκειτο για ένα πολύ καλό αντίπαλο καθώς τους παρακολουθήσαμε στην ανάλυση με οπτικοακουστικά μέσα, όμως αποδείχτηκαν ακόμη καλύτεροι. Κι όπως είδαμε αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στα πρώτα είκοσι λεπτά να … μπούμε στον αγώνα και να καταλάβουμε τί ακριβώς έπρεπε να κάνει ο καθένας από εμάς. Αλλά μετά βελτιωθήκαμε για να έρθει το τελικό, ισόπαλο αποτέλεσμα».

– Πως ένιωσες παίζοντας ουσιαστικά εντός έδρας;
«Ηταν όντως σα να παίζαμε στην έδρα μας κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ξέραμε πως θα παίζαμε κόντρα σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο με την έδρα να παίζει μικρότερο ρόλο γι’ αυτούς καθώς πάντα αποδίδουν υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Συνολικά για μας ήταν πολύ ωραία αίσθηση».

– Γνωρίζεις πως ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που συνεχίζουν σ’ ευρωπαϊκή διοργάνωση παραμένοντας αήττητος; Ενα μικρό … θαύμα ή αποτέλεσμα δουλειάς και πολλών παραμέτρων;
«Σίγουρα δεν πρόκειται για θαύμα. Εχουμε δει τον ΠΑΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια πως αποδίδει και κάθε φορά πηγαίνει ολοένα και ψηλότερα. Το μόνο που σημαίνει είναι πως είμαστε στο σωστό δρόμο και πιστεύω πως αποδεικνύει πως έχουμε κάτι καλό στην ομάδα μας και το δείξαμε φέτος αλλά και φέτος με το γεγονός πως είτε εντός είτε εκτός έδρας καμία ομάδα δεν μπόρεσε να μας νικήσει εύκολα. Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε για θαύμα».

– Η χτεσινή σου εμφάνιση ήταν το πιο βροντερό σου «παρών» τη φετινή σεζόν;
«Δε νομίζω. Πρέπει να συγχαρούμε όλους τους ποδοσφαιριστές επειδή πάλεψαν για ενενήντα λεπτά να κρατήσουν το μηδέν κι ίσως μια μέρα ο ένας να είναι καλύτερος από τον συμπαίκτη του και το αντίστροφο. Γι’ αυτό πιστεύω πως το σημαντικότερο για εμάς είναι το αποτέλεσμα».

– Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες αφού σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Είναι οι διαδοχικοί αγώνες αυτοί που την τονώνουν;
«Νομίζω πως … ναι. Αν δείτε σε όλη την Ευρώπη οι τερματοφύλακες δεν αντικαθίστανται όπως οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής σε κάθε άλλη θέση. Για τον τερματοφύλακα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ν’ αγωνίζεται σε διαδοχικούς αγώνες και πιστεύω πως είναι το βασικό στοιχείο που μπορεί να τροφοδοτεί την αυτοπεποίθησή του».

– Πως διαχειρίζεσαι προσωπικά τη μετάβαση από το Europa League στη Superleague;
«Ξέρουμε τί σημαίνει ο Κυριακάτικος αγώνας για όλον τον κόσμο, όπως και για μας προσωπικά. Χρειαζόμαστε μόνο αυτές τις δυο ημέρες που μεσολαβούν για να ξεκουραστούμε και ν’ ανασυγκροτηθούμε ώστε να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι. Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

– Τί μπορεί να κρίνει μια τέτοια αναμέτρηση;
«Πιστεύω πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε πολύ, πολύ, πολύ δυνατά στον αγώνα. Οπως κάναμε χτες. Αν ο καθένας από εμάς δώσει τον καλύτερό του εαυτό τότε θα νικήσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.