Ισοπαλία σε γκολ και κόκκινες (vid)

Παναιτωλικός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Αγρίνιο, με δύο κόκκινες, πέναλτι και την αποβολή του Γιώργου Δώνη.

Παναιτωλικός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Αγρίνιο, με δύο κόκκινες, πέναλτι και την αποβολή του Γιώργου Δώνη. Σε ένα ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα, οι γηπεδούχοι που μπήκαν φουριόζοι έμειναν χωρίς νίκη στο 2012, ενώ η ομάδα του Περιστερίου, που σπατάλησε ουσιαστικά το πρώτο 45λεπτο, απέφυγε την ήττα χάρη στην κατακόρυφη αγωνιστική της βελτίωση στην επανάληψη.
 
Ο Ετζενγκουέλε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για πέναλτι στον Μήτρογλου, ο οποίος πήρε με τη σειρά του την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 92′ για εκτός φάσης χτύπημα στον Άντι, το οποίο δεν έγινε ποτέ. Μαζί του ο διαιτητής Τριτσώνης απέβαλε και τον Γιώργο Δώνη.
 
Τα πλάνα των δύο τεχνικών
 
Με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για την κατάκτηση των τριών βαθμών, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή 11άδα και σύστημα 4-2-3-1. Ο Τσενάμο ήταν στην εστία, οι Ρότσα, Ετζενγκουέλε, Ντολεζάι και Άντι από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, ενώ οι Μητρόπουλος, Μουμίν ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι. Τον ρόλο του οργανωτή είχε ο Θεοδωρίδης, με τους Καμαρά, Ονουάτσι στις δύο πτέρυγες και τον Χαριστέα στην κορυφή της επίθεσης.
 
Ο Γιώργος Δώνης αντίθετα, έκανε την έκπληξη, καθώς «έστησε» την ομάδα του με 4-4-2, μόλις για δεύτερη φορά στη σεζόν από το ξεκίνημα ενός παιχνιδιού. Ο Ιτάνζ παρέμεινε, φυσικά, στα γκολπόστ, με ίδια συγκριτικά με το προηγούμενο ματς και την τετράδα της άμυνας. Νάστος (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά) τα δύο μπακ, Φυτανίδης, Τόμας τα στόπερ. Μπροστά τους ήταν οι Δημούτσος και Σφακιανάκης, με τους Έπσταϊν, Καραγκούνη στα άκρα και τον Μήτρογλου με τον Καραμάνο επιθετικό δίδυμο.
 
Έβγαζε φωτιές ο Καμαρά
 
Οι Αγρινιώτες μπήκαν με ξεκάθαρη επιθετική διάθεση στο ματς, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μην πατούν γερά στα πόδια τους στα πρώτα λεπτά και το γρήγορο γκολ που έψαχνε ο Παναιτωλικός, όντως, δεν άργησε. Ο Καμαρά με δεξί σουτ έξω απ’ την περιοχή στο 9′ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ιτάνζ και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, σκοράροντας εναντίον της πρώην ομάδας του.
 
Ο Σενεγαλέζος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός στο πρώτο 20λεπτο και με άξιο συμπαραστάτη τον Ονουάτσι έκαναν. σχεδόν ότι ήθελαν την άμυνα του Ατρόμητου. Μέχρι το 20′ ο Καμαρά είχε ακόμη τρία τουλάχιστον αξιόλογα σουτ, με την ομάδα του Τεννέ να δείχνει αποφασισμένη και ικανή να διπλασιάσει τα τέρματά της.
 
Ισορρόπησε το παιχνίδι
 
Στα μέσα του ημιχρόνου ο ενθουσιασμός του Παναιτωλικού κώπασε και οι Περιστεριώτες κατάφεραν αρχικά να αλλάξουν την μπάλα και στη συνέχεια να γίνουν απειλητικοί. Ένα απευθείας φάουλ του Φυτανίδη στο 23′, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, μια χαμένη ευκαιρία του Καραγκούνη στο 26′ και ένα δυνατό σουτ του Έπσταϊν που βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσενάμο ήταν οι καλύτερες στιγμές για την ομάδα του Δώνη στα πρώτα 45′.
 
Στο 37′, πάντως, ο Παναιτωλικός είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Γιαννούλης πρόλαβε σωτήρια τον Χαριστέα, ο οποίος από ετοιμαζόταν να σουτάρει από πλεονεκτική θέση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να διατηρούν δίκαια το προβάδισμα και την εικόνα των «κυανόλευκων» από την άλλη, να προβληματίζει.
 
Άλλη εικόνα στο δεύτερο μέρος
 
Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα, έτσι και σ’ αυτό ο Δώνης αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Καραγκούνη με τον Μπρίτο. Αυτή η αλλαγή είχε σίγουρα μεγάλη συμβολή στη διαφορετική εικόνα που είχε το παιχνίδι με την έναρξη της επανάληψης. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έλεγχε το ματς και ο Παναιτωλικός στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν σε ρόλο αμυνόμενου.
 
Οι Περιστεριώτες πάτησαν. για τα καλά στα  καρέ του Τσενάμο και έψαξαν υπομονετικά και επίμονα το γκολ της ισοφάρισης. Ο Καραμάνος δεν μπόρεσε να ανοίξει λογαριασμό στη Σούπερ Λίγκα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής και τετ α τετ στο 54′ και το 58′ αντίστοιχα.
 
Όλα για όλα
 
Ο νεαρός άσος αντικαταστάθηκε στο 65′ από τον Πίτου Γκαρσία και ευτυχώς δεν αποδείχθηκε. μοιραίος. Στο 74′ ο Δώνης έριξε στη «μάχη» και τον Ηλία Αναστασάκο και ο Ατρόμητος τα έπαιζε πια όλα για όλα. Ένα λεπτό μετά την είσοδο του έμπειρου φορ στον αγωνιστικό χώρο, ο Μήτρογλου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ετζενγκουέλε και η εγκατάστασή του στα αντίπαλα καρέ έδειχνε να φέρνει επιτέλους αποτέλεσμα.
 
Ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε στο 79′ κι ενώ νωρίτερα το ματς είχε διακοπεί εξαιτίας των διαμαρτυριών των γηπεδούχων και ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς τους. Στη φάση του πέναλτι παράλληλα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Ετζενγκουέλε.
 
Έξω Μήτρογλου και Δώνης
 
Η ομάδα του Περιστερίου είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα και μερικά λεπτά για να διεκδικήσει ακόμη και την ανατροπή. Στο 84′ και μετά από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ο Αναστασάκος από το όριο της περιοχής έκανε το χειρότερο δυνατό τελείωμα, ενώ κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι είδαν τον Τόμας με προβολή στο 86′ να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ σε μια. απόπειρα αυτογκόλ.
 
Το επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ τα λεπτά του έξτρα χρόνου ήταν πέντε. Ο βοηθός Μποζατζίδης είδε εκτός φάσης χτύπημα του Μήτρογλου στον Άντι, ο Τριτσώνης τον άκουσε και απέβαλε τον διεθνή επιθετικό, όπως και τον Δώνη που διαμαρτυρήθηκε.
 
 

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 20η
Αγώνας: Παναιτωλικος-Ατρόμητος
Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Δημόπουλος

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Ετζεγκουέλε, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Τομάς, Φυτανίδης, Έπσταϊν, Καραγκούνης, Νάστος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούσος, Μήτρογλου.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ανέστης Αναστασιάδης του Παναιτωλικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.