Σάκης Κυριαζής αποκλειστικά στο novasports.gr
«Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση»

Ο ισχυρός άνδρας της Praxis Energy διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ. Διαβάστε αποκλειστικά τι λέει για τους Αδαμίδη, Νοτιά («δεν τους γνωρίζω καν»), Μελισσανίδη, αλλά και για την πρότασή του στον Νικολαϊδη να πτωχεύσει την ΠΑΕ το 2004.

Ο ισχυρός άνδρας της Praxis Energy διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ. Διαβάστε αποκλειστικά τι λέει για τους Αδαμίδη, Νοτιά («δεν τους γνωρίζω καν»), Μελισσανίδη, αλλά και για την πρότασή του στον Νικολαϊδη να πτωχεύσει την ΠΑΕ το 2004.

Από το βράδυ της Τετάρτης το Novasports.gr κατάφερε να επικοινωνήσει με τον κ. Θεοδόσιο (Σάκη) Κυριαζή, διευθυντικό στέλεχος της Praxis Energy, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Σταύρο Αδαμίδη έχει ενδιαφερθεί για να εμπλακεί στα διοικητικά της ομάδας. Ο κ. Κυριαζής δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί δημόσια μία μέρα αργότερα, κάτι το οποίο έκανε αποκλειστικά μέσω του novasports.gr. Όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τους ανθρώπους της Ένωσης και η μοναδική περίπτωση να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την ομάδα είναι να πέσει στη Δ’ Εθνική, ώστε να απαλλαχθεί από τα χρέη της.
«Δεν θα είχα πρόβλημα να με πάρετε τηλέφωνο, αν πράγματι ευσταθούσαν οι δηλώσεις του κ. Αδαμίδη, αλλά δεν υφίσταται κανένα θέμα. Δεν γνωρίζω τον κ. Αδαμίδη», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Κυριαζή, ο οποίος συνέχισε: «Ο δικηγόρος μου στην Ελλάδα, επειδή μίλησα μαζί του, δεν έχει κάνει καμία επαφή, γιατί αναφέρθηκε ότι μίλησε ο δικηγόρος μου με τον κ Αδαμίδη. Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση. Το μόνο σημείο που ευσταθεί είναι ότι πράγματι, όλοι οι συνεργάτες στην Praxis είμαστε φίλαθλοι της ΑΕΚ και η μοναδική σχέση που είχα με την ΑΕΚ ήταν το 2004 που ήμουν στην κίνηση του κ. Νικολαϊδη. Από εκεί και πέρα επειδή ο Ντέμης με θεώρησε αιρετικό και η αλήθεια είναι ότι είμαι αιρετικός ΑΕΚτζής με περιθωριοποίησε, με αποτέλεσμα εγώ να αηδίασα και να μην ξανασχολήθηκα ποτέ. Δεν ξέρω τώρα πως έχει εμπλακεί το όνομά μου, το όνομα της εταιρίας και όλα αυτά. Γι’ αυτό χθες όταν με πήρατε τηλέφωνο μου ήρθε ουρανοκατέβατο και λέω κάποιος πλάκα μου κάνει από την Ελλάδα ή κάτι άλλο».

