Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Αρχαία Ολυμπία

Οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές της Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, καθώς και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων.

Πάντως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο και για την πρόληψη τυχόν νέων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται ότι θα πλήξει από τις βραδινές ώρες περιοχές της Ηλείας.

Ειδικότερα, έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια δεκάδες Ρομά που διέμεναν σε πρόχειρους καταυλισμούς, κυρίως σε περιοχές κοντά στον Αλφειό ποταμό, αλλά και γύρω από τον Πύργο, όπως επίσης και ένοικοι των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται κοντά στον δρόμο που συνδέει τον Πύργο με το Κατάκολο.
Επίσης, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι μοναχές από την μονή Παναγίας Κρεμαστών, λόγω των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί. Ακόμη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Στην Ηλεία βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 33 οχήματα και δεκάδες άνδρες, ενώ έκτακτα μέτρα έχει λάβει και η Αστυνομία για την αποτροπή έκνομων ενεργειών.
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε στο διοικητήριο στον Πύργο, αποφασίσθηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής όσοι από τους πληγέντες δεν βρουν στέγη σε συγγενικά σπίτια.
Όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από Δευτέρα, αφού εκτός από σπίτια και καταστήματα έχουν πληγεί αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις.
Μια 80χρονη έχασε τη ζωή της

Από τις πλημμύρες μία 80χρονη γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη μέσα στο σπίτι της στο Λιθάρι Ηλείας.
Ένας ηλικιωμένος άνδρας διασώθηκε με σούπερ πούμα, όπως και δεκαπέντε άτομα και δυο οικογένειες σε περιοχή κοντά στους ποταμούς Ενιπέα και Αλφειό.
Λόγω των βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ πλημμύρισε και το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πύργου.

Πηγή: news247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.