Μπροστά “φωτιά”, πίσω ερωτηματικά… (video)

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά καθώς νίκησε 4-2 τον Παναιτωλικό στο άδειο «Απ. Νικολαΐδης» έχοντας πρωταγωνιστές τους Πέτριτς και Αμπέντ που σημείωσαν από δύο τέρματα, σε μία αναμέτρηση με πλούσιο θέαμα και σπουδαίες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά καθώς νίκησε 4-2 τον Παναιτωλικό στο άδειο «Απ. Νικολαΐδης» έχοντας πρωταγωνιστές τους Πέτριτς και Αμπέντ που σημείωσαν από δύο τέρματα, σε μία αναμέτρηση με πλούσιο θέαμα και σπουδαίες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. 

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι παρουσίασε πολλά κενά στην άμυνα αλλά τελικά δεν τα πλήρωσε αφού κατάφερε να σκοράρει τέσσερα γκολ, δύο από τον Πέτριτς και δύο από τον Αμπέντ και έφτασε τους 28 βαθμούς και την τρίτη θέση. 

Απ’ την άλλη, ο Παναιτωλικός μπήκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο προς τιμήν του και όχι να κλειστεί πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο, σκόραρε δις αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι μένοντας στους 16 πόντους και τη 13η θέση. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Στιλ να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Βέμερ και αριστερό ο Νάνο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τελάντερ και Ταυλαρίδης, στο κέντρο οι Αμπέντ, Εσιέν και Πράνιτς, δεξιά ο Καρέλης, αριστερά ο Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Πέτριτς. 

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιάννης Μαντζουράκης με τον Κυριακίδη να τοποθετείται κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Κέβιν, Κούσα, Παπάζογλου και Μύγα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μάκος και Πάουλο, δεξιά ο Κάπελ, αριστερά ο Βιγιαφάνες, στην κορυφή ο Μαρκόφσκι και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Ουάρντα. 

Πανδαισία στη Λεωφόρο!

Οι δύο ομάδες μπήκαν «αφηνιασμένες» στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μισάωρο αφού σημειώθηκαν τέσσερα (!) γκολ. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και αιφνιδίασαν τον Παναθηναϊκό αφού άνοιξαν το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό. Ο Βιγιαφάνες πήρε την μπάλα από τα αριστερά, διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και αφού τρίπλαρε δύο παίκτες του «τριφυλλιού» με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. 

Ωστόσο, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Στραματσόνι συνεργάστηκαν άψογα με τον Κλωναρίδη να γυρνάει απ’ τα αριστερά στον Καρέλη, εκείνος από το ύψος του πέναλτι σχεδόν «έστρωσε» στον Αμπέντ και ο Αλγερινός με δυνατό, μονοκόμματο σουτ σκόραρε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. 

Οι Αγρινιώτες όμως δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση, έμειναν αφοσιωμένοι στο πλάνο τους και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως από τις πτέρυγες. Στο όγδοο λεπτό, ο Πάουλο επεχείρησε το δυνατό σουτ από τα αριστερά, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Στιλ απέκρουσε, η μπάλα προσέκρουσε και στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού και πέρασε εν συνεχεία κόρνερ. 

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή. Ο Κλωναρίδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Πέτριτς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 2-1. 

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν αποφασισμένη όμως να παλέψει για κάτι θετικό από το παιχνίδι και πέντε λεπτά μετά το γκολ του Πέτριτς κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Ο Κάπελ σέντραρε από τα δεξιά και ο Μαρκόφσκι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη λανθασμένη έξοδο του Στιλ, σκοράροντας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι για το 2-2. 

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου οι γηπεδούχοι πίεσαν θέλοντας να φτάσουν σε ένα τρίτο γκολ και να πάρουν το προβάδισμα. Στο 29’ ο Αμπέντ σούταρε από τα δεξιά αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σε κόρνερ ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Πέτριτς να απειλήσει, από το ίδιο σχεδόν σημείο, αυτή τη φορά η μπάλα κόντραρε αλλά και πάλι ο Κυριακίδης του είπε «όχι», αποκρούοντας σε κόρνερ. 

Στο 32ο λεπτό οι «πράσινοι» άγγιξαν για ακόμα μία φορά το τρίτο γκολ. Ο Καρέλης υποδέχτηκε ανενόχλητος την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το αρχικό του κοντρόλ ήταν κακό και το σουτ του πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Έτσι, το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Ανατροπή στο τετράγωνο

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες το έπιασαν από εκεί που το άφησαν στα πρώτα 45 λεπτά με το ρυθμό να είναι πολύ γρήγορος και τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά προκειμένου να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ. 

Η πίεση των «πρασίνων» δεν άργησε να αποφέρει καρπούς καθώς η ομάδα του Στραματσόνι ανέκτησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα στο 51ο λεπτό. Ο Πράνιτς σέντραρε από τα αριστερά και ο Πέτριτς με ένα δυνατό σουτ στην κίνηση σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι για το 3-2. 

Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι προέβησαν σε ένα control παιχνίδι και έριξαν το ρυθμό του αγώνα με τον Αντρέα Στραματσόνι να περνάει τους Καλτσά, Λαγό και Μπεργκ προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή. 

Το 3-2 έμεινε λοιπόν μέχρι τέλους με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη νέα χρονιά. 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63′ Καλτσάς), Καρέλης (83′ Μπεργκ), Πέτριτς (75′ Λαγός)

Παναιτωλικός (Γ. Μαντζουράκης):
Κυριακίδης, Κέβιν (87′ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79′ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.