Σίλβα: “Και του χρόνου στον Ολυμπιακό” (video)

O Μάρκο Σίλβα μίλησε στον Γιάννη Καραλή στο πλαίσιο της εκπομπής "Ώρα των Πρωταθλητών", για τους στόχους της ομάδας, για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, για τις πιο έντονες στιγμές της φετινής σεζόν αλλά και για το αν η ομάδα έχει κάνει ακόμα την υπέρβασή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

O Μάρκο Σίλβα μίλησε στον Γιάννη Καραλή στο πλαίσιο της εκπομπής “Ώρα των Πρωταθλητών”, για τους στόχους της ομάδας, για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, για τις πιο έντονες στιγμές της φετινής σεζόν αλλά και για το αν η ομάδα έχει κάνει ακόμα την υπέρβασή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Αναλυτικά:

Για την προηγούμενη σχέση με τον πρόεδρο: “Δεν έχει μεγάλη σημασία. Η αλήθεια είναι πως αυτό βρίσκεται στο παρελθόν, όπου έχω δουλέψει έχω πετύχει τους περισσότερους στόχους μου, έχω καλές εμπειρίες από τη Σπόρτινγκ αλλά τώρα είμαι εδώ και για τον Ολυμπιακό θέλω να μιλήσω”.

Για το αν ήταν πιο εύκολη η δουλειά όταν ο πρόεδρος σου δίνει τα “κλειδιά: “Είναι αλήθεια πως είναι μία δύσκολη δουλειά. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει την απαίτηση για το πρωτάθλημα σημαίνει ότι σου δίνει τις συνθήκες για να το καταφέρεις. Ο πρόεδρος είναι απαιτητικός αλλά σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι για να το καταφέρεις”.

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή έως τώρα στον Ολυμπιακό:  “Υπάρχουν πολλές. Έχουμε ζήσει αρκετά πράγματα φέτος, είτε αγωνιστικά είτε όχι, θετικά και αρνητικά αλλά θα πω τα ματς με την Άντερλεχτ, μερικά ματς όπως τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ”.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: “Μην έχετε καμία αμφιβολία, τον τίτλο τον γίορτασα και με το παραπάνω με τη Βέροια, όταν τελείωσε μαθηματικά το πρωτάθλημα. Το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει άλλη σημασία, ήταν ένα έντονο ματς, ο τίτλος όμως κερδίθηκε με τη Βέροια”.

Αν είναι το δυνατό του σημείο η προπονητική την ώρα του αγώνα:
“Ναι είναι γεγονός. Χρειάζονται όλα. Προσπαθώ να τα συνδιάζω όλα. Πρέπει να τα κοιτάς όλα. Εμείς δεν αλλάζουμε τον τρόπο προετοιμασίας ανάλογα με τον αντίπαλο, έχουμε ένα πλάνο, μία στρατηγική, αυτή ακολουθείς αλλά ανάλογα με το πως εξελίσσεται το ματς μπορεί να αλλάξει κάτι για να έχεις τον έλεγχο”.

Για το αν σκεφτόταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να αλλάξει πράγματα στο κέντρο και το αν υπήρξαν αλλαγές λόγω των απουσιών:  “Δεν ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό το ματς καθώς ο Πάρντο δεν ήταν έτοιμος, προτιμήσαμε να τον κρατήσουμε για το δεύτερο μέρος. Είχαμε τη δυσκολία με τον Τζίμι, προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε ένα ματς με το σκεπτικό πως θα ήταν πιο κλειστό και στη συνέχεια να βάλουμε παίκτες που ανοίγουν άμυνες”.

Αυτό δείχνει την επιθυμία σας για τη νίκη στο ντέρμπι;
“Φυσικά. Θα κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε πολύ τη νίκη και να τελειώσουμε τη χρονιά μόνο με νίκες στην έδρα μας. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, άλλες φορές οι αποφάσεις βγαίνουν, άλλες όχι, κόντρα στον Παναθηναϊκό μας βγήκαν”. 

Για τη διαχείριση του υλικού και των αποτελεσμάτων και το πόσο επηρέασαν την ομάδα: “Εγώ είμαι ο πιο αρμόδιος να μιλήσω γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία στις αντιδράσεις, κανένας δεν γίνεται να μείνει αήττητος για πάντα, πιστεύω όμως στο υλικό της ομάδας και πρέπει να παραμένεις πιστός στην ιδέα που έχεις”.

Για τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, αν ταιριάζει με τη δική του και αν βλέπει το μέλλον του εδώ: “Είναι αλήθεια πως είμαι πολύ ικανοποιημένος, με τη δουλειά, με τα αποτελέσματα και με την ομάδα. Οι αρμόδιοι είναι και αυτοί ικανοποιημένοι και έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και όταν όλοι είναι ικανοποιημένοι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε”. 

Για το που έπρεπε να γίνει η υπέρβαση: ”Θα μπορούσαμε να πούμε πως απ’ τη στιγμή που πήραμε το πρωτάθλημα σίγουρα αυτό που θα θέλαμε είναι κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Το προσπαθήσαμε και στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για την Ευρώπη”.

“Πάντα σκεφτόμαστε τι θα ήταν καλό για εμάς αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή. Πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είναι τελείως διαφορετικό να κερδίζεις χρόνο στην προετοιμασία”.

