Crash Team Racing Nitro-Fueled Review

TNT, I' m dynamite.Αν και η Activision Blizzard απογοήτευσε πολλούς με την αποκάλυψη του Diablo...

TNT, I’ m dynamite.

Αν και η Activision Blizzard απογοήτευσε πολλούς με την αποκάλυψη του Diablo Immortal στο προηγούμενο Blizzcon δε μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ταλέντο της εν λόγω εταιρείας στο να πουλά νοσταλγία. Από τα original games της Blizzard, ως και τα remakes ο κανόνας παραμένει ίδιος, το κοινό έχει πάντα μεγάλο δέσιμο με το παιχνίδι. Και πως θα μπορούσαμε να μην έχουμε δέσιμο με τον Crash και το Crash Team Racing, ένα από τα κλασικά games του PlayStation που συνδυάζει τους αγώνες ταχύτητας με όμορφα σκηνικά και πολλούς από τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα κύρια παιχνίδια της σειράς! Το Crash Team Racing Nitro-Fueled λοιπόν είναι remake του κλασικού και αγαπημένου kart racing παιχνιδιού της Naughty Dog που πλέον είναι διαθέσιμο εκτός του PlayStation 4 και στα Xbox One και Nintendo Switch.

 

Το Crash Team Racing Nitro-Fueled, όπως είναι λογικό σαν remake του αρχικού παιχνιδιού, περιλαμβάνει διάφορους χαρακτήρες και περιοχές που έχουμε δει σε άλλα games της σειράς Crash Bandicoot. Εκτός όμως από τους χαρακτήρες και τα σκηνικά του original παιχνιδιού, στο remake έχουν συμπεριληφθεί και όλοι οι χαρακτήρες, οι περιοχές και τα battle modes του Crash Nitro Kart, κάποιοι χαρακτήρες του Crash Tag Team Racing καθώς και ένα in-game shop, το Pit Stop, απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε νέους χαρακτήρες ή karts χρησιμοποιώντας Wumpa Coins. Σε επόμενα updates θα προστεθούν ακόμα περισσότεροι χαρακτήρες, ανάμεσα τους και τα μωρά Crash και Coco καθώς και ο Spyro the Dragon.

Ο στόχος σας στο παιχνίδι είναι η επικράτηση ενάντια στους άλλους παίκτες και η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε έναν αγώνα kart. Βέβαια αν και ο σκοπός παραμένει ίδιος υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να παίξετε είτε επιλέξετε την οδό του single-player είτε εκείνη του multiplayer. Το πρώτο game mode που προσφέρεται είναι το Adventure, όπου ο μοχθηρός Nitrous Oxide σας προκαλεί σε αγώνες ταχύτητας από τους οποίους εξαρτάται η επιβίωσή σας αλλά και το μέλλον του πλανήτη. Εκεί θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε 5 διαφορετικές περιοχές, εμπνευσμένες από πίστες των παιχνιδιών Crash Bandicoot, θα πρέπει να αποφύγετε εμπόδια και να νικήσετε ανταγωνιστικά bosses ώστε να βγείτε νικητές σε κάθε μία από τις πίστες που προσφέρονται και να φτάσετε στο τελικό boss, τον ίδιο τον Nitrous Oxide. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Adventure μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Classic gameplay, που είναι όμοιο με εκείνο του αρχικού παιχνιδιού και Nitro Fueled, το οποίο επιτρέπει την αλλαγή οχήματος και οδηγού κατά τη διάρκεια του Adventure και τρία επίπεδα δυσκολίας.

Εκτός από τις κύριες πίστες του Adventure mode που απαιτούνται για τη συνάντηση με τον Nitrous Oxide και την ολοκλήρωση του σεναρίου, σε κάθε κόσμο θα βρείτε και τα crystal challenges, όπου σκοπός είναι η συλλογή κρυστάλλων σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, ενώ έχετε τη δυνατότητα να ξαναπαίξετε όλες τις πίστες με τη μορφή challenges. Τα δύο εναλλακτικά challenges που προσφέρονται στις απλές πίστες είναι το relic challenge, όπου καλείστε να βρείτε ένα συγκεκριμένο relic και να τερματίσετε την πίστα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και το CTR challenge, όπου σκοπός είναι να συλλέξετε τρία γράμματα, τα C, T και R και να τερματίσετε πρώτοι για να ανταμειφθείτε με το CTR token. Συλλέγοντας όλα τα αντικείμενα που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω των challenges αποκτάτε πρόσβαση σε νέες πίστες αλλά και στο 100% completion του Adventure.

Το πιο ενδιαφέρον για εμένα mode είναι το Local Arcade το οποίο περιλαμβάνει πολλές εναλλακτικές επιλογές για single player ή multiplayer παιχνίδι. Εκτός από τους παραδοσιακούς αγώνες σε μία ή περισσότερες πίστες στο Local Arcade θα βρείτε διάφορα challenges και battles που μπορείτε να δοκιμάσετε είτε με AI συμμάχους ή αντιπάλους είτε με φίλους. Φυσικά καλύτερα είναι τα battles και ο ανταγωνισμός αφού οι τρελές προκλήσεις και τα αντικείμενα πάντα προκαλούν και πιο αστείες καταστάσεις στις παρέες. Σε αντίθεση με το αρχικό Crash Team Racing, τώρα που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και η πρόσβαση στο internet είναι προσιτή σε όλους προσφέρεται και η δυνατότητα online multiplayer με την προϋπόθεση ότι είστε συνδρομητής του PlayStation Plus. Σε όλα τα game modes για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη ή να εκνευρίσετε τους άλλους μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντικείμενα που βρίσκετε σε διάφορα κουτιά κατά τη διάρκεια των αγώνων σας, όπως TNT ή Nitro crates, πυραύλους και άλλα.

Εφόσον μιλάμε για remake δε θα μπορούσαμε να μη δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στον χειρισμό και το οπτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο χειρισμός λοιπόν είναι πολύ άνετος, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για τον πιο responsive χειρισμό σε παιχνίδι της κατηγορίας. Την επιστροφή της κάνει και η μπάρα του Boost, για την οποία μπορείτε να επιλέξετε κλασική ή ανανεωμένη εμφάνιση. Τα γραφικά του Crash Team Racing Nitro-Fueled είναι εξαιρετικά. Στο σχεδιασμό των χαρακτήρων και των οχημάτων έχει δοθεί έμφαση στη λεπτομέρεια ενώ και η εμφάνιση των περιοχών είναι πλέον πιο ενδιαφέρουσα, με περισσότερες λεπτομέρειες, ζωντανά χρώματα και σκιές. Η μουσική του παιχνιδιού είναι γνώριμη, αφού περιλαμβάνονται τα original κομμάτια της σειράς και βέβαια τα κατάλληλα ηχητικά εφέ στις συγκρούσεις ή κατά τη χρήση αντικειμένων.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.