Ο έλεγχος των παικτών της ΑΕΚ

Δεκαεπτά παίκτες χρησιμοποίησε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο πιο απαιτητικό φιλικό της προετοιμασίας της ΑΕΚ κόντρα στην Μπασακσεχίρ.

Δεκαεπτά παίκτες χρησιμοποίησε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο πιο απαιτητικό φιλικό της προετοιμασίας της ΑΕΚ κόντρα στην Μπασακσεχίρ. 

Έξι παίκτες ήρθαν από τον πάγκο, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να κάνει το ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”. Το Novasports.gr ακτινογραφεί τους “κιτρινόμαυρους” που έπαιξαν εναντίον της τουρκικής ομάδας.

Οι Βασικοί

Μπάρκας: Αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και ίσως ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της ΑΕΚ. Με σωτήριες επεμβάσεις έδωσε σε αρκετές περιπτώσεις την λύση στην αμυντική γραμμή της Ένωσης κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Ήταν θετικά και με τη μπάλα στα πόδια, μοιράζοντας ή ξεκινώντας σωστά τις περισσότερες φορές τις επιθέσεις. 

Παουλίνιο: Αρκετά δραστήριος και πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Έδινε πλάτος στην επίθεση της ΑΕΚ και βοήθησε σημαντικά και στην επίθεση. Δεν του βγήκαν οι συνεργασίες με τον Βέρντε, με τον οποίο χρειάζεται χρόνο ακόμα για να καταλάβει το παιχνίδι του και ο Ιταλός το δικό του. 

Βράνιες: Είχε δυναμική στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Καθάρισε σχεδόν όλες τις φάσεις και περιόρισε τους κινδύνους για την εστία του Μπάρκα. Ένας λανθασμένος υπολογισμός που έφερε τον Ρομπίνιο σε θέση βολής το μοναδικό μελανό σημείο του. Γενικότερα έδειξε ότι σε ταχύτητα και δύναμη είναι ανίκητος. Στη μεταφορά της μπάλας χρειάζεται βελτίωση. 

Τσιγκρίνσκι: Σταθερός και αποτελεσματικός. Κρατούσε τη θέση του και έκανε ότι του ζητούσε ο Καρντόσο. Άτυχος γιατί δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το ματς λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε.

Λοπες: Όσο είχε δυνάμεις ήταν θετικός, όμως χρειάζεται ακόμα χρόνο για να επανέλθει στο σημείο που βρισκόταν πριν τον σοβαρό τραυματισμό του. Επίσης, έδειξε ότι δεν έχει την κατάλληλη χημεία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, λόγω του ότι στα περισσότερα φιλικά αγωνίστηκε ο Χουλτ και ο Πορτογάλος είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. 

Σιμάο: Κουρασμένος και χωρίς καθαρό μυαλό. Υπέπεσε σε πολλά και εύκολα λάθη που ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν κόστισαν. Δεν είχε θετική παρουσία όπως στα προηγούμενα φιλικά. Ελάχιστες οι καλές ενέργειες και οι σωστές μεταβιβάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη εστία. 

Σιμόες: Έβγαλε όλο το 90λεπτο. Είχε πολλά τρεξίματα, όμως και αυτός από ένα σημείο και μετά έβγαλε κούραση. Στις μεταβιβάσεις προς τα πίσω και πλάγια ήταν σωστός, έψαξε κάθετο παιχνίδι αλλά δεν του βγήκε. 

Βέρντε: Έχει πολλή ποιότητα στο παιχνίδι του, ιδιαίτερα στο ένας με έναν και με τη μπάλα στα πόδια. Πρέπει όμως να ενταχθεί στη λειτουργία του συνόλου και στις απαιτήσεις του Καρντόσο. Ο Πορτογάλος αρκετές φορές τον κατηύθυνε μέσα στο ματς ζητώντας του να κάνει πράγματα για το σύνολο της ομάδας. Χρειάζεται χρόνο ακόμα και να αφομοιώσει την Πορτογαλική… νοοτροπία. Η ποιότητά του όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. 

Ζεράλντες: Εάν εξαιρέσουμε κάποιες σποραδικές εκλάμψεις δεν είχε θετική παρουσία. Ήταν ίσως η χειρότερη εμφάνισή του σε όλα τα φιλικά. Με πολλές λανθασμένες υποδοχές της μπάλας, όπως και μεταβιβάσεις. Έδειξε να είναι κουρασμένος και αυτό είχε αντίκτυπο στο παιχνίδι της ΑΕΚ. 

Μάνταλος: Μία ακόμα θετική εμφάνιση για τον αρχηγό της Ένωσης. Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του και ήταν επικίνδυνος για την άμυνα των Τούρκων. Όταν κουράστηκε… χάθηκε και δεν απείλησε, ούτε και βοήθησε. 

Κλωναρίδης: Ορεξάτος, δραστήριος, μέσα στις φάσεις, αλλά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του. Ειδικά μετά το χαμένο τετ-α-τετ χάθηκε για ένα μεγάλο σημείο του πρώτου μέρους για να επανέλθει στο φινάλε του με την κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ της Μπασακσεχίρ. Θετική η παρουσία του. Τακτικά έκανε ότι του ζήτησε ο προπονητής του. Εάν σκόραρε θα ήταν και ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ.

Οι αλλαγές:
Σβάρνας: Κλήθηκε να περάσει στο ματς εσπευσμένα και χωρίς ζέσταμα λόγω του τραυματισμού του Τσιγκρίνσκι. Βοήθησε σημαντικά ανασταλτικά και με τις επεμβάσεις του αναχαίτισε αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις της Μπασακσεχίρ. Αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. 

Χουλτ: Μπήκε στο 65′ του αγώνα. Σταθερός και αξιόπιστος ο Σουηδός αμυντικός. Με φόρα και καλή κατάσταση από την μόνιμη παρουσία του στο αρχικό σχήμα στα προηγούμενα φιλικά είχε καλές συνεργασίες με τους επιθετικούς της ΑΕΚ και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος επιθετικά απ’ ότι ο Λόπες. 

Γαλανόπουλος: Πέρασε στο ματς στο 79ο λεπτό. Δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα στο σημείο που μπήκε όμως η παρουσία του ήταν θετική. 

Αλμπάνης: Αντικατέστησε τον Κλωναρίδη και έπαιξε αριστερά στην επίθεση της ΑΕΚ. Είχε κάποιες καλές συνεργασίες με τον Χουλτ. Γενικότερα προσπάθησε να δώσει ρυθμό στην επίθεση της ΑΕΚ, χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά. 

Λιβάια: Ο… αγαπημένος μου παίκτης. Όταν έχει κέφια ο Λιβάια δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί κανείς. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Μπήκε και έδωσε ρυθμό στην επίθεση. Όλες οι μεταβιβάσεις του, κοντινές και μακρινές, ήταν ολόσωστες. Προσπάθησε να δώσει ώθηση επιθετικά στην ΑΕΚ και σε κάποιες περιπτώσεις το κατάφερε. Με δεδομένο τον συναγωνισμό που υπάρχει στην επίθεση η Ένωση μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την απόδοση του Κροάτη επιθετικού. 

Ολιβέιρα: Ένας ακόμα ποιοτικός παίκτης που όμως χρειάζεται χρόνο. Πέρασε στο 64ο λεπτό δείχνοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να παρουσιάσει τις επιθετικές αρετές που οδήγησαν την ΑΕΚ στο να τον αποκτήσει. Για την ώρα είναι και αυτός, όπως και ο Βέρντε σε φάση να κατανοήσει αυτά που ζητάει ο Καρντόσο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.