Η ΕΣΑΠ είπε όχι στον Ηρακλή, ασφαλιστικά μέτρα ο «γηραιός»

Την πρώτη του νίκη μακριά από τα γήπεδα σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου στους τελικούς της Volleyleague κόντρα στον Ηρακλή.

Την πρώτη του νίκη μακριά από τα γήπεδα σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου στους τελικούς της Volleyleague κόντρα στον Ηρακλή. Οι Νησιώτες βγήκαν κερδισμένοι στην αναβολή που ζήτησε ο Ηρακλής για την μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής του 3ου και 4ου τελικού λόγω συμμετοχής του Τζουμάκα στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Η ΕΣΑΠ πριν από λίγη ώρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέρριπτε το αίτημα του Κυπεελλούχου.

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την μη αποδοχή του αιτήματος που κατατέθηκε από το ΤΑΑ Ηρακλής, για μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής του 3ου και 4ου τελικού αγώνα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, λόγω συμμετοχής του αθλητή Γ. Τζουμάκα στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά με τον Ηρακλή να απαντάει με δύο ανακοινώσεις, μια από την ομάδα και μια από τον ίδιο τον αθλητή. «Μετά την σημερινή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ (ενημερωθήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ και όχι με επίσημο έγγραφο), σύμφωνα με την οποία δεν θα συμμετέχει στους δύο τελικούς της Σύρου ο Γιώργος Τζιουμάκας, το ΤΑΑ Ηρακλής θα καταθέσει το πρωί της Παρασκευής (20/4) ασφαλιστικά μέτρα κατά αυτής.

Η ομάδα στερείται να παρουσιαστεί με όλους τους της τους αθλητές και αυτό είναι unfair. Αλήθεια, γιατί στην περίπτωση του Μενέλαου Κοκκινάκη αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή και σήμερα έγινε ψηφοφορία; Θυμίζουμε ότι η υποχρέωση συμμετοχής στο σχολικό πρωτάθλημα στηρίζεται στο ίδιο άρθρο του κανονισμού που προβλέπει την αναβολή αγώνων σε περίπτωση συμμετοχής αθλητή στις εθνικές ομάδες. Συνεπώς δημιουργείται το ερώτημα, με ποιο κριτήριο δεν αναβάλλεται ο αγώνας στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ αναβαλλόταν σε όλες τις υπόλοιπες παρόμοιες περιπτώσεις και εάν στο μέλλον θα αναβάλλονται αγώνες με βάση την σημερινή απόφαση, όταν θα συμμετέχει αθλητής σε εθνικές ομάδες. Ένας παίκτης μας δεν θα παίξει στους τελικούς μετά την σημερινή εξέλιξη και το ΤΑΑ Ηρακλής δεν πρόκειται αυτό να το αφήσει έτσι. Η απόφαση της ΕΣΑΠ και των υπολοίπων σωματείων είναι άδικη και άτιμη. Η αποδοχή των προτεινόμενων από τον Ηρακλή ημερομηνιών, δηλαδή 27-28/4 και 30/4 ο πέμπτος τελικός, παρατείνουν από το αρχικό πρόγραμμα της ΕΣΑΠ μόνο κατά δύο ημέρες την τελική λήξη του πρωταθλήματος, αν χρειαστούν και τα πέντε παιχνίδια.  Παράλληλα, είναι εντός των χρονικών πλαισίων (30/4) που έχει θέσει η διεθνής ομοσπονδία για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του Ηρακλή με τον Γιώργο Τζουμάκα να δηλώνει τα εξής: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν αγωνίζομαι, μάχομαι και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να συμμετέχω σε αγώνες όπως αυτοί που ακολουθούν. Αποτελώ κομμάτι στο παζλ του φετινού Ηρακλή και περίμενα με ανυπομονησία να συμμετέχω στους τελικούς.

Όλη τη χρονιά για αυτό τον στόχο δουλεύω και τώρα μου στερείται αυτό το δικαίωμα να παίξω. Γιατί; Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος και θέλω να προσθέσω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι στο ελληνικό βόλεϊ. Βάσει κανονισμών θα έπρεπε να αναβληθούν οι τελικοί για λίγες ημέρες και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί δεν γίνεται στη δική μου περίπτωση. Το βόλεϊ δεν είναι μόνο προπονήσεις, για αυτά τα παιχνίδια ζούμε και αγωνιζόμαστε, μην μας τα στερείτε…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.