Η αλάνθαστη Κηφισιά “τιμώρησε” τον Φοίνικα

Με αλάνθαστη υποδοχή και με τον φιλοξενούμενη ομάδα να μοιραζει δώρα η Κηφισιά έστησε πάρτι πρόκρισης στους "8" του κυπέλλου επικρατώντας 3-0 σετ (25-20, 27-25, 26-24) του ντεφορμε Φοινικα.

Λάθη εσείς; Πρόκριση εμείς… Με αλάνθαστη υποδοχή και με τον φιλοξενούμενη ομάδα να μοιραζει δώρα η Κηφισιά έστησε πάρτι πρόκρισης στους “8” του κυπέλλου επικρατώντας 3-0 σετ (25-20, 27-25, 26-24) του ντεφορμε Φοινικα.

Η ομαδα των βορείων προαστίων θα μπει το πρωι (11:00) θα μπει κι αυτη στην κληρωτίδα (μαζί με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό, Εθνικό, Ηρακλή, Λαμία) στην κληρωση των προημιτελικών. Σημείο αναφοράς του αγωνα η επιμονή του κοουτς του Φοινικα Ντούσκο Νίκολιτς τοσο στον Αμερικανό ακραίο Κάλντγουελ οσο και στον κεντρικό απο τις Μπαχαμες, Φέργκιουσον. Ο πρώτος ήταν εκτός ματς στην υποδοχή για δυο σετ αλλα βγήκε στο τρίτο με τον Παπαδόπουλο να ηρεμεί την πίσω ζώνη. Ο δευτερος δεν βοηθούσε στο μπλοκ με τον φορμαρισμενο Ανδρεαδη να μένει εκτός. Η Κηφισιά είχε υποδοχή για Όσκαρ με τον Νικολακη να μοιράζει τέλεια τη μπάλα. 

Στο πρώτο σετ και μέχρι τον 20ο πόντο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων, κι όταν αυτό συνέβαινε υπήρχε άμεση απάντηση.
Το 4-6 του Φοίνικα έγινε 10-8 για τον ΑΟΠ Κηφισιάς, που βρέθηκε ξανά πίσω με 12-14 για να ανακτήσει όμως το προβάδισμα με 16-14 και να φτάσουμε στο 19-19. Σε εκείνο το σημείο τα σερβίς του Ρουμελιωτάκη στον Κάλντγουελ έφεραν τρεις κακές υποδοχές από τον Αμερικάνο (που βρέθηκε στον πάγκο) με την Κηφισιά να φτάνει στο 22-19 και να κατακτά το σετ.

Το β’ σετ είχε το ίδιο σενάριο, αφού ο Φοίνικας προηγήθηκε με 0-2 για να ισοφαρίσει ο ΑΟΠΚ σε 2-2 και μέχρι το 17-17 να υπάρχει συνεχόμενη εναλλαγή στο σκορ.
Εκεί οι γηπεδούχοι με άουτ του Φέργκιουσον η Κηφισιά έκανε το 19-17, αλλά ο Ντόκιτς έφερε ξανά την ισορροπία (19-19) κι εκεί άρχισε πάλι το θρίλερ.

Ο Φοίνικας προηγήθηκε 20-21 (υπέρβαση Νικολάκη), η Κηφισιά απάντησε και με μπλοκ του Ρουμελιωτάκη στον Λάππα έκανε το 22-21, αλλά λάθος του Χριστοφιδέλη (επίθεση στο φιλέ) διαμόρφωσε το 22-23 για να έχουμε σετ μπολ για τους γηπεδούχους με κακή υποδοχή του Κάλντγουελ (24-23). Ο Φοίνικας δύο φορές έσπασε το σετ μπολ της Κηφισιάς, όμως το 26-25 ο Χριστοφιδέλης με απλό πέρασμα μπέρδεψε Λάππα, Φέργκιουσον που δεν έβγαλαν την άμυνα για να γίνει έτσι το 2-0.

Στο τρίτο σετ η διαφορά ήταν ότι η Κηφισιά πήρε από την αρχή το προβάδισμα με τον Φοίνικα να παρακολουθεί από κοντά (4-3, 8-6) και να ισοφαρίζει 15-15 με μπλοκ του Λάππα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν πάλι στο +2 (18-16) με άσο του Γιοβάνοβιτς.

Η Κηφισιά έχασε την ευκαιρία να φτάσει στο +3 όταν στο 22-20 ο Γιοβάνοβιτς σπατάλησε την κόντρα επίθεση, με τον Ντόκιτς να φέρνει ξανά το παιχνίδι στα ίσια και τον Ηλία Λάππα με προσωπικό πόντο (έσπασε την επίθεση του Γιοβάνοβιτς και πήρε την κόντρα) να διαμορφώνει το 22-23, ενώ έφερε και το πρώτο σετ μπολ για τους Συριανούς (23-24).

Ο Γιοβάνοβιτς όμως ‘έσπασε’ το πρώτο σετ μπολ (24-24) με δικό του σερβίς οδήγησε τον Λάπππα να υποπέσει σε λάθος (διπλή μπαλιά) και στην επόμενη φάση με άσο τελείωσε τον αγώνα και έδωσε την πρόκριση στον ΑΟΠ Κηφισιάς.

Η γνώμη του πάγκου

Κώστας Αρσενιάδης: «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι ειδικά στο τρίτο σετ. Κι οι δύο ομάδες έχασαν πολλά σερβίς, εμείς σε κάποιο σημείο χωρίς λόγο, κι οι δύο ομάδες θεωρώ ότι ήταν επηρεασμένες από την κούραση, αν και η Σύρος έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκο. Κι οι δύο ομάδες κάνουμε υπερπροσπάθεια απέναντι σε μεγαθήρια στο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε μέσα και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Απλά τώρα ανάβει για τα καλά η ‘φωτιά’ και στις δύο διοργανώσεις και το θέμα είναι να αντέξουμε. Έχουμε τρομερά δύσκολα παιχνίδια το επόμενο 20ήμερο με ΠΑΟΚ, Εθνικό, Φοίνικα και έναν προημιτελικό Κυπέλλου και θέλω να πω για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλουν»

Ντούσκο Νίκολιτς: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κηφισιά και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο Κύπελλο. Το ματς ήταν όπως ακριβώς το περίμενα αφού δεν είναι εύκολο να παίξεις εδώ μέσα με την Κηφισιά. Είναι μια ομάδα με εξαιρετική υποδοχή, την οποία δεν μπορείς να χαλάσεις, αλλά τα καταφέραμε αρχικά στο πρώτο σετ μέχρι τον 20ο πόντο. Ήμασταν τόσο κοντά, αλλά αποδείχθηκε ότι ήμασταν τόσο μακριά. Σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα εμείς κάναμε ανόητα λάθη κι αυτή ήταν η διαφορά. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και τύχη, αλλά θα ήθελα να πω ότι η διπλή μπαλιά που σφυρίχτηκε στον Λάππα στο τέλος του τρίτου σετ δεν ήταν σωστή».

Οι συνθέσεις·

ΑΟΠ Κηφισιάς (Αρσενιάδης) Νικολάκης, Γιοβάνοβιτς, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Στεφάνου -λ / Κόντος, Κόβαλτσουκ.

Φοίνικας Σύρου (Νίκολιτς) Χαραλαμπίδης, Φέργκιουσον, Πάρις, Ντόκιτς, Λάππας, Κάλντγουελ, Ζήσης -λ / Ηλίας, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.