Τα πάντα…Κόλα! (video)

Η Βέροια με το παρθενικό «ελληνικό» γκολ του Ρότζερς Κόλα νίκησε τον Αστέρα 1-0 και πήρε το πρώτο εντός έδρας τρίποντο στη φετινή σεζόν!

Η Βέροια με το παρθενικό «ελληνικό» γκολ του Ρότζερς Κόλα νίκησε τον Αστέρα 1-0 και πήρε το πρώτο εντός έδρας τρίποντο στη φετινή σεζόν!

Ο στράικερ από τη Ζάμπια «χτύπησε» στο 22ο λεπτό και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη.

Η «βασίλισσα του Βορρά» επικράτησε απόλυτα δίκαια και θα μπορούσε μεγαλύτερο σκορ με βάση την εμφάνιση του πρώτου μέρους. Έστω και αυτό το 1-0 όμως της δίνει την πρώτη νίκη στην Ημαθία για το πρωτάθλημα έπειτα από ακριβώς οκτώ μήνες, όταν συμπτωματικά είχε κερδίσει και πάλι τους Αρκάδες (20/4/15, 4-0)! Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη από την άλλη δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα και φυσιολογικά υπέστη τέταρτη σερί ήττα…

Τα αρχικά πλάνα

Η Βέροια ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Λόπεθ, δεξί μπακ ο Μαλόν, αριστερό ο Δ. Γιαννούλης, σέντερ μπακ οι Όστοϊτς και Πούγγουρας. Αμυντικά χαφ οι Μπατιόν και Άρτσε, στο δεξί άκρο ο Γεωργιάδης, στο αριστερό ο Ναζλίδης, ο Μαγέφσκι πίσω από τον Κόλα.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μπαντής, δεξί μπακ ο Λούι, αριστερό ο Κ. Γιαννούλης, σέντερ μπακ οι Γκόιαν και Σανκαρέ. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας και Κουρμπέλης, στο δεξί άκρο ο Μάσα, στο αριστερό ο Παπαδόπουλος, ο Φερνάντες πίσω από τον Γιάννου.

Τρίτη και φαρμακερή…

Πολύ καλύτερη ήταν η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον νωθρό Αστέρα, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0 απολύτως δίκαια.

Για την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, η τριάδα των Μαγέφσκι, Ναζλίδη και Κόλα ήταν σε μεγάλα κέφια. Με άξιους συμπαραστάτες τους ακραίους μπακ Μαλόν και Γιαννούλη, αλλά και τον Άρτσε στον άξονα, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα. Οι Αρκάδες, είχαν φλύαρη υπεροχή 56%, όμως δεν έκαναν ευκαιρίες, με τους Γιάννου και Παπαδόπουλο απομονωμένους και τον Μάσα σχεδόν εκτός παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη φάση στο 7ο λεπτό με φαλτσαριστό σουτ του Άρτσε στην περιοχή που μπλόκαρε εύκολα ο Μπαντής, για να απαντήσει ο Αστέρας στο 10′ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας από πολύ καλή θέση έπειτα από κόρνερ, που πέρασε όμως πάνω από τα δοκάρια.

Η Βέροια όμως έδειχνε από την αρχή πως είχε κέφια και στο 16′ έφτασε πάρα πολύ κοντά στο 1-0 με διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Άρτσε στην περιοχή και αριστερά έκανε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Μπαντή σε επέμβαση. Η μπάλα έπεσε στον άξονα για τον Μαγέφσκι που επιχείρησε δεύτερο σουτ, αλλά ο συμπαίκτης του Κόλα αποσόβησε το γκολ καθώς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και απόκρουσε άθελά του δίκην αμυντικού!

Στο 20′, η Βέροια έκανε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Σανκαρέ να ρισκάρει προσπαθώντας να αποφύγει τον Γεωργιάδη στην περιοχή, τον παίκτη της Βέροιας να του κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει τον Μπαντή, ο οποίος απόκρουσε με τα πόδια και σώθηκε και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού!

Η τρίτη ευκαιρία όμως ήταν και η φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους! Στο 22′, ο Μαλόν έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεξί άκρο και πραγματοποίησε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαγέφσκι. Αυτός έκανε σέντρα – σουτ και ο Κόλα που είχε έρθει από πίσω ξεφεύγοντας από τον Κουρμπέλη, έγραψε το 1-0 με κοντινή προβολή!

Ο Στάικος Βεργέτης προσπαθούσε να ξυπνήσει τους παίκτες του και ανακάτεψε την τράπουλα αλλάζοντας πλευρές στους ακραίους του, με τους Αρκάδες να έχουν ένα μακρινό σουτ του Λούι στο 30′ που μπλόκαρε ο Λόπεθ.

