Πήγε τελικό, βλέπει νταμπλ

Την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Ολυμπιακός μετά τη ισοπαλία στον δεύτερο ημιτελικό με τον ΟΦΗ.

Την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Ολυμπιακός μετά τη ισοπαλία στον δεύτερο ημιτελικό με τον ΟΦΗ.
Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ με τους Κρητικούς και θα διεκδικήσουν το 15ο νταμπλ της ιστορίας τους με αντίπαλο τον Ατρόμητο.


Ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ελλάδας, κατέβηκε στην Κρήτη με στόχο να σφραγίσει το εισιτήριο και για τον τελικό του κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι με το υπέρ του 1-0 του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη είχαν το προβάδισμα και ήθελαν στο Ηράκλειο να βάλουν τις βάσεις για την κατάκτηση του νταμπλ, κάτι που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος στο Λιμάνι.


Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά θέλοντας από την αρχή να επιβάλουν το ρυθμό τους και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ που θα τελείωνε οριστικά τις ελπίδες του ΟΦΗ.
Στο 3ο λεπτό με την βοήθεια του αέρα που φυσούσε στο Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να σκοράρει. Ο Τοροσίδης έκανε ένα γέμισμα από τη δεξιά πλευρά, ο Σαχσανίδης βγήκε έπιασε αρχικά την μπάλα, η οποία του έφυγε από τα χέρια και την πρόλαβε ακριβώς στη γραμμή του τέρματος του.

 Με τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε να πρεσάρουν ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα περνώντας δύσκολες στιγμές στα πρώτα 20 λεπτά του ματς.
 Στο 18ο λεπτό μάλιστα ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με το Μαρκάνο να πιάνει τη δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να αναγκάζει το Σαχσανίδη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να ισορροπήσει μετά το 25′ και με πίεση στη μεσαία γραμμή έκλεψε αρκετές μπάλες και επιχείρησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να γίνει απειλητικός για την εστία του Κάρολ.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διασπάσει την καλά οργανωμένη διπλή ζώνη άμυνας των Κρητικών όμως σε δυο περιπτώσεις με το γύρισμα του Αμπντούν και το διώξιμο του Βερόν προ του Μιραλάς στο 31′ καθώς  και το απ ευθείας φάουλ του Ιμπαγάσα στο 35′ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι των ερυθρολεύκων .


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να πιέζει χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός για τον Ολυμπιακό.
Όσο περνούσε η ώρα οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να παγώσουν το ρυθμό κρατώντας τη μπάλα και κυκλοφορώντας την στη μεσαία γραμμή, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στον ΟΦΗ και προσπαθώντας να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 55′ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Τοροσίδη που πέρασε δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

Στο 65′ ο Βαλβέρδε έχασε τον Ιμπαγάσα που τραυματίστηκε και αποχώρησε, την ώρα που ο Νίκος Αναστόπουλος έριχνε στο ματς όλα τα επιθετικά όπλα που ειχε στη διάθεση του.
Ένα από αυτά ήταν και ο Ζορμπάς ο οποίος έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία των Κρητικών στο 78ο λεπτό όταν με ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή ξεμαρκαρίστηκε σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κάρολ.


Οι τελευταίες προσπάθειες του ΟΦΗ να πετύχει ένα γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση δεν στέφθηκαν με επιτυχία με το Μιραλάς μάλιστα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ώστε να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.
 
Οι Πειραιώτες και με το 0-0 πάντως σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό και κόντρα στον Ατρόμητο θα διεκδικήσουν το 15ο νταμπλ στην ιστορία τους.


Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιάς)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Τσολάκης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Μάντζιος, Καλαιτζιτς, Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μιραλάς 





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.