Καπελ-ωσε τη νίκη (video)

Με το φτωχό 1-0 έκαμψε την αντίσταση της Καλλονής ο Παναιτωλικός και πλησίασε περισσότερο την πρώτη πεντάδα. Πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, ωστόσο μόνο ο Κάπελ κατάφερε να βρει δίχτυα.

Με το φτωχό 1-0 έκαμψε την αντίσταση της Καλλονής ο Παναιτωλικός και πλησίασε περισσότερο την πρώτη πεντάδα. Πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, ωστόσο μόνο ο Κάπελ κατάφερε να βρει δίχτυα.

Οι νικητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, με ωραίους συνδυασμούς και πολλά σουτ. Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή ανέβασε την απόδοση της και θα μπορούσε να είχε “τιμωρήσει” τους Αγριότητες για την αναποτελεσματικότητα τους στην τελική προσπάθεια.

Τελευταία παράσταση του Βιγιαφάνες με τη φανέλα του Παναιτωλικού και οι φίλαθλοι των αποχαιρέτησαν με ζεστό χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της αλλαγής του…  

Τα αρχικά πλάνα

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Μύγας, αριστερό ο Κέβιν, σέντερ μπακ οι Κούσας και Μάκος. Αμυντικά χαφ οι Πάουλο και Ρουσκουσέδα. Στο δεξί άκρο ο Κάπελ, στο αριστερό ο Βιγιαφάνιες, ο Ουάρντα πίσω από τον Μαρκόβσκι.

Η Καραγεωργίου επέλεξε να “κατεβάσει” την ομάδα του με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Δαύκος, δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος, αριστερό ο Γκόλιας, σέντερ μπακ οι Βαλιός και Αναστασιάδης. Αμυντικά χαφ οι Τσαμπούρης και Ελλακόπουλος, δεξί χαφ ο Μίκιτς, αριστερό ο Φαβάλι. Επιθετικοί οι Κάρλσον και Μανούσος.

Γκολ και αστοχία…

Από τα πρώτα λεπτά ο Παναιτωλικός έδειξε τις διαθέσεις του για επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και μόλις στο πέμπτο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Μαρκόφσκι να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την πάσα του Βιγιαφάνες. Ο,τι δεν έκανε ο Βούλγαρος, το πέτυχε ο Κάπελ λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 17′ ο Ουάρντα έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, γύρισε από αριστερά και ο Κάπελ με σουτ στην κίνηση από τη γραμμή της περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Δαύκου.

Η Καλλονή δεν άλλαξε το αγωνιστικό της πλάνο. Προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση, μήπως και “πιάσει” απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο η πίεση που δεχόταν στη μεσαία γραμμή δεν της επέτρεπε να βγει μπροστά. Τα πολλά αβίαστα λάθη των φιλοξενούμενων αποτελούσαν εμπόδιο στα σχέδια του Καραγεωργίου, ο οποίος είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του στον τομέα της ανάπτυξης και της κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και την ανάπτυξη από τα πλάγια. Ουάρντα, Βιγιαφάνες και Κάπελ όχι μόνο δημιουργούσαν πολλά ρήγματα στην άμυνα της Καλλονής, αλλά απειλούσαν κιόλας. Αν οι παίκτες του Ματζουράκη ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως να είχαν πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα. Αυτή τη… δυστοκία δεν την “πλήρωσαν” στο 44′ όταν ο Κάρλσον σε πλεονεκτική θέση αντί για μπάλα βρήκε αέρα και έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-1.

Η τελευταία παράσταση του Βιγιαφάνες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή και πολλές ευκαιρίες. Ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στη μάχη τον Γεωργίου σε αυτή του Κάρλσον. Η κίνηση αυτή δεν απέδωσε αμέσως καρπούς, καθώς ο Παναιτωλικός στα πρώτα λεπτά ήταν καταιγιστικός και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Μαρκόφσκι ήταν ο πρωταγωνιστής στις περισσότερες φάσης, αλλά νικήθηκε από τον εντυπωσιακό Δαύκο. Ο τελευταίος όποτε χρειαζόταν ήταν εκεί για να κρατήσει τη διαφορά στα ελάχιστα επιτρεπτά επίπεδα.

Οσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανεβάζαν την απόδοση τους και τις γραμμές του. Τα λάθη είχαν μειωθεί σε αντίθεση με τις επισκέψεις τους στην περιοχή του Κυριακίδη, ο οποίος δύο φορές πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Αν και είχαμε πολλές τελικές προσπάθειες, καμία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Λίγα λεπτά πιο πριν και συγκεκριμένα στο 81′ όλο το γήπεδο σηκώθηκε για να αποθεώσει τον Βιγιαφάνες. Ο Αργεντίνος πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναιτωλικού, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.