Η Βέροια όμως απείλησε ξανά στο 32′ με τον κεφάτο Μαγέφσκι, ο οποίος βρέθηκε στην αριστερή πλευρά μακριά από την περιοχή αλλά δεν δίστασε να επιχειρήσει το σουτ, η μπάλα «έπεσε» απότομα όμως βρήκε τον Μπαντή σε ετοιμότητα.

Ο Αστέρας από την πλευρά του, έδειξε κάπως μεγαλύτερη διάθεση στο τέλος του ημιχρόνου, έχοντας ένα γύρισμα του Γιάννου στο 38′ και ένα σουτ του Γκόιαν στην περιοχή, αμφότερες όμως οι προσπάθειες κατέληξαν άουτ, με το 1-0 να μένει στα πρώτα 45′.

Άνετη διαχείριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία και τη Βέροια να δείχνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του β’ μέρους στο 52′, όταν ο Φερνάντες με μακρινή εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στην δεξιά πλευρά επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Λόπεθ σουτάροντας απ’ ευθείας, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 60′, η Βέροια βρέθηκε στην επίθεση με τον Άρτσε να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 63′ ήταν η σειρά του Μαγέφσκι να σουτάρει, όμως η μπάλα άλλαξε πορεία από κόντρα και έφτασε στα χέρια του Μπαντή.

Ο Στάικος Βεργέτης, βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή, έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 63ο λεπτό με τον Φούντα να περνά στη θέση του Κουρμπέλη.

Η Βέροια όμως ήταν αυτή που εξακολουθούσε να βρίσκει χώρους και στο 69′ ο Άρτσε σούταρε ξανά μέσα στην περιοχή αστοχώντας.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης από την πλευρά του θέλησε να «κλειδώσει» το ματς βάζοντας στο 76′ τον Σιόντη αντί του Μαγέφσκι, με τον νεοεισελθόντα μάλιστα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα δεύτερόλεπτα αργότερα να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από καλή θέση!

Ο Βεργέτης πλέον δεν είχε άλλη επιλογή και έτσι 12 λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας έριξε στη μάχη και τον Χαμντανί αντί του Φερνάντες, παίζοντας 4-4-2 με Γιάννου – Παπαδόπουλο μπροστά.

Και πάλι όμως η Βέροια ήταν αυτή που απείλησε, με τον Ναζλίδη στο 79′ να μαρκάρεται στην περιοχή από τον Σανκαρέ, τον Τριτσώνη να αφήνει πλεονέκτημα και τη μπάλα να φτάνει στον Άρτσε, το πλασέ του οποίου κοντραρίστηκε σε κόρνερ από τον Γκόιαν!

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έφτασαν στο 83′ κοντά στο 1-1, όταν έπειτα από κεφαλιά – γέμισμα ο Γκόιαν βρέθηκε μόνος του προ του Λόπεθ αλλά σάστισε και έδωσε…πάσα στον τερματοφύλακα της Βέροιας, η οποία βγήκε αμέσως στην αντεπίθεση και ο Γιαννούλης με σέντρα – σουτ υποχρέωσε τον Μπαντή να αποκρούσει με υπερένταση!

Τελευταία κίνηση για τον Βεργέτη στο 88′ η είσοδος του Δημούτσου αντί του Ιγκλέσιας, ενώ ο Γεωργιάδης ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την άμυνα με Νάστο αντί Γεωργιάδη.

Η Βέροια κρατούσε το μηδέν χωρίς καρδιοχτύπια και στις καθυστερήσεις ο τεχνικός των γηπεδούχων απέσυρε τον σκόρερ Κόλα για το τελευταίο χειροκρότημα…

BEΡΟΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 15η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Γκολ:
22′ Κόλα
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών),  Χούσκογλου (Θράκης)
Κίτρινες: Όστοϊτς, Ναζλίδης – Γκόιαν, Σανκαρέ, Μάσα, Κ. Γιαννούλης
Κόκκινες:  –
ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης, 4-2-3-1): Λόπεθ,  – Μαλόν, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Δ. Γιαννούλης – Μπατιόν, Άρτσε – Γεωργιάδης (88′ Νάστος), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (75′ Σιόντης) – Κόλα (90+3′ Καϊκούτ).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βεργέτης, 4-3-2-1): Μπαντής – Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κ. Γιαννούλης – Κουρμπέλης (65′ Φούντας), Ιγκλέσιας (88′ Δημούτσος) – Μάσα, Παπαδόπουλος, Φερνάντες (78′ Χαμντανί) -Γιάννου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.