Πουρσανίδης: «Είχε ορμή ο Ολυμπιακός»

Εντυπωσιασμένος από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν εμφανίστηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Εντυπωσιασμένος από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν εμφανίστηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης. Ο παλαίμαχος παίκτης των «ερυθρολεύκων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», για την εκτός έδρας νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος. Αναλυτικά δήλωσε:

Η άποψη του για την ομάδα του Ολυμπιακού μετά την χθεσινή νίκη:
Είδα την σταθερή άνοδο που έχει η ομάδα. Είναι ο ίδιος Ολυμπιακός μετά από την κρίση που περνάει κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο δημιουργεί μια κρίση και θεωρείς πως όλα θα χαθούν και πως η χρονιά τελείωσε. Μετά υπάρχει μια ανάταση-ανάσταση και κάνει ένα καλό τελείωμα. Με εντυπωσιάζει η ορμή που έχει που είναι και το στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα.

Για το πιο κρύο παιχνίδι στο οποίο έχει αγωνιστεί:
Στην Κροάσια (σ.σ. Ζάγκρεμπ τη σεζόν 1998-99). Έκανε κρύο και είχαμε πρόβλημα με τα παπούτσια. Δεν μπορούσες να σταθείς.

Ερωτηθείς για το αν του ταιριάζει το κρύο του Ολυμπιακού, απάντησε:
Του ταιριάζουν τα δύσκολα. Πρέπει να είσαι καλός παίκτης για να είσαι στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δόθηκαν και ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν ξαναπαίξει και ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Πάντα μετά από μια νίκη και όταν παίζουν παίκτες οι οποίοι στην αρχή δεν θεωρούνταν πρώτης επιλογής, μπορείς να πεις ότι έχεις απίστευτο βάθος σαν ομάδα. Μετά από μια αποτυχία όμως, λες πως δεν έχεις πάγκο. Έχει πολύ καλό ρόστερ και μπορεί να ανταποκριθεί.

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που ακούν κατά καιρούς παίκτες της ομάδας, τόνισε:
Όταν 5 είναι φοβεροί και 2 κακοί ο κόσμος θα μείνει στους κακούς. Εκεί θα μείνει το μυαλό του, στο να ασχολείται με τους κακούς και όχι με τους καλούς. Αυτό είναι στο πετσί μας. Μου αρέσει που ο Βαλβέρδε στηρίζει παιδιά που στον κόσμο μπορεί να μην είναι τόσο αγαπητοί. Δεν μπορεί να είναι όλοι αγαπητοί, αλλά αυτός ξέρει τι εργαλεία έχει.

Για το αν οι Ρώσοι δεν περίμεναν να δουν τον Ολυμπιακό τόσο έτοιμο:
Είναι έτοιμος και σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα γινόταν σε αν το ματς γινόταν πριν από δύο μήνες και πόσο πιο έτοιμη θα ήταν η Ρούμπιν. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στην καλύτερή της φάση.

Για το πώς ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το παιχνίδι:
Το πήρε έξυπνα. Είχε σχέδιο. Βλέποντας ο Βαλβέρδε πως η ομάδα φορτσάρει πάρα πολύ στην αρχή, τους έδωσε όμως την εντολή να το κάνουν πιο προσεκτικά γιατί είναι ρίσκο να το κάνεις στο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα μακριά από το Καραϊσκάκη. Αυτό δεν του βγήκε. Το δεύτερο σχέδιο ήταν να χτυπήσει μετά το 70′ που μάλλον ήταν και το αρχικό. Το είχε πει και ο Βαλβέρδε  πως εκεί θα χτυπήσουν. Βλέποντας όμως την κατάσταση της ομάδας το επιχείρησε από την αρχή. Έβαλε παίκτες που εκείνη τη στιγμή ήταν υγιείς και σε καλή κατάσταση. Το τι θα άκουγε αν έχανε είναι άλλο πράγμα. Επειδή κρίνονται όλα από το αποτέλεσμα και είναι άσχημο, τώρα του βγάζεις το καπέλο και λες: καλά έκανε.

Για την πορεία του Ολυμπιακού από δω και πέρα:
Είναι ο πιο Ευρωπαίος Ολυμπιακός που έχω δει. Ο πιο ώριμος Ολυμπιακός, ειδικά στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν θα τρίβουμε τα μάτια μας. Δεν θα εντυπωσιαστούμε σε ένα ματς π.χ. με την Ξάνθη ή με την Δράμα. Δεν νομίζω να έχει άλλες απώλειες. Πολλά θα κριθούν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχει όμως τους παίκτες να αντέξει και τις τρεις διοργανώσεις.

Για την ενδεχόμενη πορεία στην Ευρώπη:
Είναι ο πιο Ευρωπαίος Ολυμπιακός. Φαίνεται ότι είναι φτιαγμένος για πολλά πράγματα. Το τι θα καταφέρει θα το δούμε. Αν με το καλό αν περάσει την Ρούμπιν και έχει μετά μια δύσκολη κλήρωση και δεν περάσει, θα ρίξει το βάρος στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες. Είναι κρίμα να τις αφήσει να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Δεν λέω να αφήσει στην άκρη το πρωτάθλημα. Αλλά ο κόσμος διψάει για μια ευρωπαϊκή πορεία.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:
Βελτιώνεται και είναι ευχάριστη έκπληξη το φετινό πρωτάθλημα. Ήμουν πάρα πολύ απαισιόδοξος με όλα αυτά που προηγήθηκαν το καλοκαίρι. Άργησε να ξεκινήσει, δεν ξέραμε ποιός θα παίξει,υπήρχαν ομάδες που δεν είχαν συμπληρώσει ρόστερ. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει καλές επιλογές και έχουν δυναμώσει. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μπει ξανά ενεργά στο ποδόσφαιρο:
Δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος για μένα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω πως δεν μπορώ να είμαι στο ποδόσφαιρο λόγω χαρακτήρα. Δεν έχω προτάσεις που να τις έχω απορρίψει. Δεν το κυνηγάω όμως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.