Απλά ξέρετε τι προκαλεί εντύπωση; Δηλαδή χθες ο κ. Αδαμίδης ξύπνησε το πρωί και επιβεβαίωσε ότι γίνονται επαφές με την Praxis, χωρίς να έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με εσάς;
«Κι εγώ απορώ πως κυκλοφόρησε το όνομά μου, αλλά να σας πω κάτι; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα το δείτε και μέσα στις επόμενες μέρες. Θα το διαψεύσει και ο ίδιος ο κ. Αδαμίδης, γιατί απλούστατα δεν υφίσταται θέμα. Κι εγώ είμαι στεναχωρημένος για την κατάντια της ΑΕΚ και θα ήθελα να βοηθήσω και σαν όμιλος, αλλά και με άλλους επενδυτές από το εξωτερικό, φίλους, δυνατούς επιχειρηματίες, αλλά το ζητούμενο είναι το εξής. Δεν υπάρχει κανένας λογικός επιχειρηματίας, ο οποίος θα πάει στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή να βάλει στη μαύρη τρύπα, δηλαδή να πετάξει στον .υπόνομο, 20-30 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει την ομάδα στο σημείο μηδέν και από εκεί και πέρα να αρχίσει να ξαναεπενδύει για να πάει παραπάνω. Σας είπα πριν λίγο ότι ο Ντέμης Νικολαϊδης με θεώρησε αιρετικό και ίσως οι περισσότερο ΑΕΚτζήδες να μη θέλουν να ακούσουν αυτό που θα πω. Η μόνη σωτηρία για την ΑΕΚ είναι η ομάδα να καταλήξει στην ερασιτεχνική κατηγορία να απαλλαχθεί από τα χρέη της. Αυτές οι αηδίες που γράφονται ότι είναι προς τιμήν της ΑΕΚ να εξοφλήσει τα χρέη της αυτά είναι βλακείες. Δεν υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο τέτοια πράγματα. Όταν κάποιος φαλιρίζει πρέπει να χρεοκοπεί. Τελείωσε η ιστορία και κατόπιν κάποιοι επενδυτές να βάλουν χρήματα για να επανέλθει η ομάδα μετά από 3 χρόνια στην Α Εθνική και να μεγαλουργήσει, όχι να πρωταγωνιστήσει, γιατί θα έχει όλη αυτή τη δυναμική. Άρα αν εγώ προσωπικά ποτέ έμπαινα στην ΑΕΚ θα έμπαινα με την προϋπόθεση οδηγούσα την ομάδα στην Δ’ Εθνική για να ξαναρχίσουμε από την αρχή, το οποίο αν το ακούσουν οι ΑΕΚτζήδες θα με πάρουν στο κυνήγι. Αυτή είναι η άποψή μου και γι’ αυτό ο Ντέμης με θεώρησε αιρετικό. Με πέταξε έξω από το σχήμα τότε το 2004 που έγινε και τελείωσε η ιστορία και από εκεί και πέρα μόνο τα τυπικά. Οκτώ χρόνια μετά επαληθεύομαι γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται στο ίδιο σημείο που ήταν και τότε».

Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία συνάντηση και κανένα προγραμματισμένο ταξίδι σας το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα.
«Όχι, όχι. Εγώ βρίσκομαι στη Σιγκαπούρη και δεν έχω σκοπό να έρθω πριν τις καλοκαιρινές μου διακοπές, οπότε δεν υφίσταται ούτε ταξίδι ούτε τίποτα. Και με τον κ. Νοτιά ακόμα που αναφέρθηκε ότι είμαστε γείτονες στο Νιου Τζέρσεϊ, πράγματι έχω σπίτι στην Αμερική, αλλά ούτε τον κ. Νοτιά γνωρίζω προσωπικά, ούτε τον κ. Αδαμίδη γνωρίζω προσωπικά. Τον μόνο που γνωρίζω είναι ο Μελισσανίδης επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο και δεν έχω σχέση με καμία κίνηση Μελισσανίδη, είμαστε τελείως ανεξάρτητοι δηλαδή. Έχει εκείνος τις απόψεις του για την ΑΕΚ, έχω εγώ τις δικές μου απόψεις. Αλλά με όλους τους άλλους κυρίους, Αδαμίδη και Νοτιά δεν τους γνωρίζω καν, δεν έχω ποτέ βρεθεί μαζί τους. Δεν ξέρω αν σας απογοήτευσα μ’ αυτά που είπα, αλλά είναι σημαντικό το ότι δεν έχω καμία σχέση απολύτως. Μακάρι δηλαδή να σας έλεγα ψέματα για να χαιρόταν ο κόσμος επειδή βρέθηκαν κάποιοι Έλληνες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ, αλλά όπως σας είπα ξεκάθαρα εγώ δε θα έβαζα 20-30 εκατομμύρια για να κλείσω τη μαύρη τρύπα και μετά να πρέπει να επενδύσουμε άλλα τόσα. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ και εγώ σας το λέω από επιχειρηματική σκοπιά και όχι από συναισθηματική, γιατί είμαστε φανατικοί ΑΕΚτζήδες, όχι απλά ΑΕΚτζήδες. Η μόνη λύση είναι να πάει λεβέντικα η ομάδα στη Δ’ Εθνική και σε 3 χρόνια να επανέλθει και να τη ζητάνε όλοι. Θα είναι η πιο δημοφιλής «νύφη». Όλοι μετά θα θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ. Δυστυχώς χάθηκαν οκτώ χρόνια. Λίγο μυαλό να είχε ο Ντέμης, λίγο, γιατί δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν έχει καθόλου μυαλό. Με το ρεύμα που είχε τότε θα τα είχε πετύχει όλα αυτά»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.