Για τους οπαδούς και τα όσα λέγονται για τον Ολυμπιακό και τους άλλους τεχνικούς που τον θεωρούν φαβορί: “Πιστεύω πως η βαθμολογία δεν λέει ποτέ ψέμματα. Όταν κερδίζεις το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, όταν νικάς συνέχεια δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους αλλά με ενδιαφέρει πιο πολύ η γνώμη των δικών μας φιλάθλων και των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Εγώ σκέφτομαι το πως θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου”. 

“Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συμβαίνει το ίδιο στην Πορτογαλία, υπάρχει μίσος ανάμεσα στους φιλάθλους αλλά αυτό δεν μεταφέρεται μέσα στο γήπεδο, δεν υπάρχουν κρούσματα βίας και δεν γίνονται αγώνες σε γήπεδα χωρίς φιλάθλους. Αυτό είναι άσχημο για το ποδόσφαιρο”.

Για το αν η ημερομηνία έναρξης των προκριματικών επηρεάσει τον προγραμματισμό για τις μεταγραφές: “Θα επηρεαστούν οι μεταγραφές, όμως θα πρέπει να δούμε και ποιοι παίκτες θα μείνουν μέχρι εκείνη την ώρα. Είναι σημαντικό το να ξέρω ποια ημερομηνία είναι αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί και η οικονομική δυνατότητα του συλλόγου”.

Για τους δανεικούς παίκτες: “Γίνονται συζητήσεις που δεν είναι ακόμα καθοριστικές. Για όλη αυτή τη λίστα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα, η περίπτωση του Μανιάτη είναι διαφορετική απ’ τις υπόλοιπες, είναι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας και σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Όλοι αυτοί είναι φέτος πρωταθλητές, άλλος φαίνεται περισσότερο, άλλος λιγότερο αλλά όλοι έχουν βοηθήσει”.

“Είναι δύσκολο το να κόβεις παίκτες, μπορούσα στην Ευρώπη να δηλώσω μόνο 21 και διάλεξα τους πιο έτοιμους. Έγιναν και ατυχείς επιλογές για παράδειγμα η επιλογή του Μανιάτη που δεν ήταν έτοιμος ή ο Μπουχαλάκης που τραυματίστηκε και έμεινε καιρό εκτός”. 

Για το που θα ήθελε να ενισχυθεί η ομάδα και αν έχει ξεχωρίσει παίκτες απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα: ”Δεν θα πω ονόματα για παίκτες απ’ την Ελλάδα, θέλω παίκτες ποιοτικούς και διαθέσιμους να μας βοηθήσουν. Είναι σημαντικό για τον κόσμο να έχουμε διάσημους παίκτες και για την ομάδα να έχει Έλληνες αλλά η ομάδα είναι σημαντικό να έχει ποιότητα και να θέλουν και εκείνοι να έρθουν για να βοηθήσουν την ομάδα”. 

Για το αν έχει ξεχωρίσει παίκτες απ’ τις ακαδημίες: ”Είμαστε πολύ προσεκτικοί, παρακολουθούμε τα παιδιά και αρκετά έχουν πάρει ευκαιρίες και έχουν ταξιδέψει μαζί μας. Είναι και αυτοί πολύ προσεκτικοί, κάποιοι θα έρθουν στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και μετά θα είναι στο χέρι τους να αποδείξουν το αν μπορούν να σταθούν. Πιστεύω πως τρία άτομα θα είναι στην πρώτη ομάδα”. 

Για το αν μπορεί να είναι ο Φορτούνης ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού: ”Ο Φορτούνης φέτος ήταν ένα στοίχιμα και απέδειξε πως έχει τις ικανότητες για να σταθεί σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Κάθε φορά που μιλάμε του λέω πως όλα εξαρτώνται απ’ τον ίδιο, υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και έχει όλα τα προσόντα να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας μας, φέτος έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, είδε πόσο απαιτητικό είναι το επίπεδο και από εκείνο θα εξαρτηθεί η πορεία του”. 

Για το αν περνάει καλά στην Ελλάδα και τον Πειραιά: ”Μου αρέσει πολύ η ζωή. Ο προπονητής όμως δεν έχει ελεύθερο χρόνο αλλά όσα έχω δει μου αρέσουν πολύ. Πήγα στην Ακρόπολη και είναι πολύ σημαντικό μνημείο”. 

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την υπέρβαση: ”Φυσικά και μπορεί και γι’ αυτό δουλεύουμε, προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμα την υπέρβασή του. Στους οκτώ μήνες που είμαι εδώ το πρώτο πράγμα που ήθελα να περάσω είναι να παίζουμε ποιοτικά και με πίεση, αποτελεσματικοί στην επίθεση και δυνατοί στην άμυνα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν και θα δούμε που υστερούμε. Θέλουμε μια ομάδα που να έχει την κατοχή, να κερδίζει την μπάλα όταν τη χάνει”.

Οι σκέψεις του για τους πρόσφυγες: “Ένα από τα πράγματα πολύ σημαντικά στο σύλλογο είναι η υπερηφάνια του. Ένας μεγάλος σύλλογος δεν κοιτάει μόνο τις νίκες, ο πρόεδρος έχει πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες και χαίρομαι που είμαι σε ένα σύλλογο που δεν σκέφτεται μόνο τα αγωνιστικά”. 

“Όποιος προσπαθεί να αντιγράψει τον Μουρίνιο σίγουρα θα αποτύχει, εγώ συνεχίζω τη σκληρή δουλειά, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι, στην Πορτογαλία υπάρχει μόνος ένας special, ο Μουρίνιο. Εγώ θέλω μόνο να συνεχίσω να βελτιώνομαι”. 

Live Blog Ο Μάρκο Σίλβα στην “Ώρα των Πρωταθλητών”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.