Κυρίαρχος και στους αριθμούς

Η αυλαία έπεσε... Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με νίκη επί του Ατρόμητου που ήταν η 23η στην τρέχουσα περίοδο, φθάνοντας έτσι τους 73 βαθμούς.

Η αυλαία έπεσε… Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με νίκη επί του Ατρόμητου που ήταν η 23η στην τρέχουσα περίοδο, φθάνοντας έτσι τους 73 βαθμούς. Με τα γκολ του Μαρκάνο και του Φετφατζίδη η επιθετική συγκομιδή του είναι 70 γκολ, δηλαδή πετύχαινε 2,3 γκολ ανά παιχνίδι έχοντας παθητικό 17 γκολ, δηλαδή μόλις 0,56 γκολ ανά μας.

Δίχως άλλο, οι αριθμοί είναι άκρως κολακευτικοί για το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς σε όλες τις παρακάτω κατηγορίες ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα με 70 και 17 γκολ αντίστοιχα. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες: 444. Τα περισσότερα γκολ ανά τελικές προσπάθειες: 1 ανά 6,63, Τι περισσότερες ασίστ: 44, ενώ οι Αμπντούν και Ιμπαγάσα έχουν δώσει από 7, δηλαδή τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στη Σούπερ Λίγκα. Επιπλέον, έκαναν τα περισσότερα γεμίσματα, 327 στα 1.000, ενώ διατηρώντας ανέπαφη την εστία του για επτά ματς, έχει το μεγαλύτερο σερί.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις ένα γκολ στα οκτώ εκτός έδρας ματς που έδωσε στον δεύτερο γύρο. Ήταν στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στις 22 Ιανουαρίου στα Πηγάδια. Κάτι που γίνεται μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» στην Α’ Εθνική. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει και πριν από 12 χρόνια.
Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο αγώνας του Περιστερίου ήταν ο 90ος στη Σούπερ Λίγκα και η νίκη επί του Ατρόμητου η 69η. Ένας απολογισμός πολύ κολακευτικός για τον Ισπανό τεχνικό.
         
Την ίδια, στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση απ’ την παρουσία τόσο του Λιούμπομιρ Φέισα, όσο και του Γιάννη Φετφατζίδη στο παιχνίδι του Περιστερίου. Μάλιστα, το εκπληκτικό γκολ του νεαρού μεσοεπιθετικού θύμισε σε πολλούς «Πειραιώτες» την αξέχαστη εκτέλεση του Ζιοβάνι στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Γαλατασαράι, πριν από εννέα χρόνια.
         
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη Δευτέρα ρεπό και την Τρίτη θ’ αρχίσουν την προετοιμασία τους για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Στον αέρα είναι η συμμετοχή του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος αν και κάνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενδεχομένως να μην προλάβει να είναι σε θέση να παίξει το Σάββατο. Έτσι, ο Ζαν Μακούν αναμένεται ν’ αναλάβει τον επιτελικό ρόλο στον τελικό.


Στις 10 το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστεί η διάθεση των εισιτηρίων του τελικού απ’ τα εκδοτήρια της θύρας 25 του γηπέδου Καραϊσκάκη. Κοστίζουν 25, 30 και 50 ευρώ. Το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ομόλογός του, τού Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του κυπέλλου.

Μετά την ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων» θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο θέμα του νέου προπονητή, με την περίπτωση του Ουνάι Έμερι να δυσκολεύει, καθώς ο Ισπανός τεχνικός της Βαλένθια φαίνεται πως περιμένει πρόταση από αγγλική ομάδα.

Παράλληλα θα σημειωθούν εξελίξεις και στο θέμα των οκτώ συμβολαίων που λήγουν (Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Μακούν Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Κάζιμ-Ρίτσαρντς). Θεωρείται δεδομένο πως ο Όλοφ Μέλμπεργκ θα είναι ο πρώτος που θ’ ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Οι Κέβιν Μιραλάς, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Τζαμέλ Αμπντούν, Τάσος Παπάζογλου, Γιάννης Φετφατζίδης και Δημήτρης Διαμαντάκος θα περάσουν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (14.30) την πύλη του Ναύσταθμου Σαλαμίνας για να επισκεφθούν όσους κάνουν τη θητεία τους εκεί.

Για δεύτερη χρονιά, ο Ολυμπιακός θα διοργανώσει τη συνάντηση των ακαδημιών ποδοσφαίρου του απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η συνάντησή τους θα γίνει, όπως και πέρυσι, στο Σοφικό Κορινθίας απ’ τις 15 έως τις 18 Ιουνίου. Οι Σχολές θα αντιπροσωπευθούν με αγωνιστικά τμήματα που θα διαγωνισθούν σε τουρνουά ανά ηλικιακό τμήμα. Εκτός όμως από τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, οι νεαροί αθλητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ οι γονείς των παιδιών θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα τριήμερο ξεκούρασης σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.