Στην τελική ευθεία

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μπει ήδη στο δεύτερο μισό τους και το novasports.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα στη «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μπει ήδη στο δεύτερο μισό τους και το novasports.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα στη  «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου. Σε κάποια απ’ αυτά, βέβαια, μόνο… «μάχη» δε γίνεται, καθώς τα μεγάλα φαβορί επιβεβαίωσαν από νωρίς τον τίτλο τους και έχουν «αγκαλιάσει» προ πολλού την κούπα.

Ξεκινώντας από το Νησί, η σεζόν φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «η χρονιά των αλεπούδων». Η εντυπωσιακή Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και το +3 από Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. 

Οι «αλεπούδες» έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά άλλοι διεκδικητές, αλλά και την αγωνιστική αστάθεια των «κανονιέρηδων» και των «πολιτών». Έκπληξη δε χαρακτηρίζεται πια η Λέστερ, αν θα αντέξει ως το τέλος και θα κόψει πρώτη το νήμα είναι ένα άλλο, καλό ζήτημα.

Η τρελή χρονιά της Λέστερ συνδυάζεται και από την παρουσία του Τζέιμι Βάρντι στην πρώτη θέση των σκόρερ με 16 γκολ σε 23 αγωνιστικές. Ο Λουκάκου της Έβερτον με 15 τον ακολουθεί, ενώ ο Ιγκάλο της Γουότφορντ έχει σκοράρει 14 φορές ως τώρα.

Λίγο πιο βόρεια, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Σέλτικ είναι το απόλυτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο στη Σκοτία, αφού μετά από 23 ματς βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη Αμπερντίν. Ο Γκρίφιθς των Καθολικών με 20 γκολ είναι πρώτος σκόρερ, ο Ρούνεϊ της Αμπερντίν με 16 τέρματα τον ακολουθεί.

Στις λεπτομέρειες…
Η γνωστή τριάδα διεκδικεί και φέτος τον τίτλο στην Ισπανία. Η Ρεάλ έχει μείνει πίσω 4 βαθμούς από την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο που μοιράζονται την πρώτη θέση, με τους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, να έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τα ντέρμπι θα κρίνουν εν πολλοίς τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προκύπτουν απώλειες βαθμών και σε ματς με θεωρητικά μικρότερες ομάδες. Σουάρες (18), Μπενζεμά (17), Νεϊμάρ και Ρονάλντο (από 16) παλεύουν για τον δευτερεύουσας σημασίας τίτλου του πρώτου σκόρερ.

Μεγάλες συγκινήσεις ως το φινάλε αναμένονται και στη δυτική πλευρά της Ιβηρικής. Η Σπόρτινγκ προπορεύεται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, έχοντας 2 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Μπενφίκα και 5 από την τρίτη Πόρτο.

Τα «λιοντάρια» δείχνουν πιο έτοιμα από ποτέ να επιστρέψουν στα τρόπαια με τον Ζόρζε Ζέζους στον πάγκο τους, ενώ ο επιθετικός τους, Σλιμανί, με 16 γκολ… κυνηγάει τον Ζόνας της Μπενφίκα, ο οποίος με 19 τέρματα είναι μέχρι τώρα πρώτος σκόρερ.

Όποιος αντέξει…
Διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και στην Ιταλία. Η Νάπολι με 47 βαθμούς είναι πρωτοπόρος, η Γιουβέντους με 45 ακολουθεί, έχοντας αφήσει πίσω της το τραγικό ξεκίνημα και μετρώντας για την ώρα… 11 συνεχόμενες νίκες.

Ίντερ, Ρόμα και Φιορεντίνα άρχισαν να χάνουν βαθμούς δεξιά κι αριστερά και εκτός απροόπτου θα αρκεστούν στη «μάχη» για την τρίτη θέση. Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν των «παρτενοπέι» με 21 γκολ είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρώτος σκόρερ, καθώς ο Ντιμπάλα (Γιουβέντους) και ο Έντερ (Σαμπντόρια) που τον ακολουθούν, έχουν αμφότεροι από 12 τέρματα.

Δεν αγχώνεται η Μπάγερν 
Από την Μπάγερν και μόνο εξαρτάται η υπόθεση-τίτλος στην Μπουντεσλίγκα. Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, οι Βαυαροί βρίσκονται στο +8 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ και μόνο αν… αυτοκτονήσουν θα χάσουν την κούπα.

Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει η λίστα με τους σκόρερ, όπου ο Ομπαμεγιάνγκ της Μπορούσια έχει 18 γκολ, ο Λεβαντόφσκι της Μπάγερν 17 και ο συμπαίκτης του, Μίλερ, 14.

Η Παρί και οι άλλοι
Ακόμη πιο επιβλητική είναι η κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν στη Λιγκ 1. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν «κλειδώσει» τον τίτλο, αφού έχουν αποκτήσει διαφορά 21 ολόκληρων βαθμών από τη δεύτερη Μονακό, ενώ ο Ιμπραΐμοβιτς με 17 γκολ δεν ανησυχεί για την πρωτιά στους σκόρερ (12 έχει ο Μπατσουαγί της Μαρσέιγ).

Περιμένουν τα πλέι οφ
Στο «ιδιαίτερο» πρωτάθλημα του Βελγίου ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει και πολλά πράγματα. Ο τίτλος εκεί κρίνεται στα πλέι οφ, οπότε θα χρειαστεί αρκετή υπομονή. Ως τώρα ξεχωρίζει η Γάνδη και οι συνήθεις ύποπτες, Κλαμπ Μπριζ, Άντερλεχτ, με πρώτους σκόρερ τους Ντιαμπί (11, Κλαμπ Μπριζ) και Κουμς (11, Γάνδη).

Άγιαξ και Αϊντχόφεν τέλος, διεκδικούν την κούπα στην Ολλανδία. Ο «Αίαντας» έχει τρεις βαθμούς περισσότερους από την PSV, αλλά η Ερεντιβίζιε έχει ακόμη δρόμο. Ντε Γιονγκ (14, Αϊντχόφεν), Κάιτ (13, Φέγενορντ) και Σάντος (12, Ναϊμέγκεν) ερίζουν για το ποιος θα σκοράρει πιο πολλές φορές στις 34 συνολικά αγωνιστικές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.