Σε λεωφορεία στο λιμάνι της Καβάλας θα διανυκτερεύσουν 900 πρόσφυγες


Μέσα σε λεωφορεία στο εμπορικό λιμάνι “Φίλιππος Β’” στην περιοχή της Νέας Καρβάλης θα διανυκτερεύσουν οι 900 περίπου πρόσφυγες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, που αποβιβάστηκαν αργά σήμερα το απόγευμα στο επιβατικό λιμάνι Απόστολος Παύλος της Καβάλας.

Περισσότερα από είκοσι λεωφορεία ανέμεναν στον επιβατικό σταθμό για να παραλάβουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο χώρο όπου θα περάσουν τη νύχτα τους, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε τη μετακίνηση των τουριστικών λεωφορείων και των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Καβάλα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη.

Ωστόσο, το ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι τοπικοί φορείς, με επικεφαλής το Δήμο Καβάλας, είναι τι θα γίνει αύριο με το πρώτο φως της ημέρας αν συνεχιστεί να ισχύουν οι εντολές για ανάσχεση της ροής των προσφύγων προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Να σημειωθεί πως η ανησυχία των τοπικών φορέων μεγαλώνει καθώς το απόγευμα του Σαββάτου θα καταπλεύσει στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας και δεύτερο πλοίο της γραμμής που θα μεταφέρει περί τους χίλιους ακόμα πρόσφυγες.

Ο Δήμος Καβάλας μετέφερε χημικές τουαλέτες στο χώρο του εμπορικού λιμανιού που απέχει 10 χιλιόμετρα περίπου έξω από την πόλη, ενώ μερίμνησε για την τροφοδοσία των προσφύγων με σάντουιτς, νερό αλλά και γάλα για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Επίσης, μέλη της διασυλλογικής κίνησης εθελοντών διένειμαν στους πρόσφυγες δέματα με τρόφιμα και ρούχα όπως επίσης και παιχνίδια.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει τη διαμονή των προσφύγων στην Καβάλα, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε τα μέσα ούτε οι υποδομές για κάτι μονιμότερο, αφού μέχρι σήμερα δεν προέκυψε ανάγκη για ολιγοήμερη ή πολυήμερη διαμονή.

Να σημειωθεί η Καβάλα και το επιβατικό λιμάνι “Απόστολος Παύλος” ήταν για πάρα πολλούς μήνες ένας σταθμός των προσφύγων και μεταναστών στο μακρύ ταξίδι τους από τη Συρία, το Ιράν και το Αφγανιστάν με προορισμό τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.