Η αποψίλωση θέλει και αναδάσωση

Η "αποψίλωση" του ρόστερ του Πανιωνίου είναι γεγονός. Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν τρέχει ήδη από την "κυανέρυθρη" διοίκηση και το καλοκαίρι θα είναι "καυτό". Πόσες μεταγραφές θα χρειαστεί ο Πανιώνιος; Ποιοι είναι οι σίγουροι, ποιοι φεύγουν, ποιοι θα φύγουν; Το Novasports.gr αναλύει την τωρινή πραγματικότητα.

Μπροστά σε ένα κομβικό καλοκαίρι βρίσκονται οι άνθρωποι του Πανιωνίου, καθώς η “αποψίλωση” του «κυανέρυθρου» ρόστερ και η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού είναι απαραίτητη για τον σύλλογο, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και τη νέα σεζόν. To Novasports.gr παρουσιάζει τα ακριβή δεδομένα που υπάρχουν για την ώρα στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης, που δεν αποκλείεται να χρειαστεί ακόμα και 15 μεταγραφές ενόψει της νέας περιόδου. 

Τα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν και δεν έχουν ανανεωθεί και μάλλον δεν θα ανανεωθούν είναι οκτώ (8) ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι πέντε ήταν βασικοί στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Ο μόνος που έχει πιθανότητες να ανανεώσει είναι ο Παναγιώτης Κόρμπος και αυτός υπό προϋποθέσεις

Τα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν:
Λευτέρης Αστράς (Α)
Γιώργος Μπαντής (Α)
Παναγιώτης Κόρμπος (Β)
Λάζαρος Λάμπρου (Β)
Βαλεντίνος Βλάχος (Β)
Ζερόμ Γκιοατά (Β)
Κυριάκος Σαββίδης (Β)
Μανώλης Σιώπης (Β)

Υποψήφιοι προς αποχώρηση
Αυτή τη στιγμή που γράφουμε το συγκεκριμένο κείμενο είναι πέντε ποδοσφαιριστές που το μέλλον τους στο «κυανέρυθρο» στρατόπεδο είναι αβέβαιο. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Κάποιοι δεν ικανοποίησαν, κάποιοι θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Ο Γιάγια Μπανανά λογικά θα αποχωρήσει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με μικρή ρήτρα μπορεί να τον εντάξει στο ρόστερ του. Ο Σαμέντ Γεσίλ πληρώνει τους πολλούς και συχνούς τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν, αλλά και την αδιαφορία που έδειξε στο δεύτερο μισό. Ο ΧρήστοςΤασουλής εξακολουθεί να είναι τραυματίας και είναι καθαρά στο χέρι της διοίκησης το πώς θα χειριστεί την περίπτωσή του, ενώ οι Νίλσεν και Μπραχίμι θα ενημερωθούν σύντομα να αναζητήσουν άλλη ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. 

Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση:
Γιάγια Μπανανά (Β)
Σαμέντ Γεσίλ (Α)
Χρήστος Τασουλής (Α)
Νίκι Μπίλε Νίλσεν (Α)
Μεργκίμ Μπραχίμι (Α)

Τα σίγουρα συμβόλαια
Μόλις εννέα ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή έχουν σίγουρη την παρουσία τους στον Πανιώνιοτης νέας περιόδου, καθώς δεσμεύονται ακόμα με συμβόλαιο. Βέβαια, αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα, καθώς η διοίκηση εάν δεν έχει μείνει ικανοποιημένη με κάποιους εξ αυτών δεν αποκλείεται να ξεκινήσει συζητήσεις για την αποδέσμευσή τους. Μάλιστα, τρεις ποδοσφαιριστές, ΚότνικΣπιριντόνοβιτς και Μασούρας εάν φέρουν κάποια αξιόλογη οικονομικά πρόταση θα παραχωρηθούν χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και στην περίπτωση του Ντουρμισάι

Οι «σίγουροι»
Γιώργος Σαραμαντάς (Β)
Κρίστιαν Νόβακ (Α)
Ουάσινγκτον Σαντάνα  (Α)
Σρνταν Σπιριντόβιτς *(Β)
Γιώργος Μασούρας *(Β)
Μάτιτς Κότνικ* (Β)
Δημήτρης Σταυρόπουλος (Β)
Θανάσης Παπαγεωργίου (Α)
Φιορίν Ντουρμισάι (Β)

Πιθανοί δανεισμοί
Τέλος, πολύ πιθανό να παραχωρηθούν δανεικοί σε κάποια ομάδα της Football Leagueπροκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους τρεις ποδοσφαιριστές. Οι ΟικονομίδηςΠινιώτης και Βουκελάτος.
 
Οι πιθανοί δανεισμοί
Γιάννης Οικονομίδης  (Α)
Άγγελος Πινιώτης (Α)
Μάκης Βουκελάτος (Α)

Αν λάβουμε υπόψη ότι σίγουροι για το νέο ρόστερ είναι μόλις εννέα ποδοσφαιριστές τότε ο Πανιώνιος θα πρέπει να κινηθεί για τους εξής ποδοσφαιριστές:
Δύο τερματοφύλακες
Δύο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς
Έναν δεξιό μπακ
Έναν αριστερό μπακ
Δύο με τρία αμυντικά χαφ
Δύο με τρεις εξτρέμ 
Έναν ή δύο επιτελικούς μέσους
Έναν με δύο επιθετικούς

Ο Πανιώνιος δηλαδή με έναν εντελώς πρόχειρο υπολογισμό θα χρειαστεί για τη νέα περίοδο μίνιμουμ 12 ποδοσφαιριστές και μάξιμουμ 17 ποδοσφαιριστές. Η επιλογή είναι της διοίκησης, η οποία σε συνεννόηση με τον προπονητή, πιθανότατα τον Ζοσέ Ανιγκό θα επιλέξει το τι ακριβώς θέλει να πράξει για τη νέα σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι ένα γεμάτο και ενδιαφέρον μεταγραφικά καλοκαίρι για τον Πανιώνιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.