Τακτική πειθαρχία + Ποιότητα= Αποτελέσματα (vid)

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε αποκλειστικά στον Αποστόλη Λάμπο και την κάμερα της NOVA τονίζοντας πως το ματς με τον Πανιώνιο είναι πιο δύσκολο από αυτό με τα Γιάννινα.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε αποκλειστικά στον Αποστόλη Λάμπο και την κάμερα της NOVA τονίζοντας πως το ματς με τον Πανιώνιο είναι πιο δύσκολο από αυτό με τα Γιάννινα. Δήλωσε ικανοποιημένος από την ομάδα του καθώς η τακτική πειθαρχία σε συνδυασμό με την ποιότητα φέρνουν τα αποτελέσματα.

Διαβάστε και δείτε όλη τη συνέντευξη του Έλληνα τεχνικού στη NOVA:


– Είναι κομβικό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για να εδραιωθείτε στην πέμπτη θέση;


“Νομίζω ότι αυτό θα το λέμε σε κάθε παιχνίδι. Όσο λιγοστεύουν οι αγωνιστικές κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Από την άλλη αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε εβδομάδα, να δουλεέυουμε σωστά και να ετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας που είναι το Σάββατο ο Πανιώνιος. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από αυτό που παίξαμε την πρηγούμενη αγωνιστική, γιατί ο Πανιώνιος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα του. Θεωρώ ότι χάνει δύναμη όταν πηγαίνει εκτός έδραςεκτός έδρας, αλλά μες την έδρα του είναι μια ομάδα που και δημιουργεί και βγάζει αρκετές φάσεις και γενικώς σε ότι παιχνίδια τον έχουμε δει εντός έδρας το τελευταίο διάστημα είναι πολύ καλύτερος από τους αντιπάλους του.”


– Φοβάστε κάτι από τον Πανιώνιο ή η εικόνα της ομάδας σας το τελευταίο διάστημα σας γεμίζει με εμπιστοσύνη;


“Δεν μπαίνουμε ποτέ στη λογική του φόβου. Το καλό είναι με όποιον αντίπαλο κι αν παίζεις να τον αναλύεις σωστά και να βλέπεις ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα που έχει ο αντίπαλος ως ομάδα. Αυτό λοιπόν κάνουμε κάθε εβδομάδα, το ίδιο κάνουμε και με τον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο σε ποια κατάσταση θα βρεθούν οι παίκτες των δύο ομάδων, ποιοι θα μπορέσουν να επιβάλλουν το ρυθμό μες το παιχνίδι και ποιοι θα είναι σε καλύτερη μέρα.”


– Σας ικανοποιεί η κατάσταση της ομάδας σας στα τελευταία παιχνίδια;


“Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε και σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης κι έχουμε διάρκεια. Δείχνουμε μία σταθερότητα στο παιχνίδι μας και πολύ μεγάλη πειθαρχία στο κομμάτι της τακτικής από όλους τους ποδοσφαιριστές κι όταν συνδυάζεται αυτό με την ποιότητα έρχονται τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι γενικά σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.”


– Είστε αισιόδοξος για τη δύσκολη συνέχεια;


“Νομίζω από τη στιγμή που φτάνουμε να διεκδικούμε και τους δύο στόχους δε γίνεται να μην είμαστε αισιόδοξοι. Από την άλλη έχουμε μικρό ρόστερ, το οποίο όμως σημαίνει ότι όλοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν την ομάδα.Σίγουρα θα πάμε σε διαφοροποιημένες εντεκάδες από παιχνίδι σε παιχνίδι κι ειδικά όταν θα υπάρχουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Στα παιχνίδια του κυπέλλου δείξαμε, ειδικά με τον Άρη, που ουσιαστικά παίξανε πολλοί παίκτες που δε θεωρούνται βασικοί αλλά και μέσα στον ΠΑΟΚ που έγινε περίπου το ίδιο, ότι τα καταφέραμε άψογα. Σίγουρα είμαστε αναγκασμένοι πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό να δώσουμε προτεριαότητα στο κύπελλο.
Αν με ρωτήσετε εμένα θεωρώ ότι μςεγαλύτερος στόχος είναι τα πλέι οφ, αλλά το λέω αυτό γιατί αν δεν καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό δημιουργείται θέμα με την είσοδο στα πλέι οφ όπου μία ομάδα θα χάσει τη θέση της για το Europa League. Άρα όταν θα φτάσουν εκείνα τα παιχνίδια θα δώσουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στο κύπελλο, ώστε να εμφανιστεί η καλύτερη εντεκάδα για να πάρουμε από το πρώτο ματς ένα προβάδισμα.”


– Ποια η άποψή σας για τον Άκη τον Μάντζιο;


“Τον Άκη τον ξέρω αρκετά καλά. Είναι σημαντικό ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τον Πανιώνιο έχει βάλει μια σωστή βάση και με νέους ποδοσφαιριστές. Πάνω απ’ όλα για τους νέους Έλληνες προπονητές είναι να υπάρχει φλόγα και φιλοδοξία και όρεξη για δουλειά γιατί νομίζω ότι ταλέντο έχουν οι Έλληνες προπονητές και μπορούν να το δείξουν. Πάντα στους προπονητές είναι θέμα η στήριξη και η καλή συνεργασία και νομίζω ότι ο Άκης ο Μάντζιος είναι από τα πολύ καλά μυαλά στο χώρο της προπονητικής.”|


 – Θα δούμε κι άλλα δουλεμένα γκολ σαν κι αυτό του Μήτρογλου;


“Οι στημένες φάσεις πάιζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν δει κάποιος στατιστικά είναι πάνω από 50-60% το ποσοστό των γκολ που μπαίνουν από στημένες φάσεις ή αν το πάρει κανείς ανάποδα τα γκολ που δέχονται οι άμυνες. Άρα κατά πρώτο λόγο παίζει ένας ποδοσφαιριστής που να χτυπάει καλά στημένα, να έχει καλά χτυπήματα. Φέτος έχουμε αυτή την τύχη να έχουμε δυο-τρεις ποδοσφαιριστές στο θέμα των στημένων φάσεων. Από εκεί και πέρα σε κάποιες άλλες φάσεις που πρέπει να συμμετάσχουν δύο-τρεις ποδοσφαιριστές, έχουμε σχεδιάσει διάφορα πράγματα από την αρχή της σεζόν, είτε αφορά κόρνερ, είτε αφορά πλάγια φάουλ, είτε αφορά κεντρικά φάουλ. Είναι ανάλογα πως είναι στημένη η αντίπαλη ομάδα. Υπάρχουν εντολές σε τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστέςν που συμμετέχουν σε αυτές τις φάσεις. Ωστόσο είναι σημαντικό ότι οι ποδοσφαιριστές μου είναι ανοιχτόμυαλοι ώστε να αποφασίσουν ποια από τις πέντε-έξι κομπίνες που έχουμε δημιουργήσει μπορεί να πετύχει.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.